Gălățenii s-au întors cu premii de la "Capitala Muzicală"

Gălățenii s-au întors cu premii de la "Capitala Muzicală"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Liniște peste Piața Huet din Sibiu! Și asta după ce, weekendul trecut, orașul a răsunat în acorduri de muzică instrumentală, ușoară și populară, iar concurenții, participanți la Festivalul Internațional ”Capitala Muzicală”, s-au străduit să convingă juriul că merită cele mai mari note. Tinerii participanți au concurat la cele cinci secțiuni ale festivalului: muzică instrumentală, canto clasic, folk, muzică populară și muzică ușoară. Suma totală a premiilor s-a ridicat la peste 12.000 de lei, din care 4.800 a fost premiul primit de câștigătorul Trofeului Festivalului, Darius Dimitrie Pasăre (16 ani), elev al Colegiului Naţional "George Enescu" din București. 

Distincţiile, acordate de nume de marcă ale scenei muzicale românești 

Munca, prestația artistică și talentul artiștilor au fost notate individual de fiecare membru al juriului. Aceștia au urcat pe scenă, lângă concurenți și au oferit numeroase premii și distincții: compozitorul Mihai Alexandru, compozitorul Nicolae Mihăescu, Crina Mardare (vocal coach ”X Factor”), Ileana Vieru (jurnalist la radio Antena Satelor), Rodica Ștefan, Cristina Uruc, ambele compozitoare, au acordat premiile anul acesta.

Galațiul, în topul premianților

Galațiul a pornit la drum cu numeroși tineri care și-au reprezentat cu cinste orașul și au dovedit că sunt talentați la muzică clasică instrumentală, după ce au luat cele mai multe dintre premii. Pentru cea mai mică grupă de vârstă 4-6 ani, reprezentativ a fost tânărul Nicolau Marc, care a primit trofeul grupei, pe locul I s-a clasat Corfu Ilinca, secondată de Rădvan Sofia (premiul II), Nedelcu Sofia (premiul III) și Nicolau Anastasia (mențiune), a urmat grupa 8 ani, la care locurile I (Chiru Maftei Sergiu), II (Istrate Arianna) și III (Stan Sofia) au fost obținute de pianiști din Galați. La grupa de 9 ani, orașul nostru a obținut  premiu I care a ajuns la Chiru Maftei Patricia și mențiune Găiceanu Andrei Teodor. Menționăm încă două premii pentru gălățeni, la grupa de vârstă 13-16 ani: premiul I, Țîrdea Alexandru Constantin și mențiune pentru Ivan Iulian, ambii tot din Galați. Nici la canto clasic Galațiul nu a rămas mai prejos. Radu Andreea Cosmina s-a situat pe primul loc în clasamentul grupei. ”În spatele acestor premii este foarte multă muncă, dăruire și devotament. Copilul meu repetă câteva ore pe zi la pian. Mă bucur că ne întoarcem cu fruntea sus acasă si că oferim Galațiului (un oraș cu tradiție la muzică), atât de multe premii. Felicitări copiilor participanți (toți sunt niște învingători, indiferent de rezultatul de astăzi), profesorilor care îi pregătesc cu atât de mult devotament și nu în ultimul rând organizatorilor, celor care creează an de an o atmosferă de poveste aici la Sibiu”, ne-a declarat mama unui tânăr concurent gălățean. 

Juriu de prestigiu 

Un asemenea festival nu s-ar fi putut desfășura fără sprijinul unor artiști de mare clasă, precum şi al sponsorilor şi partenerilor. ”Mulțumim Primăriei Municipiului Sibiu, Consiliului Județean Sibiu, Liceului și Școlii Populare de Artă din Sibiu, grupului de firme Boromir, Brutăriei Artizanale Marihor, tuturor participanților și membrilor juriului festivalului: președinte - Horia Moculescu - compozitor, Felicia Filip - soprană, Mihai Alexandru - compozitor, Nicolae Caragea - compozitor, Ileana Vieru - realizator programe Radio România Antena Satelor, Rodica Tulbure, Stela Avesalon - profesor, Mihaela Grigăraș - compozitor, Dana Dorian, Sânziana Ștefan -artist și Elena Foriș, câștigătoarea Marelui Trofeu în 2018”, ne-a declarat Mircea Prodea, directorul festivalului "Capitala Muzicală". Acesta a promis că viitorea ediție e concursului va avea loc în luna august 2023.

Citit 1511 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 13:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.