Apă Canal reduce tarifele pentru branşarea individuală/ Mii de apartamente din Galaţi, fără apă rece

Apă Canal reduce tarifele pentru branşarea individuală/ Mii de apartamente din Galaţi, fără apă rece
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Costurile totale au fost reduse de la 355,57 lei la 198 lei

La doar câteva zile după ce reprezentanţii Prefecturii şi cei ai pensionarilor au cerut Apă Canal simplificarea procedurilor şi reducerea tarifelor pentru branşarea individuală, conducerea Apă Canal a anunţat, ieri după-amiază, noi costuri pentru individualizarea consumului de apă potabilă. Unele dintre acestea sunt reduse cu 20 la sută, în timp ce altele cu până la 56 la sută.

„Am luat în considerare, în principal, faptul că mare parte dintre solicitanţi sunt pensionari sau persoane cu venituri reduse, care îşi achită cu conştiinciozitate cheltuielile lunare de întreţinere. Cu toate acestea, făcând parte din asociaţii de proprietari care înregistrează debite restante la plata facturilor emise sunt expuşi pericolului sistării apei potabile, care îi afectează deopotrivă şi pe cei cu plata la zi”, au transmis reprezentanţii societăţii.

Iată care sunt noile tarife

Gălăţenii care doresc să scape de sistemul la comun trebuie să ştie că, de la 1 iulie, vor plăti o taxă de avizare de 56 de lei, în loc de 124 de lei, cât este percepută în prezent.  „Prin aprobarea tarifului unic s-au diminuat şi unificat două tarife existente. Cel de avizare pentru o utilitate s-a redus de la 124,63 lei la 56 lei, iar cel de avizare pentru instalare centrală termică de apartament s-a redus de la 127,84 lei la 56 lei”, a transmis conducerea Apă Canal.

Totodată, în şedinţa Consiliului de Administraţie, care a avut loc ieri, s-a decis că tariful de branşament individual – montaj distribuitor cu 19 ştuţuri va fi de 128 de lei, cu 32,12 lei mai puţin faţă de cât se percepe în prezent. Pentru taxa de montare a contorului de apă rece şi sigilarea acestuia, gălăţenii vor plăti 14 lei, în loc de 70,82 de lei.

„Per total, costurile pentru avizare, branşare, contorizare individuală s-au redus de la 355,57 lei la 198 lei, ceea ce reprezintă o reducere de 44,3 la sută. Noile tarife urmează a fi aprobate în şedinţa imediat următoare a A.D.I. Serviciul Regional Apă Galaţi şi vor intra în vigoare de la 1 Iulie 2015, fiind valabile în întreaga arie de operare din judeţul Galaţi. Sperăm ca prin măsura aplicată de societate să venim în întâmpinarea cât mai multor locatari bun platnici din blocurile în care apa rece este sistată”, a afirmat conducerea societăţii.

41 de asociaţii, fără apă rece

Numărul asociaţiilor de proprietari care nu mai primesc apă potabilă, pe fondul datoriilor acumulate, a ajuns la 41, conform datelor actualizate de Apă Canal. Cele mai multe scări de bloc pentru care operatorul a oprit robinetul de apă rece se regăsesc tot în Micro 39, Micro 40, Micro 19, dar şi Micro 20. În total, mii de apartamente, din aproape 200 de scări de bloc din oraş, nu mai beneficiază de apă rece.

 

