Biciclist spulberat pe trecere de un șofer începător

Biciclist spulberat pe trecere de un șofer începător
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un bărbat în vârstă de 49 de ani a ajuns în spital după ce a fost, la propriu, călcat de mașină, în timp ce traversa un drum județean altfel decât ar fi fost regulamentar să o facă. Omul, originar din Vaslui, se afla la Matca și a intenționat să traverseze DJ 251, un drum foarte aglomerat în zona respectivă, pe un marcaj pietonal. Nu a coborât de pe bicicletă, cum ar fi fost regulamentar, ci s-a avântat pe trecere, direct în calea unei mașini. Ghinionul lui a fost că la volanul autoturismului se afla un tânăr de numai 20 de ani, din Drăgușeni, care nu avea mare experiență în conducere și care nici nu cunoștea foarte bine particularitățile și riscurile ce pot apărea în traficul de la Matca. Șoferul nu a mai apucat să oprească și l-a lovit în plin pe biciclist, provocându-i leziuni grave, dar și avarii la mașină și la vehiculul cu două roți. Biciclistul a fost dus la spital, polițiștii concluzionând că nici el și nici conducătorul auto nu consumaseră alcool. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili circumstanțele exacte în care a avut loc evenimentul.

Citit 5549 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Mai 2023 06:19

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 09 Mai 2023 10:38
    5.13.218.***
    @MIMI. Trotinistii nu au obligativitatea de a purta vesta, pentru ca trotinetele conform noul cod din Febr 2022 nu au voie pe drumurile nationale sau de centura a oraselor! Iar noaptea... ai piste... ai ochi de pisica... si-ti mai montezi ce vrei tu pentru propria siguranta.

    Fireste iti poti imb
    0
    0
  • postat de MIMI
    Marți, 09 Mai 2023 08:38
    86.124.203.***
    Si trotinetistii la fel fac, dar sunt si mult mai periculosi ,ca au viteza mai mare ,in afara ca circula haotic pe strazi!!! Unde sunt politistii care satau numai la pînda cu radarele ascunsi???De cei care merg pe 2 roti nu se iau!!!Nu semnalizeaza,nu au casca,nu au vesta reflectorizanta HAOS TOTAL
    0
    0
  • postat de George
    Luni, 08 Mai 2023 16:03
    80.24.237.***
    Este o practica foarte des intalnita si anume sa te intalnesti cu biciclisti care trec pe trecerea de pietoni fara sa coboare de pe bicicleta, iar cand le atragi atentia tipa la tine ca si cand tot tu ai fi vinovat ca le-ai dat prioritate.
    "Nu vezi ba ca e trecere de pietoni? Da, e trecere, doar ca
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.