Un singur elev gălăţean ia bursă de merit olimpic internaţional

Un singur elev gălăţean ia bursă de merit olimpic internaţional
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Rareş Andrei Neculau este singurul elev din Galaţi care se află pe lista celor 164 de premianţi care vor primi bursa Meritul olimpic internaţional. Rareş Andrei Neculau este elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" şi a obţinut anul acesta Medalie de argint la Balcaniada de Informatică pentru juniori.

Conform ordinului apărut în decembrie 2022, Rareş va primi lunar o bursă de 1.913 lei pentru performanţa sa de a obţine un premiu la o fază internaţională a olimpiadelor. Cei cu Medalie de aur primesc o bursă de 2.550 de lei, cei cu Medalie de bronz - 1.275 de lei, iar cei cu menţiune - 638 de lei.

Tot în luna decembrie, Rareş Andrei Neculau a fost premiat de Ministerul Educaţiei cu 6.000 de lei pentru performanţa obţinută la Balcaniada de Informatică. Cuantumul acestor premii a fost majorat anul acesta (6.000 de lei, de la 3.785, cât era în trecut).

Anul acesta, statul român pare să dea ceva mai multă atenţie performerilor şcolari, dar nu suficientă, în comparaţie cu meritele, sacrificiile şi volumul de muncă.

Citit 6518 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2022 04:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.