Șase noutăți pentru promovarea Oțelului în Superligă

Șase noutăți pentru promovarea Oțelului în Superligă
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Clasamentul din pauza de iarnă îndreptățește echipa pregătită de Dorinel Munteanu să spere la o clasare pe un loc care să-i asigure accederea în primul eșalon. În acest sens, au fost transferați șase jucători noi pentru a pune umărul la îndeplinirea obiectivului.

Gruparea gălățeană a făcut transferurile din timp în această iarnă, organizându-se mult mai bine faţă de ”haosul” din vară, când a părut că a fost nepregătită pentru abordarea noului sezon din perspectiva noutăților din lot. Cu lecțiile învățate de această dată, gălățenii s-au orientat bine și au adus șase jucători până acum, cu mici șanse de a mai exista alte noutăți în perioada următoare. Iată despre cine este vorba:

Octavian Ursu (28 ani) - extremă stângă cu mare experiență la nivelul Ligii a II-a, a promovat în trecut cu UTA și a trecut și pe la Rapid, iar în prima parte a actualului sezon a fost golgheterul lui CSC Șelimbăr în Liga a II-a, cu patru reușite. Una dintre acestea a venit chiar împotriva gălățenilor, după o lovitură liberă din afara careului, executată perfect, la vinclul porții lui Dur-Bozoancă. Ursu va avea misiunea să îi fie concurent pe post lui Alin Nica, care a suferit o intervenție chirurgicală. Prin aducerea lui Ursu, a fost eliberat din acea poziție Gorovei, care oricum a jucat mai mult pe post de mijlocaș - inter și ar putea fi folosit și ca vârf.

Antonio Cruceru (26 ani) - mijlocaș central adus de la Unirea Slobozia, o contracandidată la play-off a Oțelului, este un fotbalist dinamic, cu multe calități pentru a acoperi zona mediană, alături de Neagu și Cisotti, cel mai probabil. Când este pus în valoare cum trebuie - ceea ce Dorinel Munteanu știe cel mai bine să facă atunci când are astfel de jucători -  este și un bun marcator, având câte cinci goluri pe sezon înscrise la Farul. Chiar dacă la Slobozia n-a fost titular meci de meci, a arătat calitățile necesare pentru a-i convinge pe gălățeni să-l transfere.

Diego Zivulici (30 ani) - un fundaș central croat care să-l înlocuiască pe un altul, Azinovici, care a dorit să se despartă de Oțelul în această iarnă, din motive personale. Dacă Azinovici avea o prezență fizică remarcabilă, la Zivulici calitățile sunt mai degrabă spre un stil de joc pozitiv, cu clarviziune din spatele apărării. Experiența acumulată de-a lungul carierei este de partea sa, întrucât are un CV de-a dreptul impresionant față de mulți alți străini care au trecut în ultima vreme pe la Galați. Printre altele, Zivulici a jucat la Viktoria Plzen (Cehia), Rijeka (Croația) sau Slask Wroclaw (Polonia).

Andreas Chirițoiu (19 ani) - asul din mânecă al lui Dorinel Munteanu pentru acest mercato este tânărul atacant Andreas Chirițoiu. Împrumutat de la FCSB, Chirițoiu a jucat în turul campionatului pentru Unirea Constanța, la care a fost unul dintre cei mai buni jucători și cel mai bun marcator, cu trei reușite, toate importante pentru echipa sa.

Cristian Ciobanu (28 ani) - un fotbalist util, pentru că poate să evolueze pe orice post ofensiv de la mijloc în sus. În plus, are de partea sa experiența de la nivelul primelor două eșaloane. Provine de la Gloria Buzău, pentru care a marcat trei goluri în 15 apariții în actualul sezon. În trecut a mai fost la Chiajna sau Juventus București, cu care a jucat în prima ligă.

Rareș Scocîlcă (18 ani) - regula de a folosi permanent în teren un junior Under 19 i-a determinat pe gălățeni să se întărească și la acest capitol. Pe postul unde au jucat în tur Maxim și Mitoi a fost adus drept concurent pe post Rareș Scocîlcă (împrumutat de la "U" Cluj). Este născut aproape de Galați, în judeţul Vrancea, iar datorită calităților sale a fost remarcat și luat de Cluj.

Citit 4771 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2023 10:51

3 comentarii

  • postat de comunismul
    Marți, 07 Februarie 2023 18:49
    5.13.227.***
    pai cred ca va dati asa seama ca astea sunt transferuri low-cost! adica de astia care costa putin! nu ar lua niciodata otelul galati jucatori prea scumpi! evident doar ieftini! mie imi pare rau ca nu vrea otelul galati sa il i-a pe bogdan gavrila! sigur dorinel munteanu punea biciul pe el oleaca! ca
    0
    0
  • postat de eu
    Marți, 07 Februarie 2023 13:01
    89.39.81.***
    pare ok. sa vedem.....multe echipe de play-off sau intarit. mai ales iasi. spor la puncte OTELUL.
    0
    0
  • postat de Mario
    Marți, 07 Februarie 2023 10:55
    89.137.136.***
    La prima vedere...transferurile sunt reușite...jucători...care au confirmat la fostele lor echipe...cu experiență...cu excepția celor 2 puști...dar care promit mult...așteptăm meciurile oficiale...să vedem cum se descurcă...să sperăm că măcar 3 dintre ei...vor fi titulari...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.