Siderurgie - Liberty Steel Group, acord major pentru refinanțarea afacerilor

Siderurgie - Liberty Steel Group, acord major pentru refinanțarea afacerilor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Comitetul de restructurare și transformare al Liberty Steel Group a anunțat marți, 15 noiembrie, că a semnat un acord de principiu, conținând termenii principali ai unui Contract de restructurare a datoriilor, ce urmează a fi încheiat de grupul siderurgic cu reprezentanții principalilor creditori ai Greensill Capital (UK) Limited, Greensill Bank AG și Credit Suisse Asset Management (Switzerland) Limited.

Acesta este un pas major în refinanțarea grupului Liberty, ce include și combinatul siderurgic de la Galați.

”Liberty și Greensill Bank, în calitate de creditori principali, sunt în proces de negociere a unui acord similar pentru restructurarea datoriilor companiilor producătoare de oțel Liberty din Europa.

Contractul va intra în vigoare doar după încheierea în formă scrisă și obținerea aprobărilor interne. Toate părțile vor colabora pentru a pregăti și semna Contractul, care oferă grupului Liberty platforma pentru o finanțare sustenabilă pe termen lung.În cadrul acestui acord, părțile au agreat să amâne cererile de lichidare a entităților Liberty.

Acordul îi va permite Liberty să avanseze în implementarea strategiei Greensill și să îndeplinească viziunea de lider al decarbonizării industriei oțelului, devenind neutru în emisii de carbon până în 2030”, se arată într-un comunicat de presă al Grupului Liberty.

În acest context, Jeffrey Kabel, Chief Transformation Officer Liberty Steel Group, a declarat: „După câteva luni de negocieri, am ajuns la un acord de principiu care va asigura recuperarea sumelor creditorilor și va reduce semnificativ gradul de îndatorare și nivelul de risc al Liberty. Acesta este un pas important înainte în restructurarea și transformarea noastră. În continuare, vom lucra în ritm alert cu creditorii pentru a pregăti și semna contractul”.

După cum v-am informat în paginile ziarului ”Viața liberă”, după prăbușirea finanțatorului Greensill, în 2021, GFG Alliance, conglomeratul de companii controlate de Sanjeev Gupta, ce include și Liberty Steel, s-a concentrat pe două strategii cheie: să stabilizeze, reorienteze, refinanțeze operațiunile și să accelereze îmbunătățirea structurilor corporative și de guvernanță.

Citit 9332 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Noiembrie 2022 11:14

3 comentarii

 • postat de Mariusica bubulica
  Miercuri, 16 Noiembrie 2022 08:41
  86.124.201.***
  Nu va mai grăbiți să spuneți de costuri. Știți cât gaz produs este ars degeaba pt că nu există echipamente care să-l folosească? Cu acel gaz s-ar putea produce destul de ieftin electricitate. Dar trebuie sa bagi ceva bani înainte. Acționarii vor doar să scoată.
  2
  10
  Raportează
 • postat de paloma
  Marți, 15 Noiembrie 2022 23:47
  5.13.211.***
  Cand v-am spus ca vine un miros dinspre combinat !!!...
  7
  9
  Raportează
 • postat de În green, mai scump metal
  Marți, 15 Noiembrie 2022 16:20
  109.166.128.***
  Green, green, dar cu prețul ridicat la gaze și energie electrică, combinatul siderurgic va sucomba, având concurența turcilor și chiar a Ucrainei, după terminarea războiului, unde energia electrică, gazul, este mai ieftin.
  6
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.