Îndrumați de diriginte, au jurat credință patriei

Îndrumați de diriginte, au jurat credință patriei
Profesorul Ion Gheorghiţă, alături de un actual elev
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Patru tineri, absolvenți ai Liceului „Virgil Madgearu” din Galați, au devenit mândria școlii și a comunității, după ce au îmbrăcat haina militară. Pentru unii dintre ei a fost o dorință încă de pe băncile liceului, în timp ce pentru ceilalți „cheful” de militărie a venit după promovarea examenului de bacalaureat. Din păcate, niciunul dintre ei nu a fost de acord să le publicăm numele sau fotografiile, aşa că nu ne rămâne decât să sperăm că instituţiile unde sunt angajaţi să ne apere vor găsi de cuviinţă să ni-i prezinte şi oficial. 

Absolvenți din 2019, de la clasa a XII-a J

Examenul de maturitate este momentul în care fiecare tânăr decide ce face cu cariera lui. Cei patru tineri au terminat liceul în 2019 și au depus jurământul pentru diverse arme. Cel care i-a îndrumat în carieră a fost dirigintele lor, profesorul de Educație Fizică Ion Gheorghiță. „Au fost niște copii foarte buni. Au muncit mult și au fost serioși. Atunci când au avut nevoie de un sfat, l-am oferit cu mare drag. Sunt mândru de ei, atât eu, cât și întregul colectiv de cadre didactice al colegiului nostru. În acest an școlar, sunt iar diriginte la clasa a XII-a. Deși actuala generație vine după doi ani de pandemie, fapt care se cunoaște la rezultatele școlare, sper că voi avea și anul acesta elevi care vor duce cu mândrie, mai departe, numele liceului nostru”, ne-a declarat profesorul. 

A îmbinat cariera didactică cu cea sportivă 

Ion Gheorghiță s-a remarcat atât ca profesor, cât și ca antrenor de fotbal. În 2018 și în 2022 a fost campion cu echipa de fotbal a Colegiului Economic „Virgil Madgearu” la ONSȘ-Fotbal licee pe județ. „Sunt și antrenor de fotbal licență «A»-UEFA la clubul ASC Sporting Galați, copii și juniori. Ca sportivi evidențiați i-am avut pe Cucu Stelian (n.1989), jucător  Liga I la FC Botoșani, Valentin Munteanu, jucător Liga I Pandurii Târgu Jiu, Măstăcan Nicușor (Oțelul), State Narcis (Fotbal Club Municipal Dunărea), Ursu Gabriel (n.2002), portar la Oțelul, promovat acum la Unirea Braniștea. Acești câțiva copii sunt toți crescuți la fosta  echipă FCM Dunărea, club dizolvat din cauze necunoscute. Sunt absolvenți ai Facultății de Educație Fizică și Sport-Galați promoția 1995 și absolvenți de Master - Management sportiv în Educație fizică și sportivă școlară, promoția 2019 (șef de promoție)”, ne-a mai povestit acesta.

Citit 2745 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 09:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.