EXCLUSIV. „Combinatul Siderurgic din Galați nu se închide”, dă asigurări Ajay Aggarwal, președintele Consiliului de Administrație Liberty Galați

EXCLUSIV. „Combinatul Siderurgic din Galați nu se închide”, dă asigurări Ajay Aggarwal, președintele Consiliului de Administrație Liberty Galați
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

În urma informaţiilor contradictorii răspândite în ultima perioadă referitor la viitorul combinatului gălăţean, am pus în mod gratuit la dispoziţia echipei Liberty Steel Group acest spaţiu, pentru ca informaţiile extrem de importante privind activitatea Combinatului Siderurgic Liberty Steel Galaţi să ajungă cât mai repede la publicul larg, angajaţi ai companiei, familiile acestora şi populaţie, în general. Menţionăm că responsabilitatea privind corectitudinea datelor cuprinse în acest articol aparţine Liberty Steel Group.

("Viaţa liberă") 

Cu o experiență bogată în industria siderurgică și în trading la nivel global, Ajay Aggarwal este președintele pentru Europa al LIBERTY Steel Group și președintele Consiliului de Administrație al LIBERTY Galați. El a acordat un interviu în exclusivitate pentru cititorii ”Viața liberă” într-un moment important pentru compania siderurgică de la Galați, care a anunțat recent noi investiții în tehnologia de producție a oțelului cu emisii reduse de carbon și a anunțat un program major de mentenanță și îmbunătățiri la Furnalul 5, pentru a crea un avantaj în condițiile dificile ale pieței europene.

- În acest an s-au auzit numeroase zvonuri potrivit cărora LIBERTY ar dori să își vândă activele din Galați sau că va închide producția, printre altele. Ce ne puteți spune despre aceste zvonuri?

- Aș dori să răspund foarte clar: LIBERTY Galați nu este de vânzare. Compania este un pilon esențial al planurilor de transformare GREENSTEEL ale LIBERTY și avem obiective ambițioase pentru Galați, pentru comunitate și pentru România mulți ani de acum încolo.

Angajamentul nostru față de comunitatea din Galați este demonstrat deja de acțiunile noastre, iar ultimul an a arătat că ne dorim doar ce este mai bun pentru gălățeni. Anul acesta am reluat parteneriatul nostru cu Oțelul Galați, sponsorizând nu doar echipa, ci contribuind și la dezvoltarea Academiei de Copii și Juniori a clubului. De asemenea, am investit în programe pentru tineri, așa cum este noul program de educație STEM lansat de Fundația GFG pentru elevii din clasa de învățământ dual de la Liceul ”Paul Dimo”, în programe pentru familii în cadrul Zilei Familiei la LIBERTY Galați, dar și în programe pentru comunitate, precum susținerea lucrărilor de pictură de la Biserica "Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Nicolae" de pe platforma noastră siderurgică. De altfel, am fost foarte onorat să particip la evenimentul organizat marțea trecută, în cadrul căruia ÎPS Arhiepiscop Casian a oficiat o slujbă de binecuvântare pentru echipa noastră.

Cred că toate aceste proiecte, care își propun să îmbunătățească viața tinerilor, familiilor și a comunității noastre, precum și proiectele pe care le pregătim, vor convinge cu adevărat Galațiul că suntem aici pe termen lung.

- Recent, LIBERTY Steel Group a făcut un anunț neașteptat cu privire la planurile GREENSTEEL ale companiei. Puteți să ne dați mai multe detalii? Și, mai ales - să ne spuneți dacă rămâne GREENSTEEL un plan viabil în contextul economic actual?

- Răspunsul la întrebarea dacă GREENSTEEL este în continuare un plan viabil este categoric da - acum mai mult ca niciodată. De fapt, contextul economic actual este unul dintre motivele pentru care am decis să accelerăm planurile de transformare GREENSTEEL la LIBERTY Galați, deoarece vor face compania mai rezilientă la schimbările care au loc pe piața de oțel. După cum știți, grupul nostru are o viziune ambițioasă pentru transformarea GREENSTEEL la LIBERTY Galați - de a face compania neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2030, iar anunțul pe care l-am făcut recent arată determinarea noastră de a atinge acest obiectiv.

