Bulevardul George Coșbuc va intra în renovare

Bulevardul George Coșbuc va intra în renovare
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați ne informează că a lansat în licitație contractul de achiziție publică pentru obiectivul „Modernizare Bulevardul George Coșbuc, Etapa I - lucrări drum și rețele edilitare apă-canal – proiectare și execuție”, valoarea estimată a investiției fiind de 63.928.288 lei, exclusiv TVA. Data-limită pentru depunerea ofertelor este 10 octombrie 2022.

Conform municipalității, investiția are în vedere lucrări pe segmentul cuprins între străzile Brăilei și Henri Coandă și prevede, în principal, următoarele: reabilitarea rețelelor de apă și de canalizare, cămine de vizitare și refacerea branșamentelor pentru riverani, subtraversări ale străzilor, amenajarea părții carosabile, reamenajarea trotuarelor și piste pentru bicicliști, amenajarea spațiilor verzi, lucrări de relocare și protecție aferente instalațiilor de semaforizare, rețele electrice aeriene (inclusiv coborârea cablurilor în subteran), lucrări pentru preluarea și evacuarea apelor pluviale, amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 de metri și realizarea semnalizării prin marcaje și indicatoare rutiere.

Termenul de realizare a serviciilor de proiectare este de șase luni de la data semnării contractului, iar cel de execuție a lucrărilor este de 30 de luni de la data predării amplasamentului. Conform sursei citate, proiectul este propus pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, încă nedefinitivat în detaliu pentru județul nostru la această dată.

CITIȚI ȘI: Deviere de trafic pe „centura mică”

Citit 7582 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.