Mara-Ioana Zaharia, medaliată cu argint în Georgia, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Mara-Ioana Zaharia, medaliată cu argint în Georgia, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete
Evaluaţi acest articol
(46 voturi)

Așa cum ne-a obișnuit, Mara-Ioana Zaharia, elevă la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, a obținut o nouă performanță internaţională. În perioada 11-16 aprilie, în Georgia s-a desfășurat Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, EGMO 2024, la care Mara s-a calificat după ce a obținut Premiul I la etapa națională. De data aceasta, adolescenta gălățeană a obținut medalia de argint.

Citeşte şi Cea mai bună matematiciană de la CNVA, în lotul României la olimpiada de fete

Eleva de la CNVA Galați nu este la prima performanță de acest gen, Mara fiind multiplă medaliată la olimpiadele școlare naționale, europene și internaționale. Menționăm faptul că adolescenta se află încă în Georgia, aceasta spunându-ne că se întoarce acasă abia pe 19 aprilie. Conform edupedu.ro, lotul olimpic al României, care a participat la EGMO 2024 şi a câştigat două medalii de aur şi două de argint, a fost format din Aida Mitroi, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Gabriela Mădălina Pârvulescu, de la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, Mara-Ioana Zaharia, de la CNVA Galați, și Ana Gabriela Cârjea, de la Colegiul Național ”C.D. Loga” din Timișoara, fetele clasând România pe poziția a doua în Europa, după Ucraina, și pe locul cinci mondial, după Statele Unite ale Americii, Australia, China și Ucraina. Felicitări participanților pentru reușită, profesorilor și părinților!

Citit 4699 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2024 18:39

4 comentarii

  • postat de Aurel
    Miercuri, 17 Aprilie 2024 06:39
    86.124.203.***
    Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete?!... N-am mai auzit pana acum de o asemenea competitie. O fi si pentru baieti?! Oricum,felicitari fetei pentru performanta si la mai mare !...
    1
    11
  • postat de Lex
    Marți, 16 Aprilie 2024 21:59
    86.124.202.***
    Nu vreau sa diminueze realizarea dar de ce exista olimpiada europeană de matematica pentru fete?
    6
    5
  • postat de Cătălina
    Marți, 16 Aprilie 2024 16:34
    86.124.200.***
    Bravo! Succes pe mai departe!
    2
    24
  • postat de aleda
    Marți, 16 Aprilie 2024 16:07
    86.120.239.***
    BRAVO!!!
    3
    23

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro