Loc de joacă în șantier, asaltat de copii și adulți (FOTO)

Loc de joacă în șantier, asaltat de copii și adulți (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Copiii, părinții și bunicii din Micro 39A nu mai au răbdare să aștepte, așa că au luat cu asalt locul de joacă din zona blocurilor W2-W3, aflat încă în modernizare. Sunt îndreptățiți din moment ce micul parc ar fi trebuit să fie gata încă din 30 noiembrie 2022! Așa se face că, vineri, 10 martie 2023, atmosfera din locul de joacă era cât se poate de colorată și de animată. Muncitorii montau rulourile de gazon, copiii testau echipamentele de joacă, iar adulții îi supravegheau ori stăteau la povești pe bănci. În jur, ambalaje și resturi de materiale de construcție.

”Aproape gata!”, așa s-ar putea spune, cu oarecare indulgență, despre locul de joacă din Micro 39A - blocurile W2-W3, pentru modernizarea căruia Primăria Galați a atras fonduri europene. Așa cum relatam atât în septembrie 2022, cât și în decembrie 2022, se dovedise cel mai năpăstuit din punct de vedere al execuției lucrărilor, dintre cele trei locuri de joacă incluse în acest proiect.

Concret, la finele anului trecut, locul de joacă din zona Supeco (Micro 38 - blocurile B3-B4), părea gata să-i primească pe copiii de toate vârstele, iar la părculețul de la Grădinița „Arlechino” (Micro 39C - blocurile G-A9) se lucra... atât cât permiteau condițiile meteo. La polul opus, locul de joacă din Micro 39A avea abia două alei amenajate cu dale și în rest nisip. Nici urmă de echipamente sau de muncitori!

Tot la finele anului trecut, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, contractul pentru execuția lucrărilor, încheiat cu Asocierea Moviland Met - Fraicom, a fost din nou majorat substanțial, la 1.977.979 de lei fără TVA, și prelungit până pe 30 aprilie 2023.

Fără a fi optimiști din cale-afară, ne place să credem că măcar acest termen va fi respectat. Nu știm cât ar putea dura montarea gazonului și acoperirea cu tartan a zonelor de joacă, dar poate că, asaltați de copii, și mobilizarea constructorilor va fi mai bună.

Citit 3883 ori Ultima modificare Luni, 13 Martie 2023 18:00

2 comentarii

  • postat de Tirpitz
    Sâmbătă, 11 Martie 2023 12:22
    82.76.155.***
    Paloma, asa e, cat de frumos arata orasul Gl de cand e primar Pucheanu...pare un adevarat mausoleu.
    0
    0
  • postat de paloma
    Sâmbătă, 11 Martie 2023 00:24
    5.13.144.***
    Ce mi-i noiembrie ce mi-i martie !!!...Sunteti si carcotasi !... La cat face pucheanu pentru orasu' asta !!!
    Bilute nu baga, sa nu intre copiii cu triciclete ???!!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.