În acel anunț am spus că președintele nostru executiv, Sanjeev Gupta, a semnat un acord pentru achiziția platformei siderurgice și a tehnologiei de ultimă generație de la producătorul sud-coreean KG Steel, pe care intenționăm să le transportăm și să le instalăm la LIBERTY Galați. Această achiziție ne va permite să facem tranziția la GREENSTEEL mult mai devreme și mai eficient din punct de vedere al costurilor.

Odată cu instalarea echipamentelor din Coreea de Sud la LIBERTY Galați, care includ două cuptoare moderne cu arc electric și un nou laminor de benzi la cald, compania noastră va putea să concureze cu cele mai bune companii din lume în ceea ce privește nivelul emisiilor de CO2, eficiența energetică, costurile, flexibilitatea și gama de produse. Continuăm, de asemenea, procesul de licitație pentru două cuptoare hibride cu arc electric pe care l-am început în luna iulie - astfel combinatul din Galați ar putea deveni prima companie din cadrul LIBERTY sau chiar din Europa care să atingă neutralitatea în emisii de carbon.

Aceste investiții vor schimba radical LIBERTY Galați și vor transforma în mod fundamental compania într-o platformă industrială modernă, cu emisii reduse de carbon, capabilă să concureze cu cele mai puternice companii din lume, ceea ce va aduce beneficii importante atât companiei, cât și comunității din Galați, în general.

- LIBERTY a mai făcut un anunț privind restructurarea globală a datoriilor - ce înseamnă pentru LIBERTY Galați?

- Recent am anunțat că LIBERTY Steel Group a ajuns la un acord de principiu cu principalii creditori ai Greensill pentru o restructurare globală a datoriilor. Acordul va asigura restructurarea datoriilor și va reduce semnificativ gradul de îndatorare a LIBERTY, oferindu-ne platforma pentru a dezvolta o finanțare sustenabilă pe termen lung.

Deși nu are un impact direct asupra operațiunilor curente ale LIBERTY Galați, acest acord ne oferă o platformă solidă pentru viitorul LIBERTY și ne permite să avansăm cu încredere atât în business, cât și în planurile de transformare GREENSTEEL la LIBERTY Galați și în îndeplinirea viziunii de a deveni neutri în emisii de carbon până în 2030.

- Ce ne puteți spune despre piața oțelului și cum credeți că va evolua în 2023?

- 2022 a fost un an foarte dificil pentru industria siderurgică. În ultimele zece luni, piața globală a cunoscut o imensă volatilitate determinată de factori geopolitici și macroeconomici, în special conflictul din Ucraina care a afectat în mod deosebit LIBERTY Galați și a avut, de asemenea, un impact major de recesiune la nivel european.

Prețurile-record ale energiei, perturbările lanțului de aprovizionare și creșterea ratelor dobânzilor au fost agravate de fluxul continuu de importuri de oțel ieftin din afara Uniunii Europene, care nu respectă aceleași standarde de reglementare precum Galați. Acești factori au condus la scăderea semnificativă a cererii din partea sectoarelor consumatoare de oțel, de aceea au fost anunțate opriri ale operațiunilor de producție de circa 40 de milioane de tone/an în întreaga Europă până în prezent.

Deși ne așteptăm la o îmbunătățire a condițiilor de piață pe parcursul anului 2023, Asociația Europeană a Oțelului EUROFER estimează o scădere de 5,5% a consumului de oțel din UE în prima jumătate a anului viitor. Estimăm că incertitudinea se va menține până cel puțin în primul trimestru al anului 2023, de aceea lucrăm cu diferite scenarii, luând în considerare atât situația pieței, cât și evoluția războiului din Ucraina.

Cu toate acestea, singura certitudine în acest context economic incert este că suntem dedicați pe termen lung viitorului LIBERTY Galați, al comunității sale și al României. Așadar, în timp ce continuăm să investim în viitorul companiei, este esențial să continuăm să gestionăm în mod eficient compania pe termen scurt, controlând eficient costurile, stocurile și consumul de energie.

- Cum se adaptează LIBERTY Galați la recesiunea pieței siderurgice?

