Aglomeraţie, animaţie, distracţie… dar şi preţuri mari la produsele şi tentaţiile de tot felul. Ieftin ar fi doar privitul, deşi organizarea în sine a evenimentului „Târgul de Toamnă”, ediţia XXIV-a, în Piaţa Centrală, a costat, conform datelor publice, 75.000 de lei, adică peste 14.800 de euro fără TVA, bani publici.
„Ceaune aburinde cu zacuscă și magiun, plăcinte de toamnă delicioase, must proaspăt, o mulțime de fructe și legume, show-uri culinare și momente artistice vă așteaptă la Târgul de Toamnă din Galați. Evenimentul se va desfășura în perioada 26-28 septembrie 2025, în Piața Centrală din Galați”, vă anunţam încă din 15 septembrie, în ziarul „Viaţa liberă”.
Desigur, din timp, ca să vă pregătiţi financiar şi sufleteşte pentru atmosfera şi costurile evenimentului. Pentru organizarea lui, Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA Galaţi a încredinţat firmei Autentic Technology&Events un contract de 75.000 de lei fără TVA.
Dacă n-aţi avut curiozitatea să descoperiţi singuri, vă oferim un mercurial de bază: 6 lei micul, 15 lei litrul de must, 10 lei paharul de must, 25 de lei un kebab, 25 de lei porţia de gogoşi. Şi nu se poate plăti cu cardul, deci e musai să aveţi bani cash.
Distracţia este garantată şi, aşa cum puteţi vedea şi din imagini, se poate juca şi cu burta goală. Mai ales că are cine să vă cânte! Vineri au fost pe scenă Ansamblul Artistic „Sarichioi” din Tulcea și Tomis Junior, iar sâmbătă - Taraful Brașovenii, Cătălina Rotaru, Olguța Berbec și Remus Novac.
Potrivit organizatorilor, duminică, vor da tonul distracției: Școala de Film și Televiziune, Grupul „Voces”, Elena Darie, Vali Preda și Formația Classic Party din Galați, Ionuț Andraș și Gelu Voicu alături de Taraf.
Spectacolul culinar este garantat cu maeștri bucătari renumiți, printre care Gheorghe Vitan, Bărbosu' - Ovidiu Țigănuș, George Saizu și Chef Ștefan Popescu.
Organizatorii au promis atmosferă festivă, decoruri inspirate de frumusețea toamnei preparate tradiționale, bunătăți locale și voie bună, adică momente de neuitat pentru întreaga familie.
Dintre ipostazele picante care au făcut senzaţie pe reţelele de socializare, reţinem două. Cele două domnişoare care zdrobesc sub tălpile goale strugurii – într-o încercare stângace de rememorare a tradiţiei de dinainte de teasc. Şi, desigur, cârnatul cu caschetă din colţul de făcut fotografii, pe care l-am considerat reprezentativ pentru imaginea acestui reportaj…