Un gălăţean, arestat pentru o CRIMĂ care a ÎNGROZIT ITALIA. Victima, un director de multinaţională
Foto: În foto, Sebastian Marcel Zamfir, Laurenţiu Mădălin Drăgan şi Constantin Cristinel Andronache

Un gălăţean, arestat pentru o CRIMĂ care a ÎNGROZIT ITALIA. Victima, un director de multinaţională
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Alături de alţi trei români, gălăţeanul - în vârstă de 28 de ani - este acuzat de autorităţile italiene că i-ar fi curmat viaţa unui cetăţean german, director de companie, cu care se presupune că ar fi obişnuit să întreţină relaţii intime


O crimă teribilă, care a îngrozit cartierul San Lorenzo din Roma, a avut loc pe 6 noiembrie, în casa lui Oliver Degenhardt, un cetăţean german în vârstă de 49 de ani, managerul unei societăţi multinaţionale de cosmetice. Bărbatul a fost găsit mort în casa în care locuia de trei ani, cadavrul său prezentând numeroase urme de violenţă, îndeosebi în zona capului şi a toracelui. Germanul avea şi gâtul tăiat, au stabilit pompierii care au intervenit pentru a stinge focul pus de cei care îi luaseră viaţa bărbatului, cu scopul de a şterge urmele crimei.

Anchetatorii aveau să refacă cu greu ultimele clipe din viaţa bărbatului, cunoscut drept homosexual, şi au ajuns la concluzia că împrejurările în care acesta şi-a găsit sfârşitul au fost strâns legate de orientarea sa sexuală, dar şi de relaţia cu un grup de români, cu care se întâlnea frecvent. Printre ei se afla şi Sebastian Marcel Zamfir, un gălăţean în vârstă de 28 de ani, pe care îl cunoscuse pe o reţea de socializare.

Întâlnire cu final tragic

Anchetatorii italieni au reconstituit ultimele clipe din viaţa cetăţeanului german şi au aflat că, în după-amiaza zilei de 6 noiembrie, acesta îi contactase pe doi cunoscuţi români, Sebastian Zamfir şi Laurenţiu Mădălin Drăgan, în vârstă de 26 de ani, cu care stabilise o întrevedere la el acasă, în aceeaşi seară. Cei doi tineri nu s-au dus singuri, ci împreună cu un conaţional, Constantin Cristinel Andronache, în vârstă de 23 de ani. Anchetatorii, citaţi de presa din peninsulă, nu au putut stabili cu certitudine ce anume a dus la conflictul fizic soldat cu moartea germanului. Ei au avut în vedere fie posibilitatea uni jaf surprins de gazdă, care ar fi ripostat, fie un „joc erotic încheiat prost”.

După ce şi-au anihilat gazda, românii ar fi luat din casă câteva obiecte de valoare şi ar fi dar foc locuinţei, pentru a-şi şterge urmele. Potrivit publicaţiei româneşti www.gazetaromaneasca.com, Degenhardt ar fi fost mai întâi lovit la cap şi apoi a fost bătut în mod brutal cu picioarele în torace, ceea ce i-a provocat ruperea coastelor şi l-a împiedicat să respire.

"Moartea a intervenit ca urmare a unei asfixii, cauzate de numeroasele traumatisme la torace. Fracturile fatale ar fi fost cauzate de lovituri cu piciorul, date de cel puţin două persoane", precizează surse din anchetă, citate de publicaţia sus-menţionată. Atâta vreme cât nu s-a putut stabili cu claritate dacă între suspecţi şi victimă existase un raport sexual anterior crimei, una dintre probele importante pentru acuzare l-au constituit mai multe bunuri ale cetăţeanului german, furate din locuinţă, înainte ca aceasta să fie incendiată. Carabinierii au găsit în baraca în care locuieşte Ionel Drăgan, de 44 de ani, tatăl unuia dintre suspecţi, mai multe obiecte sustrase, dar şi amprente. Bărbatul, care trăieşte într-o tabără ilegală la periferia Romei, a fost pus sub acuzare pentru tăinuire şi favorizarea infractorului.

Două arestări în România, una în Norvegia

A doua zi după comiterea faptei, cei trei tineri care au fost seara în casa managerului german au părăsit teritoriul Italiei. Doi au venit în România, Mădălin Drăgan fiind prins la Buzău, după ce i-au fost interceptate convorbirile telefonice. Acesta le-a dezvăluit poliţiştilor că unul dintre cei cu care a comis crima se afla şi el în ţară, mai exact la Galaţi. Astfel, Sebastian Zamfir a fost reţinut în localitatea de domiciliu, la sfârşitul lunii noiembrie.

„Persoana solicitată de autorităţile italiene se află în prezent în arestul IPJ Galaţi, în baza unui mandat de arestare provizoriu şi urmează să fie extrădat în Italia pentru continuarea cercetărilor”, ne-a precizat cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cel de-al treilea suspect, Constantin Cristinel Andronache, a fost localizat şi reţinut în localitatea norvegiană Ski.

Sursa foto: gazetaromaneasca.com

Citit 8312 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2015 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.