UPDATE. Gălățeni jefuiți cu cardul de consilierul de la bancă. Funcționara este anchetata în libertate

UPDATE. Gălățeni jefuiți cu cardul de consilierul de la bancă. Funcționara este anchetata în libertate
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Funcționara care ar fi delapidat 500.000 de euro din conturile clienților a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, au decis magistrații.

---------------------------------------------------

Peste jumătate de milion de euro este suma la care se ridică prejudiciul creat de o funcționară din cadrul unei bănci din Galați, care, timp de patru ani, a sustras bani din conturile mai multor clienți. Femeia a fost reținută la trei ani de la ultimele presupuse acțiuni de delapidare și riscă pușcăria pentru că a furat bani prin acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni financiare frauduloase.

Tunul în urma căruia doar patru clienți ai unei bănci din Galați au suferit pierderi uriașe s-a întiins pe o perioadă de patru ani, susțin polițiștii de la Investigații Criminale, pe mâinile cărora au ajuns reclamațiile clienților care și-au văzut conturile golite de sume semnificative de bani, în lei și euro. Mai exact, în perioada 2015-2019, o funcționară de la suscursala unei bănci din oraș, acum în vârstă de 51 de ani, care a lucrat pe rând la casierie, dar și ca ofițer de tranzacții și consilier, este acuzată că ar fi făcut diverse operațiuni care s-au finalizat cu ”dispariția” unor sume consistente din conturile clienților cu foarte mulți bani. Modalitățile prin care funcționara ar fi făcut în așa fel încât banii să plece din conturi fără ca titularii să își dea seama erau diverse, astfel că păgubiți nu au realizat că erau furați nici chiar când femeia și-a încheiat raporturile de muncă cu banca. Oamenii nu știau că în numele lor, funcționara retrăgea bani din casierie și chiar de la bancomat, cu ajutorul unor carduri emise fără știrea lor. 

”După ce a încheiat raporturile de muncă cu instituția bancară, femeia ar fi continuat activitatea infracțională, comunicând persoanelor prejudiciate că ar fi fost mutată la o agenție din altă localitate. Tranzacțiile frauduloase au constat în transferuri repetate între conturi, în sistemul informatic al instituției bancare, prin depășirea autorizării deținute, urmate de retrageri de numerar de la ghișeu, în baza unor ordine de plată întocmite și semnate de persoana în cauză, inclusiv la rubrica rezervată titularului de cont, ori de retrageri de numerar de la ATM, folosind carduri de debit emise fără cunoștința persoanelor păgubite”, a explicat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

În urma operațiunilor ilegale, fosta funcționară și-ar fi prejudiciat clienții de 736.000 de lei și 365.000 de euro. Polițiștii au ajuns zilele trecute la ușa femeii, iar în urma percheziției domiciliare au decis reținerea acesteia pentru 24 de ore, pentru delapidare, acces ilegal la un sistem informatic, prin depășirea autorizării și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Suspecta urmează să fie dusă în fața unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, cu propunerea unei măsuri preventive. 

N.R. În cazul în care există clienţi dintre cei păgubiţi care doresc să-şi facă publică povestea, sub protecţia anonimatului, ne pot contacta pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citit 11599 ori Ultima modificare Vineri, 10 Martie 2023 07:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.