Grădina Zoologică s-a redeschis/ Cum arată parcul de 3,2 milioane de euro (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Grădina Zoologică s-a redeschis/ Cum arată parcul de 3,2 milioane de euro (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Zeci de persoane de toate vârstele au fost prezente, ieri, în Pădurea Gârboavele, la redeschiderea Grădinii Zoologice, după patru ani în care niciun vizitator nu a mai avut acces în Parcul Zoo.

Reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii şi cei ai Consiliului Judeţului au purtat, cu această ocazie, tricouri albe şi verzi, inscripţionate cu "ZOO GALAŢI", şi au catalogat evenimentul ca fiind o performanţă. Mădălin Şerban, managerul Complexului Muzeal, a precizat că pentru modernizarea Grădinii Zoologice au fost investite 3,2 milioane de euro, 80 la sută din fonduri ale Uniunii Europene, iar 20 la sută contribuţie a Consiliului Judeţului, instituţie în subordinea căreia se află Complexul Muzeal şi secţiile sale.

"Am urmărit să transformăm Grădina Zoo, dintr-o menajerie, într-un spaţiu în care animalele să poată trăi aproape ca în mediul lor natural. Toate animalele sunt foarte bine îngrijite", a afirmat managerul Complexului Muzeal.

La eveniment a fost prezent şi prefectul Dorin Otrocol, care a ţinut să îşi exprime bucuria că va putea să îşi plimbe nepoţica în Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele şi nu va mai bate drumul până la Brăila pentru a admira animalele sălbatice.

"S-a făcut această grădina, care e frumoasă şi unde animalele sunt cât de cât fericite. Cât de fericit poţi să fii printre gratii nu ştiu. Este însă extraordinar pentru un copil să vină în contact cu natura, pentru că noi am rupt copiii de viaţă, de natură şi i-am transformat în făpturi ale asfaltului", a afirmat preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, în discursul dinaintea tăierii panglicii.

Tigrii, leii şi urşii, atracţiile zilei

De departe, cei mai încântaţi de redeschiderea Parcului Zoo, care acum se întinde pe aproximativ 15 hectare, au fost copiii. Micuţii au evadat din braţele părinţilor şi s-au aventurat zgomotoşi pe aleile dintre „casele” animalelor sălbatice. „Tigrul este cel mai frumos animal!”, a exclamat unul dintre copii, atunci când l-a zărit pe tigrul siberian Django, una dintre vedetele Grădinii Zoologice. Nicii leii care i-au aparţinut lui Nuţu Cămătaru nu au fost ignoraţi. Din contră, zeci de părinţi şi copii s-au oprit minute bune pentru a studia reacţiile felinelor şi a le admira. Neobservată nu a trecut nici Codruţa, ursoaica născută în captivitate, la Galaţi, în urmă cu aproximativ zece ani. De prezenţa oamenilor s-au bucurat însă şi poneii, care s-au lăsat alintaţi şi mângâiaţi, caii, lebedele, păunii şi nu numai.

"Faţă de cum a fost înainte, arată foarte bine. Este super. Am fost nerăbdător, până acum mergeam la Brăila, dar de acum voi veni la cea de la Galaţi. Preţul biletului nu este deloc mare în comparaţie cu cele din alte oraşe. La Brăila este mai scump", ne-a spus Cristi Grigore, un gălăţean pe care l-am întâlnit în parc.

În curând, Parcul Zoo se va transforma în casă şi pentru patru familii de maimuţe, a câte patru-cinci membri, care ar putea fi aduse din Olanda. Managerul Complexului Muzeal a afirmat că este vorba despre speciile cercopitec, capucin, macac şi babuin. Deocamdată, încă se mai lucrează la amenajarea habitatelor maimuţelor.

Tarife şi program de vizitare

Aşa cum v-am mai informat, un adult va plăti şase lei pentru a avea acces la Zoo, în timp ce pentru un copil tariful este de doar 1,5 lei. În perioada verii, porţile Grădinii Zoologice vor fi deschise în zilele de miercuri, joi şi vineri, între orele 10,00 - 18,00, iar în weekend, sâmbătă şi duminică, programul va fi extins până la ora 20,00.

În cazul în care nu aveţi maşină, la Zoo puteţi ajunge cu un maxi-taxi, care are următoarele staţii: I.C.Frimu - Piaţa Energiei - Micro 39 - Patinoar - Bariera Traian - Metro - Intersecţie Sat Costi - Intersecţie Vânători - Restaurant NEF - Grădina Zolologică - Restaurant Pibunni. Mijlocul de transport va pleca din Galaţi (din I.C.Frimu) la ora 8.00 şi apoi din două în două ore (orele cu soţ), ultima cursă fiind programată la ora 18.00. Pentru întoarcere, se va pleca de la Restaurantul Pibunni din două în două ore (orele fără soţ), de la ora 9.00, ultima cursă fiind programată pentru ora 19.00. Biletul pentru o cursă costă cinci lei.        

Citit 61602 ori Ultima modificare Duminică, 16 August 2015 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.