Conflict sângeros la cârciumă, din cauza unei fete de 13 ani

Conflict sângeros la cârciumă, din cauza unei fete de 13 ani
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Un bărbat a ajuns în spital după ce a fost bătut crunt într-un bar din județul Galați. Cea care a provocat mânia agresorilor, doi frați consăteni cu victima, a fost o puștoaică de numai 13 ani, care la o oră târzie se afla într-un loc total nepotrivit pentru ea și care se hârjonea cu cel care avea să vadă moartea cu ochii.

Scenele incredibile s-au petrecut în seara de Buna Vestire, într-o cârciumă din localitatea gălățeană Jorăști. În centrul conflictului avea să fie o fată de numai 13 ani, din sat, care, seara, la o oră destul de târzie, petrecea cot la cot cu chefliii satului în stabilimentul comunal. Totul s-a petrecut, mai exact, pe terasa barului, unde se află o masă de biliard, în jurul căreia se adunaseră mai multe persoane.

Printre acestea se afla și un tânăr din sat, Iulian Andrei Istrate, care juca biliard, "asistat" de vecina de 13 ani. Lucrurile au luat o turnură neașteptată în momentul în care în bar a intrat Toader Popa, un consătean aflat deja în stare de ebrietate și care venise, evident, să mai consume ceva.

"Lasă fata în pace!"

Deranjat de zgomotul pe care îl făceau cei doi, Istrate și minora, care vorbeau tare și alergau în jurul mesei de biliard, și bănuind probabil că hârjoneala are alt substrat, Toader Popa le-ar fi atras atenția să se oprească, dar intervenția nu a fost deloc binevenită. Istrate a ripostat verbal, motiv pentru care Toader a pus mâna pe tacul de biliard, iar mai apoi și-a chemat în ajutor fratele, pe care l-a mințit că a fost agresat și că se află în pericol de moarte.

"Inculpatul a fost deranjat de râsetele și gălăgia persoanei vătămate și ale minorei și i-a strigat celei dintâi «lasă fata în pace!». (...) Probabil interpretând greșit ceea ce vedea, pe fondul stării de ebrietate, inculpatul a luat tacul de biliard și a lovit persoana vătămată cu putere, în umăr. Persoana vătămată l-a înjurat pe inculpat și i-a spus să nu-l lovească pentru că nu are motiv, smulgându-i tacul din mână. Frustrat de faptul că a fost dezarmat și înjurat, inculpatul s-a retras și l-a apelat telefonic pe fratele său. Pentru a-l convinge să vină repede și să-l răzbune, inculpatul i-a spus fratelui său că persoana vătămată a fost cea care a generat conflictul și că, dacă nu îi vine în ajutor, va continua agresiunea asupra sa", aveau să concluzioneze anchetatorii, în urma bătăii ce a urmat și care l-a trimis pe Istrate în spital. Responsabil de "anihilarea" tânărului a fost Sorin Popa, fratele lui Toader, care a venit la cârciumă după vreo oră, înarmat cu un par. "Motivat" de spusele fratelui său, Sorin l-a luat la bătaie pe Istrate cu furie, lovindu-l puternic în cap și pe restul corpului, sub ochii martorilor aflați în stare de șoc. Victima a fost dusă de urgență la spital cu salvarea, chemată chiar de mama lui, verdictul medicilor fiind cât se poate de categoric în privința gravității leziunilor.

"Loviturile i-au cauzat părții vătămate tumefacții echimotice și escoriații fronto-parietale și fronto-temporale stângi, palpebrale inferioare bilaterale, pe umărul stâng și pe antebrațul stâng, pe cotul stâng și pe hemitoracele stâng posterior", se arată în raportul medico-legal.

Bătăușul în arest, mincinosul în libertate

Terifiantele scene în care tânărul Istrate era asaltat cu parul sub ochii martorilor au fost surprinse de camerele de supraveghere din bar, probe suficiente pentru polițiști să îl rețină pe Sorin Popa, dar și pe fratele lui, Toader. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au cerut arestarea amândurora, ținând cont că unul a lovit, dar celălalt a fost cel care l-a provocat. Instanța a admis să îl trimită după gratii doar pe Sorin Popa, fratele care a venit "să dea o mână de ajutor". Toader a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Ambii frați sunt cercetați pentru tentativă de omor și riscă, fiecare, cel puțin cinci ani de închisoare.

Citit 7218 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2023 19:34

4 comentarii

  • postat de Maria
    Miercuri, 29 Martie 2023 19:34
    79.116.131.***
    @Gigel
    Nu Gigele, aici greșești, cei după care trebuie sa strângi gunoiul provin din același mediu ca tine. Eu cred ca in acel “mediu”, neavând coșuri de gunoi, resturile menajere se arunca la râpă. Că de, așa e pe acolo.
    Nu este nevoie sa-i cauți, pentru ca te întâlnești cu ei la tot pasul. Ca sa
    0
    0
  • postat de Gigel
    Miercuri, 29 Martie 2023 08:53
    5.13.132.***
    @Das: ii vedem pe aia care stau in oras in ultimul timp, strangi mereu dupa ei ca sunt obisnuiti sa arunce gunoi peste tot ca doar au drepturi sau doar drepturi. Educatie? Aia care sunt sustinuti de familie sa vin la oras sa invere, sprijina barurile si pacanelele. Estul salbatic.
    0
    0
  • postat de ca
    Marți, 28 Martie 2023 22:08
    89.238.225.***
    NF bine
    0
    0
  • postat de Das
    Marți, 28 Martie 2023 21:31
    89.136.7.***
    Salbaticii astia trebuie deaparat trimis dupa gratii cel putin 5 ani ! A fost tentativa de omor ! Astia din judet sunt atat de salbatici si needucati de parca au iesit acum din pesteri ! La munca nu vor dar prin baruri stau toata ziua pe ajutoare sociale de la partid, de la guvern.
    Sa munceasca de
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.