Mașină burdușită cu țigări de la duty-free, oprită în trafic. Anchetă privind introducerea mărfii în țară (VIDEO)

Mașină burdușită cu țigări de la duty-free, oprită în trafic. Anchetă privind introducerea mărfii în țară (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Un vasluian care se pregătea de o afacere cu tutun cumpărat din duty-free este cercetat penal pentru contrabandă, după ce a fost depistat în trafic, pe raza județului Galați, cu o cantitate mare de țigări. Mașina condusă de acesta, care se îndrepta spre Bârlad, a fost interceptată în trafic pe DE 581, la ieșirea din Tecuci, de un echipaj de poliție format din agenți de la Circulație și de la Ordine Publică. Informațiile deținute de polițiști, cum că vasluianul avea în autoturism marfă ilegală, s-au confirmat odată cu percheziționarea habitaclului.

Zeci de cartușe de țigări, cumpărate din magazinul care comercializează marfă fără taxe vamale, au fost găsite în două genţi și în compartimentele mașinii. 

"Cu ocazia controlului, polițiștii au găsit în portbagajul autoturismului două genți din pânză în care se aflau țigări netimbrate. De asemenea, în interior au mai fost găsite cinci cartușe cu țigări, toate având inscripția "For duty free only". În total, au fost găsite 50 de cartoane de țigări, respectiv 10.000 de țigarete", a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Concomitent cu întocmirea dosarului penal pentru contrabandă, în cursul căruia se va cerceta inclusiv modul în care au fost introduse în țară țigările netimbrate, în condițiile în care, la vamă, nu sunt permise decât 40 de țigarete de persoană, marfa a fost confiscată. Ancheta a fost preluată de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Galați.

Media

Citit 5730 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2023 20:18

1 comentariu

  • postat de ENE
    Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 04:05
    5.13.233.***
    Au trecut de vama si cine i-a turnat pina la urma politistilor?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.