Analiza transferurilor făcute de Oțelul sub comanda lui Dorinel Munteanu

Analiza transferurilor făcute de Oțelul sub comanda lui Dorinel Munteanu
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul a reziliat deja contractele cu patru jucători care au semnat în această vară, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la strategia clubului.

Sub comanda lui Dorinel Munteanu, Oţelul a pornit de la un club dărâmat moral și financiar și a ajuns să promoveze din primul an, fără prea mari emoții, în Liga a II-a. Startul de campionat în al doilea eșalon este unul bun, cu opt puncte din patru meciuri, fără să fi cunoscut până acum înfrângerea. Cu toate acestea, transferurile făcute de Oțelul sunt puse sub semnul îndoielii de către o parte din fanii echipei, pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Dacă aruncăm o privire asupra primului "11" din ultima etapă, scor 1-1 pe terenul liderului CSC Șelimbăr, putem observa că doar doi jucători au fost găsiți de Dorinel Munteanu la echipă (Neagu și Cîrjan), iar ceilalţi nouă au fost aduși în mandatul său: Dur-Bozoancă, Rus, Yabre, Azinovici, Nedelea, Jardan, Cisotti, Maxim și Gorovei. Ce-i drept, este de luat în calcul faptul că Alin Nica și Costin Ghiocel, care au lipsit de la acest meci din formula de start, pot fi luați în calcul ca titulari de drept. Iar pe lista jucătorilor găsiți deja la Oțelul de Dorinel Munteanu mai figurează din actualul lot Cireș, Farcaș, plus juniorii Paharnicu și Bordun (ultimul promovat tot de Dorinel la prima echipă). În rest, lotul este compus din jucători aduși în mandatul lui Dorinel Munteanu.

Analiză concretă a transferurilor

Împărțim în trei categorii jucătorii transferați până acum sub comanda lui Dorinel Munteanu, astfel: transferuri reușite, neconcludente (zona neutră), transferuri ratate. Îi vom adăuga în categoria transferurilor reușite pe jucătorii care s-au impus ca titulari sau au avut un rol important în obținerea rezultatelor bune de până acum, în partea de mijloc cei asupra cărora este greu de zis dacă sunt sau au fost transferuri reușite sau nu, iar în ultima categorie îi vom include pe jucătorii care au dezamăgit.

Transferuri reușite (10): Dur-Bozoancă, Cisotti, Jardan, Yabre, Adăscăliței, Rus, Nedelea, Maxim, Gorovei, Țica;

Neconcludente (9): Pop, Markovici, Azinovici, Mitoi, Cojocaru, Niculae, Demian*, Crîcimar, Savu;

Transferuri ratate (7): Serrant-Green, Kip, Reyes, Mabussi, Berisha**, Uțiu, Vaștag.

În listă nu i-am inclus pe jucătorii tineri încercați în această perioadă, întrucât nici costurile nu au fost prea mari în legătură cu aceștia, nici nu poate fi condamnat un club că a testat mai mulți jucători tineri, iar o concluzie edificatoare asupra lor doar antrenorul care i-a văzut zi de zi la antrenamente poate să tragă. Aici pot fi incluși Tănase, Angheluță, Nistor, Hagiu, Băceanu, David Ilie sau Alejandro Râpan (încă în lotul Oțelului).

În concluzie, Dorinel Munteanu se află pe plus la transferuri, cu zece reușite, mai multe decât cele ratate (7). În zona neutră i-am inclus fie pe jucătorii nou-veniți care n-au jucat prea mult (primii patru din listă), fie pe cei care au plecat, dar au avut ceva contribuții pozitive la echipă.

* Jucător care a arătat calități, dar s-a accidentat și n-a mai putut continua; ** Atacantul sosit în această vară este unul dintre cei mai contestați jucători din actualul lot de către fani, dar ar putea, prin viitoare evoluții reușite, să urce într-o categorie superioară a analizei transferurilor.

Citit 6011 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2022 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.