EROII, comemoraţi şi la Galaţi. Ce simt gălăţenii la 26 de ani de la REVOLUŢIE
Foto: Foto Corina Dobre

EROII, comemoraţi şi la Galaţi. Ce simt gălăţenii la 26 de ani de la REVOLUŢIE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gălăţenii căzuţi, la datorie sau nu, în decembrie 1989, pentru libertate şi o Românie ideală, au fost comemoraţi, şi în acest an, de autorităţi, asociaţii de revoluţionari din oraş şi membri de partid, care au depus coroane de flori în memoria lor. La Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989, de lângă Teatrul Dramatic, unde au debutat manifestările dedicate Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi Libertăţii, au fost prezenţi, printre alţii, prefectul Dorin Otrocol, primarul Marius Stan, preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, consilieri municipali şi judeţeni, dar şi simpli privitori.

Ce simt gălăţenii la 26 de ani de la Revoluţie

La manifestările organizate de Prefectură au asistat doar câţiva gălăţeni, care şi-au exprimat dezamăgirea şi nemulţumirea cu privire la nivelul de trai al românilor, în ciuda speranţelor şi optimismului din decembrie 1989.

"Suntem foarte dezamăgiţi. Am sperat şi chiar am crezut că va fi mai bine, dar priviţi ce este în jurul nostru: sărăcie şi greutăţi. În toţi aceşti 26 de ani, clasa politică nu a făcut nimic pentru oameni sau în interesul ţării. Au vândut sau au pus la pământ tot ce s-a construit înainte de '89, şi-au împărţit pământurile între ei, au furat cât au putut, iar, mai nou, îşi dau singuri şi pensii speciale. Nu pentru asta s-au jertfit cei care au ieşit în stradă, Dumnezeu să îi odihnească! Democraţia, la noi, a fost foarte prost înţeleasă, dar, din păcate, cei care au de suferit suntem noi, oamenii simpli. Ce le oferim copiilor şi nepoţilor noştri? Ce viitor îi aşteaptă…”, ne-a spus, plin de amărăciune, unul dintre cei care au asistat, de pe margine, la manifestări. În asentimentul său au fost şi alţi doi-trei vârstnici.

După ceremonia de la Monumentul Eroilor, autorităţile au participat la o slujbă de pomenire a celor căzuţi în decembrie 1989, la Catedrala Arhiepiscopală. Programul manifestărilor s-a încheiat cu un ceremonial militar, o slujbă de pomenire şi depuneri de coroane la mormintele martirilor Revoluţiei, din Cimitirul Eternitatea.

Să ni-i amintim pe EROII GĂLĂŢENI

Citit 2556 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.