Citit 12867 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2015 13:50

12 comentarii

 • postat de ce coincidente ciudate ....!!!!
  Marți, 30 Iunie 2015 19:30
  5.13.250.***
  Cand se eftinesc costurile la ceva ,fie ele in cazul de fata la APA CANAL este meritul prefecturii....primaria ne-avand nici un merit ,iar cand se scumpeste ceva ,chiar apa , tot cea de la APA CANAL ,se va titra pe prima pagina mare " primaria si apa canal au scumpit apa ...!!!! "Cum le mai potriviti voi astia de la Viata Libera pe toate ,asa cum va convine voua si conducerii voastre ..!!!
  3
  2
  Raportează
 • postat de adina
  Marți, 30 Iunie 2015 17:59
  5.13.216.***
  De ce se fac descriminari intre cetateni.???Noi care am platit taxele practicate pana acum de soc apa canal,asa de mari incat ar trebui sa se gaseasca o solutie de recompensa si pentru noi; prin scutirea de la plata apei timp de 2 luni din momentul montarii contoarelor,sau sa ne restituie diferenta in baza chitantelor.In legatura cu asociatiile de locatari,sunt deacord sa dispara administratorul,pentru ca nu isi mai gaseste utilitatea.Eu nu mai depind de asociatie cu nici un serviciu,dar sunt obligata de dna administrator sa platesc femeia de serviciu,lumina de pe scara si salariul ei de 10 lei,acuma(pana acum era 20lei).Din punctul meu de vedere eu nu trebuie sa-i mai platesc nimic,pentru ca nu beneficiez de nici un serviciu din partea ei.DECI: Toate asociatiile de propietari/locatari ar trebui desfiintate.
  3
  6
  Raportează
 • postat de ella
  Marți, 30 Iunie 2015 16:01
  89.137.136.***
  Nu inteleg de ce tot eu bun platnic sa cheltuiesc niste bani ca am ghinionul sa stau in bloc cu niste nesimtiti care au bani de concedii in strainatate,de tigari,dar nu au timp sa /si plateasca datoriile la intretinere.Apa canal ar trebui sa gaseasca o modalitate de ai obliga pe rai platnici sa fie corecti.
  0
  12
  Raportează
 • postat de Mache
  Marți, 30 Iunie 2015 14:29
  5.12.49.***
  ASOCIATIILE DE LOCATARI SE OCUPA SI DE ALTE PROBLEME(INTRETINEREA BLOCULUI, REPARATII GENERALE, ETC.0 si deci nu pot fi desfiintate.
  17
  7
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 30 Iunie 2015 14:04
  213.218.53.***
  Dat fiind ca este un cost pentru totdeauna nu mi se pare un cost atat de mare !!