- Echipa LIBERTY Galați a depus eforturi susținute pe tot parcursul anului pentru a gestiona în mod eficient această perioadă dificilă - echipele noastre de proiect au realizat o serie de programe de reducere a consumului de gaz natural prin recuperarea energiei din gazul rezidual de la furnal și prin optimizarea utilizării aburului în procesul de producție, prin îmbunătățiri tehnice pentru a reduce consumul de gaz și prin reducerea pierderilor de căldură din conductele de abur.

Am introdus, de asemenea, o serie de proiecte de reducere a consumului de energie, incluzând modernizări ale motoarelor și echipamentelor de pe întreaga platformă, precum și înlocuirea a peste 1000 de becuri cu LED-uri cu consum redus de energie, un proiect realizat cu Enel X România. Doar acest proiect a economisit suficientă energie pentru a alimenta 400 de case. Aș dori să le mulțumesc tuturor angajaților noștri pentru eforturile depuse în ultimele luni în circumstanțe atât de dificile.

Cu toate acestea, am spus foarte clar că, în contextul dificil al pieței oțelului, vom continua să evaluăm zilnic toate opțiunile de producție. Având în vedere această situație a pieței, considerăm acum că este momentul oportun pentru a începe programul de mentenanță și îmbunătățiri în valoare de 18,3 milioane de lei la Furnalul 5. Este un program pe care l-am amânat în perioada în care piețele erau bune, dar, având în vedere că cererea de oțel în Europa rămâne scăzută, acum este cel mai potrivit moment pentru a face aceste îmbunătățiri. Am planificat acest program cu atenție, astfel încât să avem stocuri disponibile și să putem livra în continuare produsele noastre clienților.

Programul, care preconizăm că va dura până la începutul anului viitor, va îmbunătăți semnificativ siguranța, stabilitatea, fiabilitatea și performanța în ceea ce privește consumul de energie la Furnalul nr. 5, astfel încât să putem profita de redresarea pieței anul viitor. Evaluarea tehnică arată că procesul de repornire a furnalului nu va dura mai mult de câteva săptămâni odată ce programul de mentenanță va fi finalizat, însă data repornirii va depinde de condițiile de piață.

Pot să confirm că toți angajații care lucrează la Furnalul nr. 5, la Stația de Sinterizare și la Oțelărie vor fi menținuți cu salariu integral în această perioadă și vor fi implicați în programul de mentenanță și îmbunătățiri, precum și în proiectele operaționale curente.

- Cum va afecta acest program de mentenanță a furnalului furnizorii și clienții dumneavoastră?

- Vom continua să vindem produsele noastre, deoarece laminoarele continuă să funcționeze, astfel că produsele finite pot fi în continuare fabricate și expediate către clienți. În același timp vom continua să gestionăm plățile către furnizori cât mai eficient posibil. Estimăm că programul de mentenanță va îmbunătăți în mod semnificativ cash-flow-ul companiei, deoarece se reduce necesarul de materii prime și consumul de energie, în timp ce vânzarea produselor noastre către clienți continuă.

- Cum ați putea descrie pe scurt anul 2022 pentru LIBERTY Steel Group și LIBERTY Galați?

- Pentru LIBERTY Steel Group, anul acesta a fost un an al contrastelor - în timp ce multe dintre companiile noastre europene și britanice s-au confruntat cu provocări, operațiunile noastre siderurgice și miniere din Australia au avut o performanță foarte bună, la fel și companiile noastre siderurgice din SUA. A fost un punct forte important pentru grup faptul că avem un portofoliu diversificat de companii. În 2022 am ajuns, de asemenea, la un acord de principiu cu principalii noștri creditori, care reprezintă un pas important în refinanțarea globală a grupului, ce va reduce semnificativ gradul de îndatorare și de risc al LIBERTY.

LIBERTY Galați a avut multe provocări de depășit - de la prețurile-record ale energiei la provocările legate de materii prime și logistică, dar echipa a continuat să obțină rezultate de producție solide, laminorul de tablă atingând o producție-record în septembrie, în același timp adaptându-se în mod eficient la schimbarea cererii clienților cauzată de continuarea agresiunilor Rusiei asupra Ucrainei.

Anul acesta am continuat să investim pentru viitor, de la noua linie de acoperire a țevilor la noul nostru parc fotovoltaic și vom continua să facem acest lucru.

Deși s-a confruntat cu multe provocări, echipa a rămas concentrată pe planurile sale de transformare într-o companie modernă, cu emisii reduse de carbon, capabilă să concureze cu cele mai bune companii din lume. Cred că eforturile colegilor au fost cel mai bine rezumate în campania de comunicare pe care am desfășurat-o recent în cadrul companiei și în orașul Galați, care a scos în evidență oamenii buni, dedicați și puternici de la LIBERTY Galați - la fel ca LIBERTY, ei sunt aici pe termen lung și contribuie la construirea unui viitor mai verde pentru comunitatea din Galați și pentru România.

- Care sunt planurile companiei pentru 2023?

- Suntem mândri că suntem un angajator pe termen lung, cu o viziune ambițioasă de a face din LIBERTY Galați o companie modernă, cu tehnologie de ultimă generație, capabilă să concureze cu cele mai bune companii siderurgice din lume.

Pentru anul 2023 ne propunem să creștem flexibilitatea producției și adaptarea la piață, investind în continuare în planurile de transformare GREENSTEEL. Pe termen scurt, acest lucru înseamnă că vom crește producția laminorului de tablă și capacitatea de a livra produse cu acoperire organică și galvanizate cu valoare adăugată ridicată. De asemenea, în următoarele luni, vom adăuga o nouă linie de acoperire a țevilor. În 2023 vom continua să dezvoltăm prima fază de 50 de MW a programului de energie solară de 180 MW.

În 2023, vom finaliza evaluările tehnice pentru platforma siderurgică și pentru echipamentele achiziționate din Coreea de Sud, astfel încât să implementăm acest program cât mai curând posibil.

Echipa de comunicare a Liberty Steel Group

Citit 10163 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2022 12:03

25 comentarii

 • postat de Ion
  Joi, 05 Ianuarie 2023 07:36
  5.13.134.***
  Ce informatii reale, concrete, aveti despre stadiul lucrarilor si termenele de repunere in functiune a furnalului?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Metalurgist
  Joi, 08 Decembrie 2022 13:20
  213.233.88.***
  Citind comentariile nu poți observa aceiași veșnică lupta între sindicatele din Combinat. În loc sa fi făcut front comun și sa va apărați drepturile la unison, ati ales sa va divizați si sa oracăiti unii la alții.
  Sa speram ca declarațiile din articol se vor adeveri si furnalul va reporni la începutul anului viitor. Deși, declarațiile sunt extrem de ambigue și lasă loc de orice scenariu.
  Se spune ca repornirea depinde de revenirea pietii. Insa piața nu își revine subit după lunile de iarna, atunci când majoritatea întreprinderilor își reduc activitatea.
  Așadar....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Industrialnyi soiuz Donbasu
  Miercuri, 07 Decembrie 2022 09:57
  77.111.246.***
  Ne bucuram sa auzim ca LIBERTY Galați nu este de vânzare.

