Apă Canal reduce tarifele pentru branşarea individuală/ Mii de apartamente din Galaţi, fără apă rece

Apă Canal reduce tarifele pentru branşarea individuală/ Mii de apartamente din Galaţi, fără apă rece
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Costurile totale au fost reduse de la 355,57 lei la 198 lei

La doar câteva zile după ce reprezentanţii Prefecturii şi cei ai pensionarilor au cerut Apă Canal simplificarea procedurilor şi reducerea tarifelor pentru branşarea individuală, conducerea Apă Canal a anunţat, ieri după-amiază, noi costuri pentru individualizarea consumului de apă potabilă. Unele dintre acestea sunt reduse cu 20 la sută, în timp ce altele cu până la 56 la sută.

„Am luat în considerare, în principal, faptul că mare parte dintre solicitanţi sunt pensionari sau persoane cu venituri reduse, care îşi achită cu conştiinciozitate cheltuielile lunare de întreţinere. Cu toate acestea, făcând parte din asociaţii de proprietari care înregistrează debite restante la plata facturilor emise sunt expuşi pericolului sistării apei potabile, care îi afectează deopotrivă şi pe cei cu plata la zi”, au transmis reprezentanţii societăţii.

Iată care sunt noile tarife

Gălăţenii care doresc să scape de sistemul la comun trebuie să ştie că, de la 1 iulie, vor plăti o taxă de avizare de 56 de lei, în loc de 124 de lei, cât este percepută în prezent.  „Prin aprobarea tarifului unic s-au diminuat şi unificat două tarife existente. Cel de avizare pentru o utilitate s-a redus de la 124,63 lei la 56 lei, iar cel de avizare pentru instalare centrală termică de apartament s-a redus de la 127,84 lei la 56 lei”, a transmis conducerea Apă Canal.

Totodată, în şedinţa Consiliului de Administraţie, care a avut loc ieri, s-a decis că tariful de branşament individual – montaj distribuitor cu 19 ştuţuri va fi de 128 de lei, cu 32,12 lei mai puţin faţă de cât se percepe în prezent. Pentru taxa de montare a contorului de apă rece şi sigilarea acestuia, gălăţenii vor plăti 14 lei, în loc de 70,82 de lei.

„Per total, costurile pentru avizare, branşare, contorizare individuală s-au redus de la 355,57 lei la 198 lei, ceea ce reprezintă o reducere de 44,3 la sută. Noile tarife urmează a fi aprobate în şedinţa imediat următoare a A.D.I. Serviciul Regional Apă Galaţi şi vor intra în vigoare de la 1 Iulie 2015, fiind valabile în întreaga arie de operare din judeţul Galaţi. Sperăm ca prin măsura aplicată de societate să venim în întâmpinarea cât mai multor locatari bun platnici din blocurile în care apa rece este sistată”, a afirmat conducerea societăţii.

41 de asociaţii, fără apă rece

Numărul asociaţiilor de proprietari care nu mai primesc apă potabilă, pe fondul datoriilor acumulate, a ajuns la 41, conform datelor actualizate de Apă Canal. Cele mai multe scări de bloc pentru care operatorul a oprit robinetul de apă rece se regăsesc tot în Micro 39, Micro 40, Micro 19, dar şi Micro 20. În total, mii de apartamente, din aproape 200 de scări de bloc din oraş, nu mai beneficiază de apă rece.

 

Citit 13181 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2015 13:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.