Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați anunță că scoate la vânzare, prin licitație directă urmată de supraofertare, nava „Colegiu”, ca bun nedezmembrat sau nedemolat drept deșeu-fier împreună cu bunurile din dotare. Acum trei ani, universitatea gălățeană a vândut, tot la licitație și tot ca fier vechi, nava „Egreta”.
Nava „Colegiu” a fost construită în anul 1967, la Șantierul Naval Galați (SNG) și este „pensionată” acum, iată, la 58 de ani. În anul 2023 a fost propusă la casare, pentru că „este foarte veche, nu mai merge, consuma și foarte mult combustibil”, ne-au declarat surse din cadrul universității. La fel ca și colega ei de generație, nava „Egreta”, care a fost vândută în anul 2022, nava „Colegiu” face astfel loc celei mai mari și mai moderne nave de cercetare de pe apele interioare ale Uniunii Europene, „Rexdan”, un proiect în valoare de 92 de milioane de lei al universității gălățene.
Nava „Colegiu” poate fi văzută pe Faleza inferioară a Dunării de la Galați, la Dana 6, km 151. Ofertele de cumpărare pot fi depuse până pe 12 mai și nu pot fi mai mici decât prețul de pornire stabilit la 90.000 de lei.
„Condiția minimă pe care trebuie să o îndeplinească potențialii cumpărători (persoane fizice sau juridice) este aceea de a fi autorizați în activitatea de achiziționare a materialelor refolosibile. Potențialii achizitori pot depune ofertele de cumpărare începând cu data de 12.05.2025 până la data de 19.05.2025 ora 10.00, la Registratura Universității „Dunărea de Jos" din Galați din str. Domnească nr. 47. Oferta de cumpărare nu poate fi mai mică decât valoarea bunului.
În data de 19.05.2025, ora 11.00, potențialii cumpărători care au depus oferte de cumpărare vor participa la ședința de deschidere a ofertelor. După verificarea respectării condițiilor de eligibilitate prevăzute în caietul de sarcini, comisia de evaluare va proceda la deschiderea ofertelor de cumpărare primite de la participanți.
După citirea ofertelor şi stabilirea clasamentului se va trece la etapa de supraofertare. Pasul de supraofertare este de 10% din valoarea ofertei clasate pe primul loc, respectiv din valoarea celei mai mari oferte obținute în etapa de supraofertare. Participanții pot supraoferta în ordinea stabilită de clasamentul obținut după deschiderea ofertelor.
Dacă la a treia strigare a ultimei oferte nu se strigă o sumă mai mare, președintele comisiei de evaluare anunță câștigătorul în favoarea participantului care a avut oferta cea mai mare.
Cota de cheltuieli de participare este de 50 lei, iar garanția de participare este de 4.500 de lei”, conform reprezentanților universității.