  Prin târg se zvoneste ca Liberty si-ar manifesta interesul pentru combinatul Dunaferr din Ungaria, aflat sub patronatul ucrainenilor de la Industrial Union of Donbas. Și invers.
  1
  1
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 06 Decembrie 2022 20:16
  86.124.202.***
  Pentru Unu:
  Decizia inchiderii cocseriei a fost luata peste noapte!In 2008 muncitori,maistri ,ingineri au fost trimisi in Polonia pentru a se pregati in cocserie urmind a se realiza un amplu proces de modernizare.La momentul inchiderii cocseriei depozitele erau pline de piese,materiale,echipamente electrice care urmau a se monta in cocserie!!!!A venit criza si la momentul acela s-a spus ca este ,mai rentabil sa aduci cocsul din Polonia!Decizia a fost foarte proasta dupa incheierea crizei costul cocsului cocosa combinatul!Ceea ce s-a intimplat dupa inchiderea cocseriei cu materialele ramase acolo pe timpul lui Ceausescu intra la subminarea economiei nationale!
  Pentru TESA
  Din pacate in 2008 macar 1000 de barbati sa fi avut c.....e lui Ilinca se schimbau multe!Pentru ca atunci o mina de oameni faceau greva si zeci de autobuze pline cu oameni reprezentati de Bezman plecau acasa fara sa se implice!Ceea ce s-a intimplat dupa ....Da are un post de lacatus asigurat.....Bezman care a stiut sa negocieze cu patronatul are un post de consilier local ...Si este mare lider sindical si in prezent!!!
  4
  3
  Raportează
 • postat de unu
  Marți, 06 Decembrie 2022 17:23
  89.39.81.***
  @florin. putini oameni stiu cu adevarat de ce s-a inchis UCC. tu nu stii......lasa povestile cu puii si grevistii foamei. lasa povesti cu ilinca si pui inghetati. poate ai fost in zona si nu ai inteles nimic sau poate ti-au povestit altii la o bere....nu intina munca unor oameni ce au muncit acolo muuulti ani. UCC s-a inchis din motive pur tehnice, de functionalitate, de ce s-a ajuns asa e alta problema...UCC-ul a fost ridicat dupa proiecte sovietice si poloneze a anilor 60 .reconstructia la nivele tehnologice de anii 2009 erau prea mari si a aparut tehnologia cu insuflarea carbunelui in furnale care impreuna cu cocsul din polonia a parut o solutie mai buna economic. si sint sigur ca a fost o masura corecta.....chiar si din punct de vedere a sigurantei in sanatate si munca a angajatilor. care trebuie spus ca nu au fost niciodata cei care trebuie sa lucreze cu simt de raspundere, disciplina cu instalatii de asa complexitate, cu fluide cu risc de explozie si utilaje enorme in miscare, operatiuni de precizie in exploatare. asta e.....acum se fabrica cocs din petrol. mult mai usor si se poate folosi si uz in centrale. industria nu mai are nevoie de cocs din carbune cocsificabil.
  13
  4
  Raportează
 • postat de comunismul
  Marți, 06 Decembrie 2022 17:06
  5.13.137.***
  dar mai exista combinatul! ca oricum au vandut ce au avut!
  5
  4
  Raportează
 • postat de TESA
  Marți, 06 Decembrie 2022 14:17
  77.111.246.***
  @florin
  Toată lumea s-a vândut, inclusiv Ilinca.
  Pensionara de câțiva ani, astazi este angajata în Combinat în funcția de lăcătuș.
  Salariu frumos + grupa speciala + cota de pui pentru efort susținut
  Trai pe vatrai!
  1
  14
  Raportează
 • postat de Metalurgistul BF
  Marți, 06 Decembrie 2022 12:43
  77.111.247.***
  Din păcate, se pare ca patronul indian a mutat povara datoriilor pe care le avea pe umerii combinatului.
  Cu banii obținuți aici își achita datoriile, nu-i arde de investiții.

  A preluat combinatul în 2019 și a promis investiții de 1 miliard în 10 ani. Anul urmator, combinatul vindea toată cantitatea de certificate de carbon, iar banii... Pentru a putea functiona a fost nevoie sa cumpărăm 1 milion de certificate de carbon din Cehia: 40 milioane de euro.

  Anul trecut Combinatul are profit 300 milioane de euro. După câteva luni nu se mai plătesc furnizorii de materii prime, contractorii de servicii.

  Acum, prin oprirea fluxului primar, combinatului i se va atribui o cantitate de certificate de carbon. Le vom vinde și vom folosi banii pentru modernizare?

  Domnul Ajay spune ca nu va opri Combinatul.
  Intrebati-l dacă va opri Fluxul Prlmar.
  Ne poate oferi un răspuns sincer pentru a disipa îngrijorările salariaților?

