Coadă la Direcția de Asistență Socială pentru ajutoarele de încălzire
Foto: Anca Melinte

Coadă la Direcția de Asistență Socială pentru ajutoarele de încălzire
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Gălățenii stau la coadă pentru a putea beneficia de ajutoare pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 2022-2023. Cel puțin asta s-a întâmplat marți, în jurul orei 10,30, când în fața sediului Direcției de Asistență Socială a municipiului Galați se aflau câteva zeci de persoane, care așteptau să depună acte ori să primească informațiile de care aveau nevoie. Iar o salariată a instituției, postată la intrare, păstra ordinea și disciplina în rândul cetățenilor.

După cum Primăria municipiului Galați a anunțat, pe 26 septembrie 2022 a început depunerea cererilor şi a declaraţiilor pe propria răspundere necesare pentru obținerea de ajutoare pentru încălzirea locuinței cu energie termică furnizată în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi sau petrolieri în sezonul rece 2022-2023. Conform Primăriei, se înregistrează o medie zilnică de 25-30 de solicitări, la Direcția de Asistență Socială.

Ajutorul lunar se acordă familiilor şi persoanelor singure al căror venit net lunar pe membru de familie este de până la 1.386 de lei, respectiv, al persoanei singure de până la 2.053 de lei, în conformitate cu prevederile legale.

Citit 4750 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 13:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.