UPDATE. Maraton de şedinţe extraordinare la Consiliul Local

UPDATE. Maraton de şedinţe extraordinare la Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Rectificarea bugetului local cu 50 de milioane de lei, bani împrumutaţi de la EximBank, pentru finanţarea a 11 proiecte europene şi majorarea capitalului social al Parcului Industrial, pentru a asigura facilităţi şi ieşire la Dunăre celor cinci agenţi economici care vor să îşi desfăşoare aici activitatea au fost aprobate miercuri de aleşii locali, reuniţi în şedinţă extraordinară. Reamintim, aceste proiecte au fost respinse vinerea trecută, când la şedinţă au participat doar 15 consilieri. Nu a fost, însă, singura întrunire convocată de îndată.

Aleşii locali s-au întrunit în şedinţă extraordinară şi marţi, 13 septembrie 2022, pentru a pune la dispoziţia Consiliului Judeţean un teren de 24.321 de metri pătrați, necesar amenajării unui centru integrat de colectare cu aport voluntar a deșeurilor inerte.

Miercuri, 14 septembrie, la ora 11,00, când au fost convocaţi pentru rectificarea bugetului şi majorarea capitalului social al Parcului Industrial, au aflat că îi mai aşteaptă o şedinţă extraordinară, convocată de îndată, la ora 14,00.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a ţinut să le mulţumească în mod special pentru eforturile pe care le fac pentru a răspunde tuturor invitaţiilor aparatului de lucru al municipalităţii: "Sunt extrem de multe proiecte şi timpul nu e în favoarea noastră. De asta vă şi «chinuim» atât de mult. E vorba de un proiect ce mâine ar trebui să fie depus pe PNRR, privind insulele ecologice. Galaţiul are nevoie de astfel de insule ecologie, de aceea vă chemăm încă o dată. Aseară a apărut ghidul şi mâine sunt depunerile şi e criteriul de «primul venit - primul servit». Şi am vrea să fim primii care depun proiectul", a explicat edilul-şef.

La ora 14,00, consilierii au aprobat depunerea cererii de finanțare a proiectului "Înființarea de insule ecologice digitalizate în municipiul Galați", în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 13.528.625 de lei fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 2.570.438 de lei.

Potrivit documentelor, municipiul Galaţi va achiziţiona şi instala un număr de 275 de astfel de insule ecologice digitalizate - ansamblu de containere supraterane, destinate colectării separate a deşeurilor (pentru toate cele cinci fracţii - biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic/metal, hârtie/carton), la care accesul va fi asigurat pe bază de cartelă. Insulele vor fi amplasate în zone cu o densitate a populaţiei peste medie.

 


După şedinţa extraordinară de marţi, 13 septembrie, aleşii locali s-au întrunit în şedinţă extraordinară şi miercuri, 14 septembrie, la ora 11,00 şi au aflat că îi mai aşteaptă o şedinţă extraordinară convocată de îndată, la ora 14,00.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a ţinut să le mulţumească în mod special pentru eforturile pe care le fac pentru a răspunde tuturor invitaţiilor aparatului de lucru al municipalităţii: „Sunt extrem de multe proiecte şi timpul nu e în favoarea noastră. De asta vă şi «chinuim» atât de mult. E vorba de un proiect ce mâine ar trebui să fie depus pe PNRR, privind insulele ecologice. Galaţiul are nevoie de astfel de astfel de insule ecologie, de aceea vă chemăm încă o dată. Aseară a apărut ghidul şi mâine sunt depunerile şi e criteriul e «primul venit - primul servit». Şi am vrea să fim primii care depun proiectul”, a explicat edilul-şef.

Citit 4606 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2022 09:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.