  Poate reușește Viata Libera sa obtina raspunsul, liderii de sindicat de pe platforma siderurgica nu au astfel de preocupări.
  1
  25
  Raportează
 • postat de Dorel
  Marți, 06 Decembrie 2022 12:14
  89.121.200.***
  Combinatul nu se inchide, se transforma... intr-un morman de fier vechi !
  Indienii (ca si "indienii" nostri) sunt specialisti in "FER" vechi...
  6
  29
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 06 Decembrie 2022 11:27
  86.124.202.***
  Pentru Lenuta lu Marinescu
  In 2008 inainte de oprirea cocseriei citiva oameni din cocserie faceau greva foamei in frunte cu blamata Ilinca!Atunci FSS impreuna cu Bors ca sa stinga nemultumirile au adus cota de pui restanta pe citeva luni!Si inclusiv cocsarii au fost asa de fericiti pentru puii impartiti in cit faceau misto de aia care faceau greva foamei auncind cu pui inghetati in ei!!!!Asa ca lasati-ma!Vati vindut pentru citiva pui inghetati!!!!!!!!
  9
  22
  Raportează
 • postat de slab master
  Marți, 06 Decembrie 2022 09:56
  83.103.186.***
  Liberty Galati are datorii la toti furnizorii de servicii si echipamente. Aceste datorii le tot amana, si nu vor sa le plateasca. Incearca intotdeauna sa gaseasca alti fraieri care sa le furnizeze servicii si echipamente.
  Ei mint de rup. In toate partile arunca minciuni. Folosesc numai cuvinte pompoase care sa acopere o situatie grea.
  6
  26
  Raportează
 • postat de Florin Matei
  Marți, 06 Decembrie 2022 09:49
  86.124.201.***
  Este o rusine pentu conducere,sa lucrezi la ei ca ucenici in productie ,perioada 1970 -1973,cu contract de ucenicie si nu elibereaza adeverenta de venit.Nu am intalnit asa angajator pe unde am lucrat sa minta in fata spunand,nu recunosc ,tu nu ai lucrat la noi. Oare cine ii ia la intrabari pe indieni , sa cerem drepul dupa 3 ani munciti.Vom continua sa cerem drepturile furate,mergand in justitie sa-u C.E.D.O.
  8
  21
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 06 Decembrie 2022 09:37
  86.124.202.***
  Sa opresti un flux de productie in combinat iarna este o mare aventura!Cum reparatiile capitale in LBC in principiu se intimplau in decembrie,ianuarie cind reporneam fluxul era o mare chinuiala!Cei de la HTV stiu mai bine ce munca sustineau sa reporneasca fluxul!Sa opresti iarna furnalul este o mare aventura!Economic se justifica!Dar practic este o mare aventura !Sa speram ca vremea va tine cu cei de la furnale si vor fi temperaturi de peste 5 grade pentru a putea fi realizate de exemplu sudurile .Cind vedeti transmis de cei din combinat ca fluxurile in laminoare nu sunt oprite trebuie sa aveti in calcul ca fara furnal si otelarie laminoarele mai mult de 30 de zile nu pot functiona!Deci ceasul a inceput sa ticaie diun momentul opririi furnalului!Daca in 30 de zile fluxul cald nu va porni atunci in Galati va fi o mare problema economica!
  7
  23
  Raportează
 • postat de Cristi
  Marți, 06 Decembrie 2022 09:35
  86.34.187.***
  De parca vorbele ar putea sa contrazica faptele, au inceput sa plateasca datorii cu tabla si produse siderurgice, ca aici s a ajuns.
  5
  19
  Raportează
 • postat de Lenuta lu Marinescu
  Marți, 06 Decembrie 2022 08:44
  5.13.145.***
  cu 3 saptamani inainte de a inchide Definitiv COCSERIA (cele 4 baterii du cocsificare) fostul dir.gen. la Mittal Steel, faimosul Cochuparampil anunta in toate ziarele ca nu vor inchide cocseria. Ca totul este minciuna... ca la Galati cocsul produs este ieftin. dupa inchiderea cocseriei s-a importat cocs de la ArcelorMittal Polonia cu 120 EURO/tona mai scump. Indienii sunt niste mincinosi, fara caracter, fara cuvant, fara rusine.
  Deci... concluzia este ca vor inchide sandramaua.
  7
  25
  Raportează
 • postat de Lehamite
  Marți, 06 Decembrie 2022 08:38
