Oțelul - Poli Iași, primul meci în cursa pentru promovare

Oțelul - Poli Iași, primul meci în cursa pentru promovare
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Galațiul se pregătește de o nouă mare dispută, prima din faza finală a campionatului ligii secunde de fotbal.

Calificarea în play-off a Oțelului a adus un entuziasm enorm în rândul gălățenilor, care vor umple arena la meciul de duminică, ora 14,15, cu Poli Iași, de pe Stadionul "Oțelul". Este primul meci din faza de play-off, partea decisivă de campionat pentru aflarea echipelor ce vor promova.

Gălățenii pornesc dintr-o postură favorabilă această etapă, pe loc de promovare directă, cu patru puncte avans față de Unirea Dej și cu cinci față de Gloria Buzău și Dinamo. În raport cu Poli Iași, cealaltă echipă clasată pe loc de promovare directă, distanța este de patru lungimi în favoarea oaspeților acestui meci. Pe primul loc în clasament se află Steaua CSA - echipă fără drept de promovare.

În primul meci de play-off, Steaua a învins-o clar pe Unirea Dej, scor 3-0, în timp ce Dinamo și Gloria Buzău se întâlnesc la București, duminică, de la ora 12,00, chiar înaintea meciului pe care îl au de disputat gălățenii.

"Trebuie să ne concentrăm la jocul nostru. Sunt foarte importante pentru mine atitudinea, concentrarea și implicarea echipei în joc. Este meritul tuturor celor care au fost alături de echipă, al suporterilor, al galeriei, toți sunt părtași la această calificare. Dar suntem abia la mijloc de drum, bătălia finală începe acum, în cele zece etape de play-off", a spus Dorinel Munteanu, antrenorul Oțelului, înaintea partidei cu Poli Iași.

La gălățeni absentează în continuare accidentații Dur-Bozoancă și Dimitrov.

Partida Oțelul - Poli Iași, ce va fi transmisă în direct și de canalele Digi Sport 1 și Prima Sport 1, va fi arbitrată de Cătălin Buș (Rm. Vâlcea).

Etapă şi în Campionatul Județean

Echipele din Liga a III-a susțin în acest weekend jocurile etapei a XVII-a. Unirea Braniștea a jucat ieri la liderul Seriei a II-a, CSM Rm. Sărat. În schimb, Sporting Liești va juca astăzi, ora 15,00, cu Dinamo Bacău. După înfrângerea de acum o săptămână de la Metalul Buzău, echipa pregătită de prof. Cătălin Savu nu concepe decât victoria, pentru o ameliorare a situației din clasament. Există și câteva probleme de lot, Vădeanu, Sevastian, Mereuță și Stan sunt indisponibili, iar Costea și Chiriac - incerți. Meciul va fi arbitrat de Ciprian Aelenei (Iași).

Echipele din cele două eșaloane judeţene au programate în acest weekend meciurile etapei a doua a returului. În Liga a IV-a va avea loc derbiul ocupantelor locurilor 4 și 3, Covurluiul Tg. Bujor și Siretul Cosmești, iar în celelalte jocuri se vor întâlni: Victoria Independența - Viitorul Umbrărești, Avântul Drăgănești - Luceafărul Berești, Gloria Ivești - Muncitorul Ghidigeni, Lascăr Schela - Voința Cudalbi, Agrostar Tulucești - Alegria Matca. În deschidere au loc meciurile echipelor de juniori.

În Liga a V-a se joacă astfel: ACS Vânători - Zorile Grivița, Mălina Smârdan - Voința Cișmele, Viitorul C. Negri - Răzeșii Valea Mărului, Viitorul Frumușița - Prutul Vlădești, Inter Tudor Vladimirescu - Flacăra Pechea, Sporting Galați - Siretul Piscu, Victoria Slobozia Conachi - Șoimii Foltești, iar Foresta Șendreni stă.

Citit 3222 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2023 13:12

2 comentarii

  • postat de ULTRAS_IASI_Baietii_Veseli
    Duminică, 19 Martie 2023 19:57
    89.39.71.***
    :)))))))) hai ca ati batut...ba, cand veniti la Iasi, pregatiti sacul...daca nu-l lovea in halul ala ghiocelul vostru pe Itu, eram dispusi, poate, sa va ajutam cu un punct, asa insa...aveti echipa de ciobani...va dam cu terenu-n cap in retur....pregatiti-va !! ZIC . Aaa inca ceva...poate acum isi am
    0
    0
  • postat de Mario
    Sâmbătă, 18 Martie 2023 14:28
    89.137.136.***
    Dacă reușesc să bata Iașiul...o s aibă o șansă în plus la promovare...Dinamo va fi ajutată de federație și ligă să promoveze...deci....toate meciurile tb jucate la victorie...și atunci nu te mai interesează ce fac ceilalți...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.