Film cu vedete de Bucureşti şi muzică realizată de un gălăţean

Film cu vedete de Bucureşti şi muzică realizată de un gălăţean
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Primul film al regizorului Ştefan Pătraşcu, "Fără prelungiri", va rula în premieră la Galaţi, duminică, 16 octombrie, de la ora 17,10 la Cinematograful "Prof. Ioan Manole", de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Dincolo de faptul că în peliculă joacă nume mari ale teatrului şi cinematografiei româneşti, în roluri memorabile, ar trebui să ne bucurăm de eveniment şi pentru faptul că muzica originală este semnată de un gălăţean, maestrul Dan Eugen Drăgoi.

În film îi vom putea urmări pe Răzvan Vasilescu, Magda Catone, Anca Sigartău, Mihai Mălaimare, Cecilia Bârbora, Nicodim Ungureanu, Valentin Popescu, Ion Haiduc, Georgiana Saizescu şi alţii. 

Subiectul filmului este rezumat de echipa realizatoare cam aşa: "Violeta este directoarea unui azil de bătrâni. Face o înțelegere cu un consilier de la primărie și pune la cale un plan pentru delapidarea unor fonduri de la Uniunea Europeană. Se folosește de locatarii azilului pentru diverse activități culturale. Primăria o susține, e an electoral. Fără să știe de întregul complot, Dinu, un antrenor de fotbal rezident la azil se implică. Își face o echipă de fotbal cu alți locatari: un turnător la Securitate, un parvenit al tranziției, un sudor, un fost procuror, un nomenclaturist comunist, un paznic de noapte și un mercenar ungur. În timp ce directoarea luptă pentru bani și poziție, adevărata miză pentru consilier și primar e mai mare decât voturile celor din azil. Va reuși Dinu să își salveze echipa atunci când află că totul se prăbușește în jurul lor? «Fără prelungiri» este o poveste universală despre puterea de a o lua de la capăt, de a nu te lăsa bătut atunci când totul este împotriva ta".

Cum a ajuns un gălăţean să facă muzica la un film eveniment

Este o peliculă eveniment, deşi este primul lungmetraj al regizorului Ştefan Pătraşcu. Este o producţie a unei case de filme şi se va bucura de promovare şi vizualizare şi pe canalele de televiziune.

Dan Eugen Drăgoi ne-a povestit cum a ajuns să semneze coloana sonoră a acestei pelicule. "Fiica mea, Maria, a lucrat în echipa asistenţilor de regie la filmul gălăţeanului Huţuleac. Unul dintre asistenţii de regie a fost chemat să lucreze şi cu Ştefan Pătraşcu, iar acesta a recomandat-o şi pe fiica mea. Bineînţeles că a fost interesat să vadă la ce a lucrat. I-a plăcut foarte mult muzica făcută de mine pentru filmul ei şi aşa am ajuns să ne cunoaştem şi să compun muzică pentru 60 de minute de film, lucru deloc uşor, dar nu imposibil", spune Dan Eugen Drăgoi, care se află la a doua experienţă în cinema, el fiind autorul colanei sonore a filmului "Ca niciodată a fost odată" al lui Bogdan Drăgulescu, care nu a găsit însă un distribuitor, pentru că este producţie independentă.

Regizorul Ştefan Pătraşcu are numai cuvinte de laudă pentru ambii gălăţeni cu care a lucrat. Despre Maria Drăgoi spune că s-a descurcat impecabil ca asistent de regie, fiind muncitoare şi foarte talentată.

"Între mine şi domnul Drăgoi a fost o adevărată chimie, chiar de la început. Nu mi-am putut imagina că eu îi povestesc cu cuvintele mele, care nu sunt specialist în muzică, ce vreau să facă, iar el, live, la pian, îmi compune exact ce vreau să aud", spune regizorul, care mai afirmă că Dan Eugen Drăgoi, dincolo de puterea de muncă şi profesionalism, este un talent uriaş.

Despre film, regizorul spune că este o poveste universal valabilă, care tratează şi alte subiecte decât dramele: "Sunt poveşti ale unor oameni pe care fiecare dintre noi ar putea să-i cunoască. Este jucat de actori care vin cu generozitate şi inteligenţă, realizând roluri memorabile. E un film pe care l-am făcut să poată fi văzut şi de părinţii mei, dar şi de copiii mei, dându-le fiecăruia subiecte despre care să vorbească sau la care să se gândească", încheie Ştefan Pătraşcu.

Citit 3028 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 10:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.