JAFUL din TERMOFICARE, în atenţia DNA Galaţi. Un dosar care dă fiori politicului local

JAFUL din TERMOFICARE, în atenţia DNA Galaţi. Un dosar care dă fiori politicului local
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

* O serie de documente au plecat dinspre Apaterm şi Electrocentrale către structura teritorială a DNA, la cererea procurorilor anticorupţie


Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) lucrează, de ceva timp, la un dosar care, cel mai probabil, le dă fiori multora dintre politicienii locali (cu funcţii de decizie sau nu), care s-au perindat direct sau prin interpuşi în funcţii cu putere de decizie atât în Apaterm (fosta societate de distribuţie a apei calde şi căldurii, care acum se află în faliment), cât şi în Electrocentrale (producătorul de agent termic primar şi energie electrică).

Potrivit unor surse demne de încredere, procurorii anticorupţie gălăţeni le-au solicitat, anul trecut, celor două societăţi o serie de documente, care, bineînţeles, au şi fost trimise către DNA.

Din informaţiile noastre, pe masa procurorilor anticorupţie gălăţeni se află numeroase informaţii care vizează Apaterm, de la intrarea societăţii în procedura insolvenţei (2011) şi până după declararea falimentului acesteia, precum şi o serie de rapoarte privind Electrocentrale (CET), de la intrarea în insolvenţă a societăţii (2014).

Nu ştim, în mod cert, ce anume anchetează Direcţia Naţională Anticorupţie, însă procurorii ar putea determina atât cauzele care au băgat în colaps sistemul centralizat de termoficare, cât şi „actorii” care au contribuit la moartea societăţii Apaterm, precum şi trimiterea societăţii Electrocentrale cu un picior în groapa falimentului.

În urmă cu doar câteva zile, înainte de şedinţa ordinară a Consiliului Local, l-am întrebat pe primarul Marius Stan dacă are cunoştinţă de existenţa unei astfel de anchete, însă edilul-şef a negat că ar fi fost informat cu privire la acest aspect. Marius Stan a precizat, în schimb, că se bucură că acest caz a ajuns în atenţia celei mai de temut instituţii din România.

Rămâne de văzut ce vor descoperi procurorii anticorupţie gălăţeni, care, se pare, au în lucru mai multe anchete grele.

Citit 9984 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.