Oțelul, înainte de ultima etapă, la capătul unui sezon fantastic

Oțelul, înainte de ultima etapă, la capătul unui sezon fantastic
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)

Gruparea gălățeană va încheia campionatul Superligii, ediția 2023-2024, duminică seară, după un parcurs de excepție, greu de anticipat la startul sezonului.

Din postura de nou-promovată, cotată cu prima șansă la retrogradare de către specialiști, echipa Oțelului, sub comanda lui Dorinel Munteanu, a dovedit cu totul altceva pe parcursul acestui sezon de Superligă. Dincolo de faptul că n-a avut practic niciodată griji cu evitarea retrogradării, aspect extrem de important pentru o nou-promovată, Oțelul a arătat ca o echipă demnă de play-off, situație în care s-ar fi putut afla dacă ar fi beneficiat și de ceva mai multă șansă în anumite momente. Inclusiv președintele clubului, Cristian Munteanu, a recunoscut că meritele pentru evoluția sportivă fantastică a Oțelului îi aparțin antrenorului.

La noi cel mai important om este Dorinel Munteanu. El a făcut diferența cu băieții lui, cu strategia lui, cu filozofia lui. Este omul care a făcut să se întâmple tot ce s-a realizat la Oțelul ca și rezultate”, a spus Babicu.

Ultimul meci, duminică seară

Oțelul – FC Botoșani se joacă duminică seară, de la ora 21,30, în ultima etapă a fazei de play-out. Pentru gălățeni o mai mare miză pare să o reprezinte evitarea accidentărilor înaintea finalei de ”Cupa României”, programată la foarte scurtă distanță, miercuri, 15 mai, la Sibiu. Vizavi de programări și-a exprimat nemulțumirea și antrenorul Dorinel Munteanu, care nu dorește, totuși, să desconsidere competiția și a anunțat că nu va trimite în teren o echipă de juniori, cum s-a tot speculat în ultima perioadă.

“Nu este normal, dar trebuie să ne încadrăm în cerințele Federației sau ale Ligii sau televiziunilor, pentru că asta este situația. Nu trebuie să fie pentru noi un mod de a gândi negativ, ci dimpotrivă, să ne motivăm și mai bine, ca la jocul de pe data de 15 să fim într-o formă destul de bună. Nu ne gândim să intrăm cu juniorii, sub nicio formă. Vom juca normal. Nu voi băga juniorii, cum s-a tot vehiculat în presă sau cum gândesc oamenii. Voi face o echipă cu jucători care au mai evoluat. Este posibil să odihnesc 2-3 jucători dintre cei care au evoluat mai mult pe parcursul acestui sezon, mai ales în play-out, dar respect competiția”, a spus Dorinel Munteanu. Din start va lipsi Alexandru Pop, accidentat și incert inclusiv pentru finala Cupei de miercuri. 

Meciul Oțelul – FC Botoșani contează mai mult pentru formația oaspete, întrucât aceasta se află în plină luptă pentru evitarea retrogradării

Iată meciurile din play-out, toate duminică, de la 21,30: Dinamo – UTA, FCU 1948 Craiova – Hermannstadt, OȚELUL – FC Botoșani, FC Voluntari – ”U” Cluj și Poli Iași – Petrolul.

În clasamentul la zi, situația se prezintă astfel: 7. UTA 37 puncte, 8. OȚELUL 33 p, 9. Hermannstadt 31 p, 10. ”U” Cluj 30 p, 11. Petrolul 29 p, 12. FC Botoșani 25 p, 13. FC Voluntari 24 p, 14. Poli Iași 24 p, 15. Dinamo 22 p, 16. FCU 1948 Craiova 22 puncte.

Citit 8444 ori Ultima modificare Duminică, 12 Mai 2024 16:52

5 comentarii

  • postat de Anti psd
    Duminică, 12 Mai 2024 15:04
    93.120.27.***
    Otelul e club minciuna. Pierdem azi cu Botoșani și cu corvinul finala. Otelul e un club ce nu ar trebui sa existe în superliga. Un club PSD-ist. Oricum aia ce au reinventat otelul nu au nici o putere. Șmecheria a fost furata de dorinel și PSD.
    8
    2
  • postat de Antismecherie
    Duminică, 12 Mai 2024 14:50
    86.106.137.***
    Otelul e echipa PSD. E clar. Pina la alegeri. Asta nu e nici o problema. Ei nu au sponsori. Trăiesc pe idee de asc, o Minciuna. Cu bani PSD. La anu nu mai sint alegeri. Da poate nu iese PSD?dorinel cu nevasta și Cristi pleacă.. Asta e. Voi credeți ca corvinul sint fraieri? La anu otelul nu are bani
    7
    2
  • postat de Otelul Galați, Strajerii Moldovei!
    Sâmbătă, 11 Mai 2024 22:46
    86.121.125.***
    Pentru toți cei care au aruncat cuvinte rele la adresa echipei noastre Otelul Galați, am un singur mesaj : Otelul va câștiga pe teren Cupa României! "Forza", Otelul Galați!
    5
    14
  • postat de Ceanu
    Sâmbătă, 11 Mai 2024 02:26
    5.13.178.***
    Mulțumesc echipei Oțelul Galați pt. rezultatele din sezonul în curs.
    Succese în continuare, să luăm Cupa și de ce nu rezultate bune și în meciurile din Europa.
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    3
    36
  • postat de Un prost
    Vineri, 10 Mai 2024 19:54
    185.123.143.***
    Crist Munteanu, un om ce era manager sportiv. Cu salar. A acceptat, de fapt s-a numit împreună cu planul dorinel un președinte de asociație ce conform cu statutul nu are salariu... Cristi Munteanu nu vrea salariu... De ce? Ceva nu e în regula... Ceva se fura
    31
    6

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro