Update. Autorul carnagiului de la Traian era beat și nu avea permis
Foto: ISU Galati

Update. Autorul carnagiului de la Traian era beat și nu avea permis
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

UPDATE ora 21,15 Judecătoria Galați a admis în această seară propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a șoferului turc, la doar câteva ore după ce acesta a fost reținut de poliție.


O nouă tragedie rutieră a avut loc în județul Galați în noaptea de joi spre vineri, drama petrecută în dreptul localității Traian, pe DN 25, soldându-se cu moartea unei femei și rănirea gravă a altor șase persoane. Trei mașini au fost antrenate în impactul provocat de un șofer turc, care a făcut o depășire neregulamentară la ieșirea de pe pod, aflat fiind la volanul unui bolid cu mulți cai putere.

O mamă şi-a pierdut viaţa după ce un șofer iresponsabil a încălcat mai multe reguli de circulație și a provocat teribilul accident rutier care a înroșit, încă o dată, asfaltul de pe DN 25. Alte șase persoane, printre care și un minor, dar și soțul femeii decedate, au ajuns în stare gravă la spital, iar șoferul responsabil de coliziune, un cetățean turc în vârstă de 29 de ani, cunoscut cu abateri rutiere, are mari șanse să ajungă în arest.

Potrivit informațiilor oficiale, făcute publice după cercetarea la fața locului, a reieșit că cetățeanul turc, aflat la volanul unui Mercedes cu care se îndrepta spre Tecuci, s-ar fi angajat într-o depășire riscantă la ieșirea de pe podul din localitatea Traian. Pe sensul opus, veneau însă alte mașini ale căror șoferi nu au mai avut nicio șansă în fața bolidului care circula cu viteză. Primul lovit a fost un Logan condus de un bărbat de 42 de ani, mașina fiind proiectată mai apoi într-un Volkswagen Passat, la volanul căruia se afla un tânăr de 30 de ani. Impactul a fost fatal pentru soția șoferului Loganului, care a fost extrasă decedată din mașina distrusă în totalitate.

Echipajele de intervenție, care au fost nevoite să taie Loganul contorsionat, au reușit să îl scoată în viață pe șoferul aflat în stare extrem de gravă. Medicii l-au resuscitat pe loc și l-au transportat în stare critică la Spitalul de Urgență. Tot acolo au ajuns alți cinci răniți. 

”La Unitatea de Primiri Urgențe s-au prezentat cinci persoane de sex masculin. Doi pacienți au rămas internați. Este vorba despre un pacient în vârstă de 30 de ani, în secția Ortopedie, cu o fractură de antebraț, și de un pacient de 42 de ani, internat în ATI în stare gravă cu multiple traumatisme, pentru care s-a intervenit chirurgical cu echipă multidisciplinară, în timpul nopții”, a precizat dr. Ionuț Băneșanu, din cadrul Spitalului de Urgență Galați, în cursul zilei de vineri, 16 februarie.

Şoferul ar trebui să ajungă după gratii

Primele cercetări ale poliției în cazul evenimentului care a blocat ore în șir traficul pe DN 25 - ”drumul morții” - au scos la iveală detalii care, conform ”Legii Anastasia”, ar trebui să îl trimită după gratii pe șoferul iresponsabil. Asta pentru că, în urma testelor de sânge la care a fost supus la fel ca și ceilalți doi conducători auto, a reieșit că șoferul se afla sub influența alcoolului. Analizele au arătat valori de 1,69 g/l, respectiv 1,40 g/l alcoolemie, ceea ce îl recomandă pentru a fi tras la răspundere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. La acestea se vor adăuga și alte acuzații, cea mai gravă fiind, desigur, cea de ucidere din culpă. 

”Din verificări, s-a stabilit faptul că cetățeanul străin avea permisul de conducere suspendat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere”, a precizat cms. șef Felicia Tudoran, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Date fiind amploarea accidentului și numărul mare de infracțiuni comise, șoferul urmează să fie dus în fața unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, care va decide dacă va cere arestarea preventivă ori o altă măsură. Indiferent de decizia instanței, de a-l judeca în libertate sau în stare de arest, pedeapsa pe care turcul o va primi va fi, obligatoriu, cu executare. 

Citit 7846 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2024 08:25

10 comentarii

  • postat de Absolvent de alt liceu decât auto
    Sâmbătă, 17 Februarie 2024 21:40
    213.233.110.***
    @anonim
    Piloții de raliu nu termină liceul auto. E degeaba comentariul tău. Probabil ești absolvent de auto. Responsabilitatea n-are nicio legătură cu veleitățile de conducător auto
    2
    9
  • postat de florin
    Sâmbătă, 17 Februarie 2024 12:52
    86.124.202.***
    Radare fixe ,anularea permisului indiferent de rangul in societate,închisoare pt psihologii care dau ok pt toți nebunii,închisoare pt cei care dau anafalbetilor carnet,interzicerea Waze de a mai alertă radarele,sa fim conștienți sa nu mai avertizam radarele etc etc!
    6
    26
  • postat de Anonim
    Sâmbătă, 17 Februarie 2024 12:50
    109.166.131.***
    Șoferi sunt cei care terminâ liceul auto. Restul sunt conducători auto. Galațiul este cel mai iresponsabil județ din țară privind conducerea preventivă-defensivă. In rest...nu mai este nimic de spus. Cine are bani face ce vrea. Nu contează viața altora.
    13
    22
  • postat de maurice
    Sâmbătă, 17 Februarie 2024 00:00
    86.124.202.***
    Iesitul pe strazile din judet e ca ruleta ruseasca. Nu stii cand te nimereste.
    0
    55
  • postat de marr
    Vineri, 16 Februarie 2024 22:54
    86.124.203.***
    Soferia nu-i pentru toti . Daca ai trecut prin scoala de soferi ...si tot n-ai Invatat regulile dar si URMARILE ...degeaba .
    Bine a zis la primul Comentariu - 'Unde s-or fi grăbi' .
    De obicei Graba=accident/mortal sau , Te Infingi intr-un Copac/Cap de Pod .
    3
    45
  • postat de Gigel
    Vineri, 16 Februarie 2024 22:12
    5.13.157.***
    Se grabesc spre nicaieri, te depasesc la limita si ii pun in pericol pe toti pentru a-ti frana in fata ca tre' sa vireze in 20 de metri la stg sau dreapta.Tara incompetentei autoritatilor si a soferilor prosti si cu impresii de piloti.
    1
    59
  • postat de Ekow
    Vineri, 16 Februarie 2024 18:14
    109.166.134.***
    Eu ca conducător auto amator nu mă simt în siguranță pe șosele de aceea fac un apel la poliția română să mai scoată polițiștii din birouri și să ne simțim și noi mai i siguranță.
    4
    87
  • postat de Das
    Vineri, 16 Februarie 2024 17:44
    89.137.137.***
    Ala care a facut tragedia nu era dobitoc..e un criminal beat si circula fara drept ! Trebuie sa stea 30 ani la inchisoare si sa plateasca despagubiri pentru familia indoliata !
    2
    101
  • postat de sofer de uichend
    Vineri, 16 Februarie 2024 15:23
    213.218.53.***
    DN 25 e printre cele mai usoare drumuri nationale din tara...trebuie DOAR sa respecti indicatoarele (3 mari si late>viteza, depasire si prioritate)si sa fii atent la drum...adica sa sofezi corect...numai dobitocii fac accidente pe acolo...din pacate unii mai trag dupa ei si oameni nevinovati...
    1
    109
  • postat de eu
    Vineri, 16 Februarie 2024 14:38
    86.124.201.***
    La toți li se răcesc micii pe drumul ăla,au combinații urgente și depășesc pe linie continuă.Unde s-or fi grăbi!Doamne apără și păzește!
    1
    117

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.