  Sa fim seriosi, sunt banii pe 2 luni de tigari, sau de 2 luni de bautura (alcoolice) !!!
  9
  9
  Raportează
 • postat de dd
  Marți, 30 Iunie 2015 12:19
  89.122.189.***
  Chiar asa, noi care asteptam sa iasa contractele de la semnat??????? si care am platit dublul sumei ce va intra in vigoare de la 1 iulie, ce facem????suntem cumva fraierii Galatiului? suntem cei care au umplut gaura din bugetul firmei? Sper sa aiba bunul simt ,,cei in masura,, ca sumele date in plus sa fie cumva folosite ca sume pentru viitoarele facturi. E clar ca acele contracte vor fi semnate retroactiv ca sa nu mai avem ce comenta, desi noi tocmai acest lucru il asteptam de la mai marii firmei.
  4
  15
  Raportează
 • postat de Andrei
  Marți, 30 Iunie 2015 12:16
  5.2.205.***
  Trebuie luate in considerare si materialele folosite cca 500 lei si manopera inca vreo 500 lei. Investitia nu o amortizezi deoarece aceeasi bani i-ai fi dat si la asociatie. Ramai doar cu ideea ca platesti separat si nu ramai fara apa.
  2
  8
  Raportează
 • postat de cristian
  Marți, 30 Iunie 2015 11:41
  5.13.188.***
  Avand in vedere diversele balbe ivite de-a lungul timpului, se dau/nu se dau aprobari, se iau in considerare/nu conteaza datoriile asociatiei, contract individual sau prin asociatie, etc., iar acum scaderea la aproape jumatate a costurilor de debransare, se pare ca aceasta actiune colectiva a galatenilor este un fele de isterie a repartitoarelor de acum niste ani. O smecherie care atrage consumatorul si care umple buzunarele societatii locale de furnizare a apei. Oare se va ajunge la aceleasi rezultate paguboase pentru oameni precum a fost cu repartitoarele de care, in final, nu stiai cum sa scapi?
  0
  9
  Raportează
 • postat de Costel
  Marți, 30 Iunie 2015 11:29
  5.2.208.***
  mda.. sa inteleg ca tarifele practicate pana acum erau nejustificat de scumpe daca au reusit sa reduca aceste taxe.
  dar noi care am rupt din buzunar acei 350 de lei ce facem? ar trebui sa ne vina facturile pe minus... asa ar fi corect, nu?
  2
  17
  Raportează
 • postat de julien
  Marți, 30 Iunie 2015 09:50
  5.13.231.***
  asociatiile de locatari trebuie desfiintate.societatile care asigura servicii catre populatie sa incheie contracte individuale si este problema lor si nu a consumatorilor, cum asigura serviciul respectiv,precum si cum incaseaza banii.
  2
  25
  Raportează
 • postat de cetatean
  Marți, 30 Iunie 2015 09:12
  193.230.156.***
  Poate imi explica cineva.Aceste reduceri sunt valabile pentru toti cetatenii( consumatori de apa rece) sau numai pentru cei care se branseaza acum ?Daca situatia nu sta asa atunci cei carora li s-au montat apometrele de la Constanta,care inregistreaza nereal consumul de apa, trebuie sa chememe Apaterm in judecata. Este pacat ca, sub hotiile acestei societati, oamenii sa renunte la gradini sau la tot ce este verde. Cat despre aceasta propunere din partea Apacanal, arata ce atitudine are galateanul fata de ilegalitatile comise de autoritati. Se incearca a se arata cata clementa este din parte autoritatilor in conditiile in care preturile la apa rece inseamna cat de mult poate fura o societate de la cetateni. Cum asta este cu voia cetatenilorlor de ce Apacanal ar refuza sa o faca?Apa , bun public, Galatiul sta pe apa, iar noi nu avem apa.nu este un paradox?????Pentru edili nu.
  1
  5
  Raportează
 • postat de Niste oraseni, de Dinu Patirica
  Marți, 30 Iunie 2015 01:31
  5.13.179.***
  "Am luat în considerare, în principal, faptul că mare parte dintre solicitanţi sunt pensionari sau persoane cu venituri reduse, care îşi achită cu conştiinciozitate cheltuielile lunare de întreţinere" - aceasta este o forma de enuntare a compasiunii care i-a cuprins pe cei de la Apa Canal vizavi de clientii lor.
  Ceea ce nu vrea nimeni sa observe este paradigma batjocoritoare in care acesti inchipuiti isi circumsciur relatia lor cu cetateanul. In loc sa stea cel putin pe picior de egalitate, sa justifice si sa supuna aprobarii fiecare tarif, fiecare taxa pe care indraznesc sa o puna cetatenilor, in fapt patronii lor daca ne gandim ca Apa Canal este un SA detinut de autoritatea publica, deci de noi, ei ne mai arunca o ciozvarta, ca din mila.
  Nimeni nu indrazneste, ma refer la alesi, sa ii la intrbari vizavi de pretul pe metrul cub de apa, de calitatea serviciilor, de oprirea DISCRETIONARA a serviciului, intru sfidarea legilor, civilizariei ba chiar si menirii lor ca operatori de utilitati PUBLICE. In schimb, le aproba toate mofturile legate de cheltuieli, salarii, bounusuri, prime si, mai ales, le acopera printr-o complice tacere taote abuzurile.
  Uite de aia esti tu, Stane, doar o izmana pe cracul oricarui oportunist vremelnic cocotat la putere. Fiindca tu nu ai curajul nici cat sa ii iei la intrebari pe cei de dinaintea ta pentru dezastrul si hotiile lasate in urma, daramite sa mai si ai demnitatea de a-ti apara cetatenii, alegatorii, de asemenea dumnezei de carton de oua vechi de pe vremea comuistilor si stricate de capitalismul de cumetrie. Du-te, tata, si inaugureaza plombe in asfalt, ca atatea stele in pavaj ai sa ai si tu, vedeta de maidan.
  1
  40
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.