  194.105.20.***
  Cine naiba ii mai crede pe astia? Unde e profitul de anul trecut??? Sunt datori vânduți. Nu au investit nimic pentru dezvoltarea acestui combinat. Minciuni bulversante.
  4
  31
  Raportează
 • postat de ,,Oțelarul din schimbul 3
  Luni, 05 Decembrie 2022 23:17
  95.76.59.***
  Distinsul domn Ajay ne vinde gogoși, pentru simplul fapt că nu se vor face nici-un fel de investiții în combinat deoarece nu au bani. Din experiență spun că după ce au fost oprite capacități industriale de producție, foarte rar au fost repornite. Deci practic asistăm la închiderea definitivă a unității emblematice pentru orașului nostru. Este curios faptul că salariații și reprezentații lor sindicali nu au nici-o reacție vis-a-vis de această situație. Ca și peștele care înghite momeala din cârlig, salariații acceptă gogorițele cu privire la investițiile viitoare și nu sau panicat când marea majoritate a indienilor, a părăsit platforma siderurgică. Dormiți în liniște siderurgiști, Gupta lucrează pentru dumneavoastră!
  8
  31
  Raportează
 • postat de Sm
  Luni, 05 Decembrie 2022 22:20
  5.14.131.***
  Ar trebui să își plătească furnizorii și apoi să vorbească de investiții de milioane de lei în furnal! Neserioși și mincinoși!
  12
  42
  Raportează
 • postat de Se stinge încet flacăra
  Luni, 05 Decembrie 2022 22:02
  109.166.131.***
  La prețul energiei electrice și a gazului în România, nici-un combinat siderurgic nu va mai exista, doar să intre în conservare în etape......și apoi, om mai vedea.
  15
  27
  Raportează
 • postat de florin
  Luni, 05 Decembrie 2022 20:54
  86.124.202.***
  Accelerăm Reușim Consolidăm ARC ........Si francezii au accelerat,consolidat si au reusit sa se mindreasca cu reducerea amprentei industriale a combinatului!!!!Au fost si ingineri romani pe care atit ia dus capul sa sustina distrugerea combinatului ....Deci Accelerăm Reușim Consolidăm s-a dovedit un slogan mincinos!Acum astia au venit cu transformarea GREENSTEEL cu rezilienta si alte timpenii!!
  10
  43
  Raportează
 • postat de Nea Tramvai
  Luni, 05 Decembrie 2022 19:54
  5.13.207.***
  Asa e, ca doar nu ne doare gura sa spunem...
  7
  38
  Raportează
 • postat de Hindi
  Luni, 05 Decembrie 2022 19:52
  89.136.0.***
  Atat timp cat va mai exista ceva de vandut la fier vechi sau alte deseuri, nu se va inchide, pe motiv ca jindienii din conducere nu vor sa se plece din locuintele lor superluxoase cu ingrijitoare si menajere, pentru a reveni in conditiile similare cu cele din satele noastre, fara canalizari cu veceu la doua trei case, cu apa la jdemii de kilometri, in caravane si corturi!
  Fara vreo asemanare cu alte minoritati unde se straduiesc sa revina! Ferui fer cat exista fer. De vanzare!
  20
  28
  Raportează
 • postat de George
  Luni, 05 Decembrie 2022 19:23
  5.13.139.***
  Indiferent de ce treabă are liberty ar trebui luat în considerare genarita ce urmează fara bani dați tinerilor o sa lucreze toți pensionarii ,daca nu ia în considerare generație nouă grupul liberty de generația care înlocuiește cei ce au fost VA FI UN MARE DEZASTRU ASUPRA GALAȚIULUI
  20
  19
  Raportează
 • postat de Miss Piggy
  Luni, 05 Decembrie 2022 18:10
  77.111.247.***
  Dl Ajay spune ca oprirea ajuta "cash-flow-ul companiei, deoarece se reduce necesarul de materii prime".

  Insa cum putem reporni furnalul la începutul anului viitor dacă acum nu achizitionam materii prime pentru a avea un stoc suficient? Oprim din lipsa materiilor prime și repornim cu aceleași lipsuri?
  4
  42
  Raportează
 • postat de paloma
  Luni, 05 Decembrie 2022 16:26
  5.13.211.***
  Furnalul 5 nu se va inchide...Combinat numai este !!! Vom trai si vom vedea !!
  24
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.