Copaci uscați și crengi fragile, în centrul orașului. Pericole publice într-o zonă aglomerată (FOTO)

Copaci uscați și crengi fragile, în centrul orașului. Pericole publice într-o zonă aglomerată (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

La un pas de tragedie, în seara de joi, la fosta Romarta! O ditamai creanga s-a frânt și a căzut în imediata apropiere a unei mese de la terasele din zonă, spre spaima clienților, dar și a celor care se aflau în piațetă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar pericolul ca situația să se repete este real. În zonă sunt cel puțin doi copaci uscați, care ar putea să se rupă ori să fie doborâți în timpul unei furtuni sau să se frângă din senin, așa cum s-a întâmplat cu creanga de joi seară.

„Prețul betonului: arbori uscați și tăiați la Spicu și Romarta”, „Copăceii plantaţi în toamnă la Spicu şi Romarta s-au uscat”, „Betonul nu ține copacii în picioare. Iernii nu-i pasă de regenerarea urbană”... acestea sunt doar trei dintre titlurile articolelor publicate în ultimii patru ani în ziarul „Viața liberă”. Articole în care semnalam că, în ciuda ghirlandelor luminoase cu care sunt împodobiți, copacii de la Romarta și Spicu sunt fragili și pot fi ușor rupți sau puși la pământ. Pentru că modul în care au fost executate lucrările de modernizare i-a afectat, cu siguranță.

Incidentul petrecut joi seară, când o creangă foarte mare s-a rupt și a căzut, putea răni pe cineva sau putea distruge un bun. Mai ales că zona este înțesată de oameni! Nu vorbim doar despre clienții teraselor, ci și despre cei care își fac plimbarea acolo ori se odihnesc pe bănci. Și, cel puțin pentru situația petrecută joi, nu există nici măcar scuza unui vânt puternic, a ploii ori a unei furtuni care să fi afectat stabilitatea copacului. E clar, deci, că oricând situația s-ar putea repeta cu un alt arbore. Mai ales dacă punem la socoteală și cei doi copaci uscați pe care i-am identificat noi. Dar nu suntem specialiști pentru a putea spune care copaci sunt instabili sau bolnavi și care nu.

Aceasta este misiunea autorităților! Care au aflat despre incidentul de joi seară și au intervenit pentru a îndepărta creanga. Totodată, am primit asigurări că s-a intervenit și se va interveni pentru fasonarea copacilor: „S-au făcut, se fac și se vor mai face toaletări în continuare în zonă. Acțiuni de acest tip au avut loc și toamna trecută, și în această primăvară. Se va interveni asupra tuturor crengilor care prezintă pericol și a copacilor care sunt uscați”, ne-a dat asigurări Primăria prin Compartimentul de Presă.

Citit 3551 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2024 19:49

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro