Derbiul Oțelul - Steaua se joacă în această seară la Galaţi

Derbiul Oțelul - Steaua se joacă în această seară la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul are nevoie de victorie în meciul cu liderul din Liga a II-a, pentru a-și proteja poziția de promovare directă.

Eșecul cu Poli Iași nu le-a picat prea bine gălățenilor, care au ratat șansa de a se desprinde în clasament față de contracandidate chiar din prima rundă de play-off. Cu toate acestea, motivația a rămas la nivel extrem de ridicat pentru meciul cu Steaua CSA, ce urmează a se disputa joi seară, de la ora 20,00, pe Stadionul "Oțelul".

Este rost de victorie, atât din perspectiva de a le ține la distanță pe urmăritoare, Unirea Dej, Gloria Buzău și Dinamo, cât și prin prisma problemelor de lot ale oaspeților. Steaua s-a plâns prin vocea antrenorului Oprița că va avea trei absențe în rândul juniorilor, aceștia abia revenind de la loturile naționale în preziua meciului de la Galați.

La Oțelul revine în poartă Cosmin Dur-Bozoancă, iar pe lista de absențe figurează doar Ghiocel (eliminat la meciul cu Poli Iași) și Farcaș, din cauza unei accidentări. De asemenea, e de așteptat ca Nedelea să sară din schema de start a echipei, după prestația foarte slabă cu Poli Iași din prima rundă.

"Sper că a fost de bun augur această pauză, după meciul cu Poli Iași. Nu am trecut foarte ușor peste eşec, știm cu toții factorii care au dus la prima noastră înfrângere acasă după mult timp. Cum în fotbal următorul joc ne așteaptă foarte repede, ne concentrăm deja la jocul cu CSA Steaua - unde presiunea rezultatului este numai pe echipa noastră. Steaua este foarte puternică, ocupă primul loc, dar nu mai are nicio presiune, pentru că nu poate promova. Sper să ne prezentăm foarte bine la ora jocului, sunt convins că jucătorii noștri au înțeles ce greșeli au făcut atunci. Ne vom bate până la final pentru puncte și ne propunem să ne menținem între echipele care vor promova în Superligă", a spus Dorinel Munteanu, la conferința de presă dinaintea meciului.

Înaintea etapei, situația se prezintă astfel în clasamentul din faza de play-off a Ligii a II-a: 1. Steaua CSA 43 puncte, 2. Poli Iași 43 p, 3. Oțelul 36 p, 4. Unirea Dej 32 p, 5. Gloria Buzău 32 p, 6. Dinamo 32 p. În afară de Oțelul - Steaua se mai joacă în această a doua etapă: Poli Iași - Gloria Buzău (vineri, ora 18,00) și Unirea Dej - Dinamo (duminică, ora 16,00).

United, ultimul meci din sezonul regulat

Altfel, joi seară, la Galați, se mai joacă o partidă oficială - în Liga I de futsal, acolo unde United Galați o va întâlni, de la ora 18,00, la Sala Sporturilor, pe Luceafărul Buzău. Partida nu mai are nicio miză concretă pentru clasament, fiind ultima din sezonul regulat. United este sigură de clasarea pe prima poziție și, totodată, de calificarea în faza semifinalelor din play-off.

Citit 3164 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2023 19:32

6 comentarii

  • postat de Eium aițilop
    Joi, 30 Martie 2023 17:40
    37.161.1.***
    Detest steaua dar nu pot să nu recunosc faptul că joacă mai bine decât noi în acest moment. Sper ca jucătorii noștri să-și dea seama că ăia nu-s mai mulți pe teren, avem un public fantastic , de departe suporterii Oțelului sunt cei mai buni din liga 2 și într-adevăr suntem acasă și trebuie să batem
    0
    0
  • postat de hai otelul
    Joi, 30 Martie 2023 16:50
    89.39.81.***
    doar atit: HAI OTELUL!!!!!!
    0
    0
  • postat de Gicu matriteru
    Joi, 30 Martie 2023 14:21
    178.138.98.***
    totul ptr Dinamo !!! hoții l-au suspendat pe Dorinel Munteanu ptr jocurile cu Steaua și Dinamo !!! Mafia fotbalului nu doarme !!! Hai Otelul și Steaua sa arate că nu e cu Dinamo !!!
    0
    0
  • postat de Baftă Oțelul, alături de băieți
    Joi, 30 Martie 2023 13:23
    109.166.128.***
    Meci greu, sub presiune, acasă, sub presiunea rezultatului favorabil și a publicului din tribune, cam dezamăgit de la ultimul meci...baftă Oțelul.
    0
    0
  • postat de CLANTA
    Joi, 30 Martie 2023 12:22
    86.124.201.***
    sanse mici mai ales daca vor fi invective pe stadion !!! nu ambitionati inutil o echipa care a devenit arbitrul promovarii cu scandari jignitoare ! Steaua e o echipa care merita apreciata pentru jocul ei si ambitia aratata mai ales ca nu au drept de promovare !!! hai Otelul !!!
    0
    0
  • postat de Mario
    Joi, 30 Martie 2023 11:41
    89.137.136.***
    Dacă pierd în seara asta...o să piardă toate meciurile...o să fie afectați psihic...și adio promovare...ptr ei va fi un meci...de...totul sau nimic...nici egalul nu prea ii ajută...doar victoria din seara asta...îi tine aproape de promovare...pe care cred că și o doresc...Fatai în locul lui Carjan..
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.