Oțelul speră să încheie anul cu o victorie

Oțelul speră să încheie anul cu o victorie
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Fotbalul gălățean se pregătește de vacanță, dar până atunci mai sunt meciuri de jucat sâmbătă și duminică

Cel mai important meci pentru fotbalul gălățean din acest weekend este, fără îndoială, cel de pe Stadionul ”Oțelul”, dintre echipa Oțelul și Metaloglobus. Miza este una extrem de importantă pentru ”oțelari”, întrucât cu o victorie ar intra în pauza de iarnă bine adăpostiți pe un loc de play-off. Totuși, adversarul este unul mai periculos decât pare la prima vedere. Bucureștenii au câștigat ultimele patru partide, după ce începuseră sezonul foarte rău și au stat mult timp pe ultimul loc în clasament.

”Sunt convins că va fi un meci extrem de greu. Va depinde doar de noi dacă vom obține maximum, să încheiem pentru Oțelul, pentru suporteri, un an foarte bun. Știm cu toții că mai sunt trei etape din campionatul regulat ce se vor disputa anul viitor, dar cu o victorie am face un pas important în atingerea obiectivului nostru propus. Pentru aceasta am avut discuții și cu jucătorii, va fi un meci dificil, să nu ne așteptăm că Metaloglobus va veni la Galați doar să facă prezența. Trebuie să facem tot posibilul ca suporterii să fie bucuroși și rezultatul să fie pozitiv”, a spus Dorinel Munteanu la conferința de presă dinaintea meciului.

Pentru întâlnirea cu Metaloglobus va absenta și juniorul Mario Mitoi, al cărui loc în lot va fi luat de gălățeanul Denis Bordun. Tot absenți vor fi Cîrjan și Nedelea, cei doi care au lipsit și la celelalte jocuri din ultima lună.

Meciul Oțelul – Metaloglobus este programat sâmbătă, la ora 11,00, fără să fie transmis în direct de vreo televiziune.   

Liga a III-a. Meciurile, pe teren propriu

Echipele gălățene din acest eșalon abordează cu încredere meciurile din acest weekend, fiind ultimele din acest an calendaristic, ambele pe teren propriu. Sporting Liești primește vizita celor de la Viitorul Ianca, o echipă ambițioasă, cu bune rezultate obținute în deplasare unde a pierdut o singură dată în acest sezon. Lieștenii, însă, îi vor întâmpina încrezători cu o evoluție bună care să le aducă victoria și o bucurie necesară înainte de intrarea în vacanță. Sunt probleme de lot, la Crihană și Costea, dar se speră în prezența lor pe teren. Întâlnirea – astăzi, ora 14,00, va fi condusă de arbitrul Mihai Haivas (Botoșani).

Unirea Braniștea îi primește pe cei de la Aerostar Bacău, cu siguranța ocupării locului al patrulea cu 28 de puncte, tot atâtea ca formația oaspete. Lotul este intact, bine pus la punct cu pregătirea și cu speranța unui nou succes, care să le rotunjească punctajul și să le asigure liniște. Va arbitra Vlad Băban (Iași) - duminică, ora 14,00, pe Stadionul ”Oțelul”.

* Liga a V-a programează meciurile etapei a XIII-a, duminică, de la ora 11,00: Sporting Galați – Victoria Slobozia Conachi, Siretul Piscu – Viitorul Frumușița, Zorile Grivița – Viitorul C. Negri, Voința Cișmele – Foresta Șendreni, Răzeșii Valea Mărului – Flacăra Pechea, ACS Vânători – Mălina Smârdan, Șoimii Foltești – Inter Tudor Vladimirescu,  iar Prutul Vlădești stă.

Gheorghe Arsenie, Florin Radu

Citit 2398 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.