Studenți gălățeni premiați de TikTok și de Școala de Valori

Studenți gălățeni premiați de TikTok și de Școala de Valori
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

TikTok și Școala de Valori au anunțat câștigătorii concursului "Future Jobs Cup", o inițiativă CSR concepută să ajute studenții români să dobândească abilitățile și cunoștințele necesare pentru piața locurilor de muncă aflată în rapidă evoluție. Concursul a reunit la start aproape 2.400 de studenți din principalele universități din România și tineri care demonstrează ambiția noii generații. 1.016 dintre aceștia au avansat în a doua etapă a competiției.

Conform organizatorilor, "80% dintre participanții Future Jobs Cup care au răspuns unui chestionar intern sunt optimiști cu privire la locurile de muncă viitoare, în contextul unei piețe a muncii digitalizate. Participanții au menționat că au dobândit o gamă largă de abilități esențiale, printre care se numără analiza datelor, securitatea cibernetică, recunoașterea știrilor false, utilizarea instrumentelor digitale și editarea video. În plus, peste 80% dintre respondenți au menționat că acum, odată cu încheierea proiectului, se simt mai pregătiți pentru piața muncii viitoare, iar peste 75% dintre ei consideră că proiectul i-a ajutat în acest sens".

Studenți gălățeni s-au regăsit în echipa câștigătoare a marelui premiu, un grant în valoare de 15.000 de dolari. Echipa "Oportune" a fost alcătuită din Alexandru-Emilian Crăciun, Angela-Mihaela Ciuraru, Mihai-Cosmin Ciuhureanu, David Stancu-Filipescu, Larisa Prelucan - din București și Galați.

De asemenea, la categoria proiectelor prezentate de ONG-uri de tineret, locul doi și un premiu de 3.000 de dolari au fost câștigate de Liga Studenților din Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, reprezentată de Alexandru-Cosmin Vlad.

Din juriu au făcut parte Silvia Bogdan - președinte Școala de Valori; Alina Hinescu - manager de parteneriate pentru Europa Centrală al TikTok; Monica Zara - partener & Head of Conference, How to Web; Oana Maria Călin - profesor de jurnalism și comunicare la Universitatea București; Tudor Mureșanu - Trainer de Nimic, potrivit comunicatului remis de organizatori.

Prin proiectul "Future Jobs Cup", TikTok și Școala de Valori au reafirmat angajamentul lor de a stimula creativitatea, bucuria și autenticitatea în timp ce au oferit studenților o serie de informații și instrumente tangibile, menite să-i ajute în viitor. Această inițiativă nu doar că este utilă în procesul de angajare, ci pune bazele unei noi generații de antreprenori și specialiști în inovație, mai spun organizatorii.

Citit 1244 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iunie 2024 04:54

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro