Deficit mare de medici la Spitalul Județean Galați. Concursuri la care nu se prezintă nimeni

Deficit mare de medici la Spitalul Județean Galați. Concursuri la care nu se prezintă nimeni
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi se confruntă cu un deficit de peste 150 de medici, conform unei declaraţii publice a managerului instituţiei, Alina Dobrea. Deşi s-a investit masiv în modernizarea şi dotarea spitalului, medicii nu vor să vină să lucreze aici, preferând instituţiile private.  

"Cel mai mare deficit este la specializarea radiologie, unde nu s-a prezentat nimeni la concurs. Din 11 medici, cât ar avea nevoie unitatea, doar trei locuri sunt ocupate. Este nevoie de medici și la secţiile de neurologie, neurochirurgie, nefrologie, neonatologie și diabet. Mai mult, spitalul nu are nici medic epidemiolog și nici infecționist, deși am scos la concurs posturile de trei ori, iar în secția Oncologie Medicală lucrează doar patru medici, deși normativul arată că ar trebui să fie zece", a spus directoarea Spitalului Județean, pentru Adevărul. "Din 29 de posturi scoase la ultimul concurs, s-au ocupat 12. Medicii preferă să meargă în privat. Acolo nu îi solicită Unitatea de Primiri Urgențe, care este supraaglomerată", a mai declarat Alina Dobrea.

Cum situaţia este de-a dreptul alarmantă, i-am solicitat doamnei manager o confirmare oficială şi detalii despre problemele cu care se confruntă spitalul, însă aceasta a declarat pentru "Viața liberă" că va reveni cu informații în zilele următoare.

Încercând să aflăm, totuși, de ce medicii refuză să lucreze la cel mai mare spital din oraș, am solicitat un punct de vedere şi reprezentanților Consiliului Județean Galați, instituţie în subordinea căreia se află Spitalul Judeţean. "Cei care lucrează la departamentele respective știu exact care este situația. Eu vă pot spune doar că, din punct de vedere al dotărilor care s-au făcut și încă se fac, Spitalul Județean Galați ar fi pentru medici o variantă foarte bună. Spitalul Județean s-a dotat cu sute de echipamente medicale de ultimă generație, cam în toate secțiile în care au fost probleme. Se știe foarte bine că și salarizarea unui medic la stat nu este deloc de neglijat, deci, având în vedere toate aceste aspecte, nu știu de ce medicii nu doresc să profeseze la Spitalul Județean Galați", ne-a declarat Ionuț Negru, reprezentantul Consiliului Județean Galați.

Situație îmbucurătoare la Spitalul de Copii

În schimb, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan" din Galați stă foarte bine în privinţa asistenței medicale, pe care o asigură inclusiv pentru bolnavii din cinci județe limitrofe Galațiului (Brăila, Tulcea, Buzău, Vrancea, Vaslui). Având în vedere numărul mare de bolnavi care trec zilnic pragul unității, i-am solicitat managerului spitalului pediatric, Laura Cloșca, situația medicilor și a personalului din subordine. "În acest moment, Spitalul de Copii din Galați nu este deficitar în ceea ce privește cadrele medicale", ne-a declarat managerul instituţiei.

Citit 13211 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 07:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.