Ce profit au obținut cele mai performante firme gălățene. Gala mediului de afaceri

Ce profit au obținut cele mai performante firme gălățene. Gala mediului de afaceri
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Cele mai performante firme gălățene în anul 2021 au fost premiate în cadrul unei festivități organizate joi, 22 septembrie, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini". De asemenea, au fost acordate și o serie de Premii speciale celor care s-au remarcat în mod deosebit în mediul de afaceri.

Gala mediului de afaceri a fost organizată de Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi, în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) Galați.
Topul gălățean al firmelor este o componentă a Topului Național al Firmelor Private din România și are la bază o serie de criterii, precum profitul brut, cifra de afaceri/active totale, precum și clasificarea întreprinderilor pe grupe de mărime (microîntreprinderi mici, mijlocii și mari), ținând cont de prevederile Legii nr. 346/2004.

Topul pe categorii de întreprinderi

Primul loc la categoria marilor întreprinderi a fost adjudecat de Combinatul Siderurgic Liberty Galați, care revine în fruntea clasamentelor cu o cifră de afaceri de 9,37 miliarde de lei și un impresionant profit brut de aproape 1,52 miliarde de lei. Următoarele două locuri sunt adjudecate de două companii care, în mod constant, s-au făcut remarcate prin performanțele obținute. E vorba de Mairon Galați SA, specializată în procesarea produselor metalurgice, care a atins o cifră de afaceri de 2,21 miliarde de lei și un profit brut de 271,79 milioane de lei, respectiv, Arabesque SRL, profilată pe comerțul cu materiale de construcții, care a reușit, la o cifră de afaceri de 2,45 miliarde de lei, să obțină un profit brut de 166,27 milioane de lei.
La categoria întreprinderilor mijlocii, primul loc a revenit companiei Baurom Construct SRL, specializată în comerțul cu ridicata al metalelor și minereurilor metalice, ce a obținut la o cifră de afaceri de 326,59 milioane de lei un profit brut de 51,35 milioane de lei. Locul următor a fost adjudecat de o companie axată pe recuperarea materialelor reciclabile sortate, Iulicris Recycling SRL, care a avut o cifră de afaceri de 338,98 milioane de lei și un profit brut de 40,86 milioane de lei. Locul al treilea la categoria întreprinderilor mijlocii a revenit Doladela Company SRL, specializată în fabricarea produselor metalice, cu o cifră de afaceri de 150,57 milioane de lei și un profit brut de 24,63 milioane de lei.
În zona întreprinderilor mici, cele mai performante companii au fost Eco-Metal Recycling SRL (cifră de afaceri - 53,62 milioane de lei, profit brut - 18,25 milioane de lei), Valro Trade SRL (cifră de afaceri - 64,83 milioane de lei, profit brut - 11,61 milioane de lei), Lio-Metal SRL (cifră de afaceri - 53,62 milioane de lei, profit brut - 11,05 milioane de lei).
Nu în ultimul rând, performerii din categoria microîntreprinderilor au fost Imex Met Colect Deșeuri SRL (cifră de afaceri - 42,99 milioane de lei, profit brut - 6,62 milioane de lei), Laboratorium Life Science SRL (cifră de afaceri - 42,99 milioane de lei, profit brut - 4,78 milioane de lei) și To.Do.European SRL (cifră de afaceri - 10,53 milioane de lei, profit brut - 4,78 milioane de lei).

Premii speciale

Premiile speciale, pentru rezultate deosebite sau contribuții deosebite într-un domeniu, au fost următoarele: SN Damen Galați - pentru crearea unui număr mare de locuri de muncă; Neidan SRL - pentru dinamica deosebită a dezvoltării; Prutul SA - pentru managementul performant al firmei; manager Iordana Naberejnai, Dana SRL - categoria femei manager cu rezultate deosebite; I.V. Future SRL - pentru promovarea activităților de cercetare și inovare; PFA Mocanu Maftei - pentru implicarea actului cultural în dezvoltarea economico-socială; Fierctc Sibel SRL - pentru activități de export; Arcada Company SA - pentru implicarea în realizarea unui volum mare de investiții; Artesana Internațional SA - pentru rezultate deosebite în domeniul agroalimentar; Groupama Asigurări SA - pentru susținerea activității PIMM Galați; Agrogal SA - rezultate deosebite în domeniul agricol; Ticu Ciubotaru - pentru întreaga activitate jurnalistică; Radu Andrei Diaconu, manager Overtaz SRL - categoria tineri întreprinzători cu rezultate deosebite; BCR - pentru implicarea constant în dezvoltarea mediului antreprenorial; Asociația Producătorilor Agricoli Galați - pentru sprijinul acordat micilor producători agricoli; CNIPMMR - cu ocazia împlinirii a 30 de ani de dăruire și excelență în slujba întreprinzătorilor; CJ Galați - pentru 30 de ani de contribuție la dezvoltarea județului Galați.

Citit 9240 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 13:34

4 comentarii

 • postat de cernea
  Duminică, 25 Septembrie 2022 19:57
  86.124.202.***
  DupA nr companiilor premiate Galatiul ar trebui sa arate altfel. În spatele performantele stau afacerile cu statul iar implicarea ptr. Comunitate este zero.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dorin
  Vineri, 23 Septembrie 2022 10:47
  194.105.20.***
  Si dupa profit, potopul!? sa isi imparta profitul cu angajatii, cu comunitatea, sa sustina dezvoltarea acestui oras. Mairon??? cine sunt astia? nu am auzit sa sponsorizeze ceva, Arabesque, zgarcenie maxima- nu sprijina nimic in acest oras. Altruismul este o calitate ce lipseste celor care fac profit in orasul Galati!
  1
  16
  Raportează
 • postat de Vasile..
  Vineri, 23 Septembrie 2022 10:46
  104.243.213.***
  asta cu Santierul Naval , este buna tare...
  Dupa ce au aruncat la greu oamnei afara , sa-i premiezi pentru locuri de munca create !?!...
  1
  17
  Raportează
 • postat de Reciclatorul
  Vineri, 23 Septembrie 2022 08:54
  95.76.59.***
  Pentru cineva cu imaginatia agatata inainte de 1990 - pot fi premiate categorii de intreprinzatori precum - compania care ofera cel mai mare/mic salariu minim unui angajat cu experienta minima/zero. Sau compania care acorda angajatilor salarii mai mari decat ale bugetarilor! Sau compania care a facut profit 30 de ani fara a avea contracte cu statul... etc
  1
  16
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro