Distribuirea pensiilor pentru luna mai începe sâmbătă, 27 aprilie

Distribuirea pensiilor pentru luna mai începe sâmbătă, 27 aprilie
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

În contextul apropierii sărbătorilor pascale, distribuirea pensiilor pe luna mai va începe mai devreme în toată țara, încă de sâmbătă, 27 aprilie

"Sâmbătă vom distribui echivalentul a două zile de achitare. Luni, vom achita echivalentul unei zile și jumătate, iar marți, la fel ca luni. Totul este în funcție de masa monetară - când va intra în cont și când o vom primi fizic", a declarat pentru "Viața liberă" Carmen Patea, directorul Oficiului Județean de Poștă și Curierat Galați.

În ședința de joi, 25 aprilie, Guvernul urma să aprobe un proiect pentru devansarea plăților cu pensii şi alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special, aferente lunii mai, în valoare totală de peste 9,331 miliarde de lei. Astfel, urmează să fie virată suma de peste 1,961 miliarde de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat şi a sumei de 339,359 milioane de lei din bugetul de stat către Compania Națională Poșta Română SA pentru plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, prin mandat poștal. De asemenea, va fi virată suma de 6,347 miliarde de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat şi a sumei de 683,898 milioane de lei din bugetul de stat, către băncile comerciale, pentru plata în avans a drepturilor menționate aferente lunii mai 2024, în cont curent sau în cont de card. Sumele prevăzute vor fi virate de către Casa Națională de Pensii Publice prin casele teritoriale de pensii până pe data de 30 aprilie 2024, inclusiv.

Miercuri, directorul general al CN Poşta Română, Valentin Ştefan, a declarat că instituţia poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care primește banii.

Citit 23418 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2024 16:44

2 comentarii

  • postat de Marian
    Luni, 29 Aprilie 2024 11:11
    89.136.187.***
    Ce pensii pana-n Paste? Numai minciuni
    N-a venit nicio pensie!
    0
    1
  • postat de Coca
    Vineri, 26 Aprilie 2024 14:31
    62.121.88.***
    Achitarea pensiilor mai devreme înseamnă tot procedura electorală...degeaba!Ati umflat bugetarii cu salarii monstruoase, prime pt hrana, zile libere cu duiumul,etc.si acum va stresați cum sa faceți să plătiți pensiile.Va stresați degeaba!
    0
    7

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro