CONTESTAȚIE la Biroul Electoral Judeţean. PNL nu renunţă la renumărarea voturilor la funcţia de primar
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

CONTESTAȚIE la Biroul Electoral Judeţean. PNL nu renunţă la renumărarea voturilor la funcţia de primar
Evaluaţi acest articol
(42 voturi)

UPDATE, marți, 7 iunie, ora 20,00: Biroul Electoral Municipal (BEM) i-a respins întâmpinarea prin care solicita renumărarea tuturor voturilor la funcţia de primar, dar PNL nu renunţă, a contestat decizia la Biroul Electoral Judeţean.

După cum v-am informat, PNL a cerut luni renumărarea tuturor voturilor din municipiul Galaţi pentru funcţia de primar şi, în special, renumărarea voturilor nule, dând ca exemplu 11 secţii de votare în care s-au înregistrat aspecte neconforme cu legea: ”Printre voturile candidaţilor au fost găsite voturi ale candidatului PNL”. I s-au alăturat ALDE, UNPR şi PND care au cerut acelaşi lucru. Ulterior, primele două partide şi-au retras întâmpinările.

Luni seara, câteva zeci de membri şi simpatizanţi ai PNL şi PND s-au adunat în faţa Biroului Electoral Municipal în aşteptarea deciziei BEM în privinţa renumărării voturilor. Reuniţi în şedinţă, membrii BEM au verificat, luni noaptea, voturile nule din secţiile incriminate de PNL şi, prin sondaj, alte 20 din cele 176 de secţii de votare din municipiu. Mai mult, la câteva secţii s-au desfăcut şi sacii cu buletine de vot valabil exprimate şi s-au renumărat.

Decizia luată în majoritate de BEM a fost să respingă întâmpinarea depusă de PNL, refuzând, astfel, renumărarea voturilor pentru funcţia de primar.

PNL a atacat decizia BEM la Biroul Electoral Judeţean, care urmează să analizeze contestaţia şi să se pronunţe.


UPDATE, ora 23,00: SOLICITARE PNL de RENUMĂRARE A VOTURILOR/ BEM verifică voturile NULE la funcția de primar al municipiului Galați

Membrii Biroului Electoral Municipal (BEM) verifică, în această noapte, cele 4.740 de voturi nule înregistrate la alegerile pentru Primăria municipiului Galaţi, buletine de vot adunate de la cele 176 de secţii de votare. Acţiunea vine ca urmare a întâmpinărilor depuse de PNL, UNPR şi PND, prin care s-a solicitat renumărarea voturilor pentru Primărie.

Mai mult, câteva zeci de membri şi simpatizanţi ai PNL şi PND s-au adunat, în această seară, pentru o oră, pe esplanada Sălii Sporturilor, în fața sediului Biroul Electoral Municipal. Nu a fost un protest spontan, ci o modalitate de a arăta o stare de spirit: oamenii au venit pentru a afla decizia BEM cu privire la solicitarea privind renumărarea voturilor la funcția de primar al orașului.

„Noi avem suspiciunea că voturile nu au fost numărate corect. E o verificare! Dacă nu este nimic de ascuns, nu văd de ce nu s-ar trece la o renumărare a voturilor", ne-a declarat profesorul Onuț ValeriuAtanasiu, candidat PNL la Consiliul Local Galați. Una dintre temeri era legată de faptul că, în unele secții, au fost buletine de vot pe care ștampila cu mențiunea "VOTAT" nu era suficient de clar imprimată, astfel că respectivele documente au fost considerate nule.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL Galați, Paul Găvănescu, dacă Biroul Electoral Municipal va decide să nu fie renumărate voturile valabil exprimate, liberalii se gândesc să se adreseze Biroului Electoral Județean și, mai departe, dacă va fi cazul, direct către Tribunal.


UPDATE, 21,15: În acest moment, membrii BEM s-au adunat pentru a lua o decizie în privința renumărării voturilor nule la funcția de primar al municipiului Galați.

În cazul în care, prin vot, se va decide renumărarea, vor fi verificate dosarele cu voturile nule de la fiecare dintre cele 176 de secții de votare din municipiul Galați.

Măsura vine ca urmare a solicitărilor depuse de PNL, UNPR și PND de renumărare a voturilor pe municipiul Galați.

Vom reveni cu amănunte.


Biroul Electoral Municipal (BEM) Galați nu a reușit încă să centralizeze rezultatele tuturor voturilor din cele 176 de secții de votare, din cauza neconcordanțelor din procesele verbale.

PNL Filiala Galați, prin reprezentant legal Victor Paul Dobre, a înaintat spre soluționare o întâmpinare prin care cere renumărarea tuturor voturilor din municipiul Galați pentru funcția de primar și, în special, renumărarea voturilor nule.

În documentul depus la BEM sunt date ca exemplu 11 secții de votare în care s-au înregistrat aspecte neconforme cu legea la numărătoarea buletinelor de vot pentru primar. Printre altele, PNL acuză că voturile nule nu au fost verifiat pagină cu pagină, regăsindu-se ulterior voturi pentru unii candidați. ”Printre voturile candidaților au fost găsite voturi ale candidatului PNL, nerespectându-se legea ca fiecare vot să fie deschis de către președinte în prezența membrilor secțiilor de votare”, se arată în întimpinarea PNL.

Întâmpinarea urmează să fie soluționată în cursul acestei zile de către Biroul Electoral Municipal.

Vom reveni cu amănunte.

După numărătoarea paralelă: PSD a sărbătorit în stradă victoria lui IONUȚ PUCHEANU la PRIMĂRIA GALAȚI

AFLĂ mai multe despre ALEGERILE LOCALE desfășurate la Galați - CLICK AICI

Citit 34973 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.