Ajutor de 12.000 de euro pentru copiii ucraineni, de la Clubul Kiwanis

Ajutor de 12.000 de euro pentru copiii ucraineni, de la Clubul Kiwanis
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Având în vedere numărul foarte mare de refugiaţi care tranzitează zilnic oraşul, mulți hotărând să rămână pe termen mediu şi lung în Galaţi, Clubul Kiwanis Galați, prezidat de Marcela Sighinaş, şi-a propus derularea unui proiect de integrare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani în medii asemănătoare cu cele frecventate în ţara lor, initulat "Grup educaţional pentru copiii refugiaţi din Ucraina".

Banii necesari au venit de la Kiwanis Children's Fund (8.500 de euro), Kiwanis France-Monaco (3.500 de euro), cluburile prietene din Franţa, Statele Unite, Republica San Marino, chiar şi de la persoane particulare, neafiliate cluburilor Kiwanis. De proiect s-au ocupat Daniela Cristea şi Iuliana Călugăru.

Proiectul este derulat la Palatul Copiilor şi la Şcoala Nr. 16. La Palatul Copiilor s-a amenajat şi dotat o clasă cu mobilier, tablă interactivă, laptop, manuale pentru învăţarea limbii române şi a limbii engleze la nivel de începător. Totodată, a fost amplasat în curte un cort cu mese şi bănci pentru desfăşurarea cursurilor şi activităţilor în aer liber. Au fost dotate clasele de pictură, grafică, atelierul fanteziei, cu bănci speciale, capre, şevalete, mese, scaune şi diverse accesorii. Pentru timpul liber, s-au achiziţionat o masă pentru exterior şi două mese pentru interior, o saltea de gimnastică gonflabilă şi o bară pentru balet. Cercul de navomodele a primit aparate de tăiat poliester cu fir cald, transformator şi un şlefuitor fix cu bandă.

La Şcoala Gimnazială Nr. 16, împreună cu directoarea Mariana Mogoş şi profesoara Bianca Aburel, s-a implementat o altă parte din proiect şi anume "Oferirea de suport emoţional şi educaţional copiilor ce au fugit din calea războiului". Pentru aceasta s-a dotat o sală de clasă cu cele necesare. Kay Phillips, prietena din Statele Unite a doamnelor Liliana Negoescu şi Jana Andreescu, a donat suma de 3.800 de dolari, din care s-au cumpărat bănci duble cu scaune reglabile, tablă magnetică, tablă interactivă şi multe altele. Clasa a fost inaugurată în ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Citit 1194 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2022 22:41

3 comentarii

 • postat de Suparatu`
  Luni, 14 Noiembrie 2022 11:54
  89.39.81.***
  Mai vedeti si de copiii nostri romani, sunt multi, foarte multi, care au nevoie de ajutor !!!!!!
  3
  10
  Raportează
 • postat de Vine Soarele în Ucraina.
  Luni, 14 Noiembrie 2022 10:31
  109.166.128.***
  Foarte bine, lasă, după ploaie și furtună, vine Sorele și pe strada Ucraina, nu mai este mult, soldații ucraineni își fac treaba cu eroism, pentru a elibera Ucraina de clica lui Putin aflată la putere în Fed. Rusă. Poporul rus nu are nici-o vină, dar trăiesc într-o dictatură draconică, Putin având un suflet rău, violent prin pregătirea care a avut-o din copilărie și apoi cu ''studii superioare'', la KGB evoluție din perioada URSS-ului. Bănuiesc că a fost repetent prin școala de pregătire a KGB-ului rusesc, unde inteligența era promovată nu la violența în masă din perioada nazistă.
  6
  9
  Raportează
 • postat de Lachi
  Luni, 14 Noiembrie 2022 07:40
  89.137.226.***
  Sustin ceea ce faceti ,dar nu imi amintesc ca organizatie sa fi facut donatii si ptr copii din Irak,Afganistan,Jugoslavia etc si peste tot pe unde a "trecut democratia" americana (a se intelege a distrus).Oare acesti copii nu meritau ?
  Asta inseamna dublu standard.
  12
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.