De câte puncte mai are nevoie Oțelul pentru un loc în play-off

De câte puncte mai are nevoie Oțelul pentru un loc în play-off
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul este bine poziționată după succesul de la Timișoara și mai are de trecut un hop important pentru o pauză mai liniștită.

Calculele pentru un loc în play-off au devenit mult mai favorabile Oțelului, după rezultatele din etapa precedentă, când gălățenii au reușit să-și câștige meciul, iar majoritatea contracandidatelor au clacat. Cele mai mari surprize și, totodată, cele mai bune rezultate au fost eșecurile suferite pe teren propriu de Gloria Buzău (0-1 cu Chiajna) și FK Miercurea Ciuc (1-2 cu Șelimbăr). La acestea s-a adăugat și egalul dintre Unirea Slobozia și Unirea Dej, plus că Dinamo a rămas în urmă de tot, după ce a pierdut la Iași.

Oțelul e pe locul al patrulea, cu 28 de puncte, și mai are de disputat patru partide: acasă cu Metaloglobus (sâmbătă, ora 11:00), la CSM Slatina, acasă cu FK Miercurea Ciuc și la Dumbrăvița. Ultimele trei meciuri se vor juca în primăvara din 2023.

Zece puncte pentru siguranță, dar sunt bune și șapte

Pentru a fi sigură de prezența în play-off, Oțelul are nevoie de zece puncte din cele patru partide, pentru a fi eliminată orice bătaie de cap. Un calcul mai în profunzime ne arată că și șapte puncte ar putea fi suficiente pentru accesul în play-off, întrucât Gloria Buzău și Unirea Slobozia au program mult mai dificil, Unirea Dej - echipa cea mai lipsită de anvergură - a fost deja depășită, Miercurea Ciuc n-a convins în ultima perioadă, iar FC Brașov și Dinamo sunt destul de departe. Cu șapte puncte din ultimele patru runde, Oțelul ar acumula 35 de puncte și ar fi aproape sigur între primele șase clasate. Inclusiv șase puncte, cu condiția ca trei să fie scoase din meciul cu FK Miercurea Ciuc, ar putea aduce un loc de play-off la Galați.

Calificarea în play-off, primul obiectiv

Drumul către promovarea în Superligă trece prin play-off, așa că primul obiectiv al gălățenilor este o clasare între primele șase, la finele sezonului regulat.

"Din momentul promovării în Liga a II-a, am spus că vrem să prindem play-offul. După aceea, mai vedem ce ne rezervă anul viitor, când mai avem trei meciuri din sezonul regulat. Important pentru noi este să câștigăm fiecare meci în parte", a spus Dorinel Munteanu.

În cazul în care va intra în play-off, Oțelul va trebui să ocupe apoi unul dintre primele două locuri pentru a promova direct, ori să se claseze pe locurile 3-4 şi să joace baraj cu locurile 13-14 din Superligă, pentru a accede în eșalonul superior.

Citit 5449 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.