Peste 3 milioane de lei pentru modernizarea parcului de la Elice
Foto: Anca Melinte

Peste 3 milioane de lei pentru modernizarea parcului de la Elice
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Până pe 27 septembrie 2022, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele din partea proiectanţilor şi a constructorilor interesaţi de modernizarea parcului de la Elice. Contractul scos la licitaţie are o valoare estimată de 3.013.962 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preţ”.

Modernizarea aleii pietonale de la P-uri va continua cu o amenajare a părculeţului de la Elice. Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, Primăria îşi doreşte aici un spațiu public reprezentativ ca pol urban.

Modernizarea aprobată de Consiliul Local cuprinde: amenajare peisagistică, realizare infrastructură alei pietonale, sistem de irigații, iluminat utilitar și de ambianță, cameră de supraveghere, recondiționare monumente și punere în valoare, mobilier urban, zone de umbrire.

Amenajarea peisagistică va fi una minimalistă: "Integritatea și stilul natural vor fi păstrate și în cadrul peisajului propus. Se propun specii de arbori foioși și rășinoși, arbuști care să ofere un colorit variat pe tot parcursul anului, să necesite întreținere minimă și să fie adaptați condițiilor climatice".

De asemenea, prin amenajarea peisagistică a fost prevăzută și o soluție de amenajare a stației de pompare ape uzate SP2, prin înlocuirea capacelor metalice existente cu jardiniere metalice cu plante suculente.

O noutate o reprezintă zonele de umbrire: "dotarea suplimentară cu o rețea de pergole. Pergolele sunt construcții ușoare cu structură din oțel galvanizat, vopsit în câmp electrostatic, cu fundații individuale. Pergolele au partea superioară sub formă de elice, dispuse pe aleile pietonale secundare printr-o structură metalică interconectată, care pune în valoare caracterul zonei".

Cele două monumente - statuia lui I.C. Brătianu, Elicea Navală și plăcuța monumentului - nu fac obiectul restaurării sau relocării, dar se propune o soluție de recondiționare/ igienizare și placare a soclurilor acestora în conformitate cu noua amenajare.

Termenul de realizare a contractului este de 12 luni din care două luni de proiectare și 10 de execuție.

Citit 2877 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 13:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.