Ce spune mama gălăţeanului ACUZAT DE UCIDEREA unui director de multinaţională despre ÎNVINUIRILE aduse fiului ei
Foto: Sursa foto: Facebook

Ce spune mama gălăţeanului ACUZAT DE UCIDEREA unui director de multinaţională despre ÎNVINUIRILE aduse fiului ei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Sebastian Marcel Zamfir este acuzat de autorităţile italiene că ar fi participat la uciderea unui cetăţean german, alături de alţi doi români * Aflat în arest provizoriu la Galaţi, tânărul susţine că totul este o înscenare şi se teme că va fi condamnat pe nedrept


Uciderea cetăţeanului german Oliver Degenhardt, în noaptea de 6 spre 7 noiembrie, într-o locuinţă din Roma, a adus din nou în prim plan un grup de români pe care autorităţile şi presa din Peninsulă îi cataloghează ca „deosebit de periculoşi”. Un gălăţean, un nemţean şi un buzoian sunt în prezent în custodia poliţiei, sub acuzaţii grave, care vizează nu doar uciderea directorului de multinaţională, ci şi furt şi incendiere în scop de ştergere a urmelor.

Singurul din grupul celor trei suspecţi care nu a ajuns încă pe teritoriul Italiei este Sebastian Zamfir, gălăţeanul de 28 de ani, în privinţa căruia autorităţile italiene au emis acuzaţii că ar fi participat activ la îngrozitoarele fapte din casa cetăţeanului german. CLICK AICI PENTRU DETALII DESPRE ACEST CAZ

Aflat după gratii la Galaţi, unde a primit un mandat de arestare provizoriu până la extrădarea în Italia, tânărul a apucat să le povestească rudelor că tot ceea ce i se întâmplă este o înscenare şi susţine că nu a avut deloc de-a face cu împrejurările de care este acuzat.

Cum a ajuns Zamfir la Roma

Sebastian pare a fi unul dintre tinerii care îşi caută rostul prin lume, fără a fi reuşit, până în prezent, să se stabilească undeva pentru o perioadă mai lungă. Din 2010, a stat cel mai mult în Spania, la Alicante şi Madrid, unde ar fi avut tot felul de slujbe, de la spălător de vase la DJ. Cel puţin asta ştie mama sa, Zoica Albu.

"Nu îl cred în stare să facă ceva atât de groaznic. El a mai muncit, poate o mai fi furat din vreun magazin, dar crimă, niciodată. Nu şi-a mai găsit de lucru în Spania, deşi a stat cîţiva ani. Acolo l-a cunoscut pe Mădălin Drăgan. În vară a venit în ţară, că şi-a pierdut buletinul şi şi-a făcut unul nou. A stat două săptămâni în România, după care a plecat la o fată de-a mea în Franţa, unde a stat o lună. Trebuia să se întoarcă în România, dar a vorbit cu un alt prieten de-al lui din Italia să meargă acolo, că s-ar putea să găsească de muncă”, povesteşte mama lui Sebastian Zamfir.

Ajuns în Italia, gălăţeanul nu s-ar mai fi întâlnit cu cel care îl chemase. Ar fi stat la un hotel, spune mama sa, şi s-a întâlnit cu Drăgan, cel care avea să devină şi el principal suspect în cazul uciderii afaceristului german.

"Drăgan locuia într-o baracă şi îl cunoştea pe neamţ de foarte mulţi ani. Cu o zi înainte ca băiatul meu să vină în România, s-a întâlnit cu Drăgan, care i-a zis că vrea să meargă şi el în România, dar că nu are bani. Băiatul meu a sunat-o pe fata mea din Franţa, care i-a trimis bani pentru bilete. Au venit împreună până la Cluj. Au ajuns pe 10 noiembrie. Acolo s-au despărţit, Drăgan s-a dus la Buzău, iar băiatul meu a venit la Galaţi. Atât. El nu ştie nimic despre ce a făcut Drăgan şi pe unde a fost şi nici nu l-a cunoscut vreodată pe neamţ”, afirmă Zoica Albu.

Filmaţi şi interceptaţi

Sebastian Zamfir a fost depistat pe raza municipiului Galaţi în seara zilei de 28 noiembrie, de către poliţiştii Secţiei 2. A fost reţinut pe loc de agenţi, care au stabilit că pe numele său exista o alertă SIS, adică era căutat de autorităţile italiene, care deţin în privinţa sa indicii că ar fi participat la comiterea unei infracţiuni. În plus, Mădălin Drăgan, reţinut cu câteva zile înainte la Buzău, le-ar fi dezvăluit poliţiştilor că Zamfir şi Cristinel Andronache ar fi fost cu el în casa neamţului, dându-le tototadă indicii despre locaţiile unde s-ar putea afla. La scurt timp, Andronache a fost prins în Norvegia, iar Zamfir, la Galaţi.

Gălăţeanul aşteaptă acum finalizarea formalităţilor de extrădare pentru a fi dus în Italia, unde va fi judecat pentru complicitate la crimă. Oficial, cele mai puternice probe ale anchetatorilor care îi incriminează pe cei trei sunt analiza desfăşurătoarelor telefonice, interceptările şi imaginile înregistrate de camerele de luat vederi. Pe baza acestora, italienii au concluzionat că între victimă şi presupuşii ucigaşi existau legături mai vechi.

Citit 5476 ori Ultima modificare Luni, 14 Decembrie 2015 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.