Oţelul Galaţi a primit licența pentru cupele europene

Oţelul Galaţi a primit licența pentru cupele europene
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Federația Română de Fotbal (FRF) a transmis, vineri, prin intermediul unui comunicat, numele echipelor care au primit licența pentru a participa în sezonul următor în competițiile organizate de UEFA.

Potrivit frf.ro, toate echipele participante în play-off (FCSB, Farul Constanţa, Universitatea Craiova, CFR Cluj, Rapid Bucureşti şi Sepsi Sf.Gheorghe) vor putea evolua în cupele europene în sezonul următor, iar din play-out, doar Oțelul Galați, Universitatea Cluj și FC U Craiova 1948 (ultima clasată) au primit licența. Potrivit federaţiei, cluburile menţionate au primit licența după ce s-a constatat că îndeplinesc cerințele minime stabilite în regulamentul național de licențiere a cluburilor și de sustenabilitate financiară. Deoarece a trecut şi perioada de apel, decizia este definitivă.

Conform ierarhiilor UEFA, campioana României va juca în Champions League, câştigătoarea "Cupei României" va evolua în Europa League, echipa clasată pe locul 2 în campionat va evolua în Conference League, în această din urmă competiţie urmând să primească drept de joc şi câştigătoarea dublului baraj locul 3 - locul 7/locul 8 din campionat.

Potrivit unui comunicat al clubului gălăţean, în eventualitatea calificării în cupele europene, va fi demarat, în cel mai scurt timp posibil, procesul de omologare a stadionului "Oțelul", pentru ca primele tururi preliminare să se poată disputa la Galați.

Totodată, oficialii FRF au transmis că în cazul celor de la Corvinul Hunedoara, echipă fără drept de promovare în Superligă, decizia de acordare a licenței pentru cupele europene va aparține forului continental - UEFA. Bineînțeles, pentru a solicita şi primi licenţa europeană, hunedorenii vor trebuie să câștige finala "Cupei României", în care vor înfrunta Oțelul Galați, pe 15 mai.

Citit 4862 ori Ultima modificare Luni, 29 Aprilie 2024 01:37

7 comentarii

  • postat de JOHN
    Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 19:04
    86.124.200.***
    Numai anti-Oțelul șiDorinel, văd că sau ,,deșteptat ,,analfabeții funcționali!! Păcat că avem în oraș așa specimene care postează aiurea! HAI OȚELUL,HAI DORINEL,VĂ IUBIM!
    4
    5
  • postat de Mircea
    Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 08:37
    82.79.237.***
    Pentru sezonul acesta este f bine ce s-a obtinut, in cupa tine doar de ei ...daca vor sa ramana cu ceva din acest sezon , vor trage .
    In campionat nu are rost sa isi mai rupa oasele, macar sa exerseze diverse ptr cupa...daca v ati uitat la meciul cu UTA, au avut multe ocazii(atipic Otelului.
    0
    13
  • postat de Mata
    Vineri, 26 Aprilie 2024 20:33
    185.123.143.***
    Jucătorii lui dorinel sint super obositi.. Se vede. Ei vor dar nu mai pot. Dorinel e pe ei, lovele, degeaba. Nu mai pot. Otelul ratează pentru ca jucătorii sint superobositi. Asa e la fotbal.
    36
    8
  • postat de Mata
    Vineri, 26 Aprilie 2024 20:18
    91.207.102.***
    Dorinel, a zis mereu ca otelul e sărac, nu are bani... Ce ar face el?. Otelul a plătit licență pentru fotbal european, bani. Dorinel are 16000 de euro salar. De unde? Uta nu a plătit... Treaba lor. Otelul nu are bani? Are dar se duc la smeckeri... Banii psd-sti se duc la smecheri. Asta e otelul.
    43
    9
  • postat de Îmi pare rau
    Vineri, 26 Aprilie 2024 20:05
    91.207.102.***
    Se ratează mult, prea mult. Asta înseamnă că jucătorii sint obositi. Cred ca jucătorii sint terminați, fizic și psihic... Dorinel ai întins coarda prea mult. Banii.... La
    32
    8
  • postat de Îmi pare rau
    Vineri, 26 Aprilie 2024 20:01
    86.106.137.***
    Otelul numai poate.. Fără maciel nu se mai poate.... Otelul se duce pe ripa.... Nu mai cistigam nimic.
    33
    11
  • postat de Mariana
    Vineri, 26 Aprilie 2024 19:55
    93.120.27.***
    Asta e bine. Stadionul nu va primii niciodată omologare. Sa vedem, băieții par obosiți și ratează foarte mult. Putem sa nu mai cistigam nimic sau sa ne salvam de la retrogradare. Cupa e loterie, aia sint pe cai mari, otelul scade în potențial....
    30
    12

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro