UPDATE: Femeie lovită mortal pe trecerea de pietoni. Șoferul, băut, a fost reținut
Foto: IPJ Galați

UPDATE: Femeie lovită mortal pe trecerea de pietoni. Șoferul, băut, a fost reținut
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

UPDATE ora 14,53: Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a conducătorului auto, urmând ca în cursul zilei de marți, 10 octombrie 2023, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea luării unei măsuri preventive.


Grav accident rutier în centrul orașului, unde o gălățeancă a căzut victimă unui șofer care nu doar că nu i-a cordat prioritate, dar se mai afla și sub influența alcoolului! Tragedia s-a petrecut luni, la prânz, pe un marcaj pietonal de la inersecția străzilor Brăilei și Alexandru Cernat.

Citește și Pietonul nu este „Dumnezeu” pe „zebră”. Reguli pentru traversarea în siguranță

O femeie de 68 de ani a fost lovită în plin în timp ce traversa pe trecere, pe culoarea verde a semaforului, de mașina la volanul căruia se afla un bărbat de 56 de ani. În urma impactului, femeia a fost rănită extrem de grav, echipajul SMURD sosit la fața locului neputând să o mai resusciteze.

”La fața locului au intervenit de urgență echipaje medicale de la SMURD Galați care au preluat victima în stare de inconștiență și au început manevrele de resuscitare, însă, din păcate aceasta a decedat. Conducătorul auto a fost testat pentru consumul de băuturi alcoolice, iar aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a transmis ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului, urmând să stabilească circumstanțele în care a avut loc această tragedie. 


În ediția de marți, 10 octombrie 2023 a cotidianului nostru, sub sigla "SPOT ON la Viaţa liberă - Galaţiul sub reflector", veți putea citi un amplu interviu pe tema siguranței în traficul gălațean. O radiografie a problemelor cu care ne confruntăm pe drumurile publice, din ce cauze și  cât de expuși suntem riscurilor si care sunt soluțiile, într-o discuție pe larg cu șeful Serviciului Poliției Rutiere Galați, dl. cms șef Bogdan Carp. 

Citit 10684 ori Ultima modificare Marți, 10 Octombrie 2023 03:07

6 comentarii

  • postat de dinu
    Marți, 10 Octombrie 2023 13:46
    78.96.84.***
    Politia locala se plimba, ceilalți nu știm unde își fac veacul , ieșiți puturosilor pe strada verificați și zi și noapte , sancționați pe toți cei ce sunt în neregula SI PE BORFASI CU CARE SUNTETI COMPLICI. SCAPATI DE INFRACTIUNI IN PRIMUL RAND FARA A MAI FI COMPLICI LA ELE. LA MUNCA.SALARIILE VI L
    0
    14
  • postat de Geos
    Marți, 10 Octombrie 2023 11:27
    5.2.205.***
    Un marcaj rutier sau un semafor nu iti da dreptate dar nu te scuteste de chinuri.

    Pana cand toti soferii vor fi oameni:
    - Cautati privirea soferilor,daca nu puteti stabili contact vizual cu acestia, fie pentru ca nu va vad fie va ignora, NU TRAVERSATI!
    - Lasati telefoanele cat treceti strada.
    1
    23
  • postat de Gigel
    Marți, 10 Octombrie 2023 08:21
    5.13.165.***
    Daca esti depresiv stai acasa nu omori lumea pe strada. Sau urca pe bloc si experimenteaza atractia gravitationala.
    3
    16
  • postat de Omu Păianghen
    Marți, 10 Octombrie 2023 04:13
    5.13.176.***
    Dacă n-a oprit la culoarea roșie a semaforului, înseamnă că era beat de tot...
    2
    21
  • postat de rocky
    Luni, 09 Octombrie 2023 23:09
    86.124.200.***
    @Von Bergovicz, delirezi, ce treaba ai luat-ul carnetului cu faptul ca omul la volan a fost prins baut. Sunt o gramada care trec prin perioada de depresie, se urca la volan, uneori bauti, fara a fi constienti ca se poate intampla ceva rau. Dar chiar si asa, trebuie sa plateasca in fata legii!
    6
    46
  • postat de Von Bergovicz
    Luni, 09 Octombrie 2023 19:54
    185.53.198.***
    Verificați prieteniile dintre instructorii auto și polițiștii cu care se da traseul. Acolo e cheia
    25
    48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.