Evacuarea apelor pluviale, la depozitul de la Valea Mărului

Evacuarea apelor pluviale, la depozitul de la Valea Mărului
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

În vederea funcționării în condiții optime a depozitului de deșeuri de la Valea Mărului (Centru Integrat de Management al Deșeurilor - CMID), în cadrul proiectului a fost prevăzut un sistem de colectare și evacuare a apelor pluviale, ce cuprinde drenuri celule, sistem de colectare, rețea de transport, canal perimetral și bazin de retenție.

Evacuarea apelor pluviale din bazinul de retenție s-a prevăzut a se efectua natural, gravitațional, printr-un canal de evacuare până la limita proprietății. În vederea evacuării apelor pluviale, este necesară execuția unui canal, continuarea canalului executat pe platforma CMID, cu descărcare în pârâul Geru, printr-o cameră de descărcare și podeț aferente drumului de acces CMID. Realizarea canalului pluvial presupune o serie de etape tehnologice, cum ar fi realizarea lucrărilor de terasamente, lucrări efective de realizare ale canalului, dar și finisarea și înierbarea taluzului.

În acest sens, în ședința de luni, 29 august, a Consiliului Județean Galați, au fost aprobați principalii indicatori tehnico-economici ai investiției, rezultând o valoare totală a acesteia de 249.873,88 lei (inclusiv TVA), din care construcții-montaj circa 213.000 lei.

Citit 2522 ori Ultima modificare Marți, 06 Septembrie 2022 07:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.