CERERE CĂTRE TRANSURB: O informare mai clară privind traseele deviate

CERERE CĂTRE TRANSURB: O informare mai clară privind traseele deviate
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Urmăresc cu mare atenţie maniera în care Transurb şi-a însuşit perspectiva de monopolist în transportul de persoane în Galaţi. Chiar recent mi-au auzit urechile faptul că persoanele din conducerea societăţii de transport gălăţean îşi freacă mâinile de bucurie vizavi de creşterea substanţială a încasărilor din vânzările de bilete şi abonamente.

La prima vedere, s-ar spune că Transurb face faţă bine acestei noi misiuni, dar se pare că doar pe traseele importante se realizează acest lucru. Pe traseele secundare sunt prea puţine autobuze, ca număr. Când spun acest lucru mă refer la traseele 24, 26 şi 35. Mi se pare slab şi defectuos gestionată situaţia pe aceste rute, deoarece mi se par insuficiente doar câte 2 sau 4 autobuze pe aceste linii, care, dacă  stăm strâmb şi judecăm drept, sunt foarte importante, având în vedere numărul mare de clienţi pe care îi deservesc.

Dar cel mai "interesant" aspect pe care l-am sesizat personal se referă la faptul că Transurb se joacă în voie cu nervii gălăţenilor, prin maniera în care are "grijă" de aceştia şi de informarea lor. Stăteam, nu demult, în staţia liniei 35 din Bariera Traian, unde ani de-a rândul avea staţia maxi-taxiul nr. 79. Eram în jur de 15 - 20 de persoane în staţie, pe la ora 11,20. După cum citisem atât în "Viaţa liberă", cât şi în Piaţa Centrală, pe o plăcuţă de informare cu privire la traseul respectiv, aceste autobuze circulă cu plecare la şi 15, respectiv, şi 45 ale fiecărei ore. Ştiind că nu sunt multe autobuze pe traseu, m-am înarmat cu răbdare şi am zis să aştept, numărându-mă printre cei care nu-şi permit să  apeleze la un taxi. Şi aştept… Lumea deja se precipitase, văzând că nu mai apare 35-ul. Îl văzusem cu toţii când se îndrepta spre Metro. La 11,55, nu mare ne-a fost mirarea tuturor ce ne aflam acolo, cu nervii deja în pioneze, când acesta, în loc să meargă prin intersecţia din Bariera Traian, a virat la dreapta, spre Spitalul de Boli Infecţioase, pierzându-se rapid după colţ. Toţi am rămas cu gura căscată, iar fiecare a decis ce are de făcut, văzând că suntem ocoliţi de autobuzul 35. Am ales să cobor pe jos spre Piaţa Centrală, unde doream să ajung şi deja mă grăbeam, după ce aşteptasem aproape o oră. Mergând spre Piaţă, am  constatat că strada Traian era închisă pentru lucrări. Şi, totuşi, nu-mi dau seama unde, de fapt, trebuia să stau pentru a prinde autobuzul 35.

Mi se par mult prea mari timpii de aşteptare pe aceste trasee. Vizavi de această problemă văd trei rezolvări: ori Transurbul scurtează traseele, creând rute suplimentare, ori suplimentează numărul mijloacelor de transport, ori acceptă câteva rute de maxi-taxi, dacă simte că nu are flotă suficientă. Altfel transportul gălăţean va fi în haos, foarte curând.

Îmi închei expunerea adresând pe această cale câteva întrebări Transurbului. Oare nu este posibil să se facă o informare clară, corectă a cetătenilor vizavi de traseele care sunt deviate pe alte rute, menţionându-se pe plăcuţa traseului respectiv unde este staţia în perioada provizorie de deviere? Oare Transurbul este mult prea ocupat cu număratul banilor din vânzarea biletelor încât nu mai poate avea "grijă" şi "atenţie" faţă de cetăţenii care îi sporesc veniturile? Oare cei din conducerea Transurb circulă vreodată cu autobuzele din flota proprie?


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 8808 ori Ultima modificare Marți, 21 Iunie 2016 18:20

21 comentarii

 • postat de Sunt super multumit
  Joi, 23 Iunie 2016 10:17
  84.117.45.***
  Ce bine ca s-a terminat cu tigania de maxi - taxi! In sfarsit pot sa circul si eu in conditii de om civilizat!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Ciprian
  Miercuri, 22 Iunie 2016 22:46
  5.13.156.***
  Sunt multe probleme ale Transurbului si ale autobuzelor in ceea ce priveste zona Bariera Traian. De exemplu nu exista nicio ruta care sa acopere fostul traseu de maxi-taxi 79 care sa acopere zona Potcoava, Winmark si toata Domneasca spre Bariera...La preluarea transportului in comun de catre Transurb s-a promis ca vor fi preluate toate rutele de maxi-taxi dar nici pana acum nu s-au tinut de cuvant. Este un calvar in lunile de vara in plus sa astepti un autobuz care intarzie si mai apoi sa ai surpriza ca de fapt urmeaza un traseu deviat . Toata aceasta situatie se poate caracteriza intr-un singur cuvant: amatorism..se incarca traseele principalele cu zeci de autobuze iar cele adiacente sunt uitate. Asteptam solutii
  4
  2
  Raportează
 • postat de CERERE -AC
  Miercuri, 22 Iunie 2016 16:50
  89.122.189.***
  Se circula ca in India ,cu trapele trase de te bate soarele in cap fara pic de umbra,acum cand scriu in autobuzul 102 a lesinat o fata de nationalitate greaca in autobuz lumea striga la sofer sa opreasca iar el cu un tupeu fantastic a spus ca va opri in statie ca ce ,, a venit din alta tara sa lesine aici ,,ca si dansul lucreaza in aceste conditii minunat.CEREREA -SA PORNEASCA DOMNII SOFERI AERUL CONDITIONAT SA NU MAI FACA ECONOMIE LA COMBUSTIBIL.
  5
  0
  Raportează
 • postat de Armonia
  Miercuri, 22 Iunie 2016 15:23
  86.34.187.***
  Autobuzul 35 nu mai circula demult pestrada Traian , acesta fiind in reparatie de aproape doi ani de zile. Adevarat este ca, aceste lucrari au fost practic au fost sistate o peroada destul de lunga de timp,iar lucrarile merg destul de greu. Autobuzul 53 circula peniste strazi adiacente, Lozoveni, ..etc.Autobuzul 24 insa, are o periodicitate extrem de rara, iar pe langa acesta mai intarzie si ei.
  0
  2
  Raportează
 • postat de ANTI-MARLANIA MAXI-TAXI!
  Miercuri, 22 Iunie 2016 13:08
  79.114.196.***
  Singurul lucru cu care aveti dreptate este informarea calatorului!
  In restul ideilor expuse va contrazic, prin simplul fapt ca nu poti baga autobuze din 5 in 5 min pe trasee care au la intervalul acesta 2-3 calatori. Ex traseul 24, 26 si 35. Sa zicem ca la 35 ar putea fi restrans intervalul la 20 min, dar nu mai putin, pentru ca ar circula un ditamai autobuzul cu 10 calatori.
  Asa ca ar fi bine sa mai incetati sa cautati (pusi politic sau nu) nod in papura intr-un transport care a devenit cat de cat civilizat dupa zeci de ani de haos pe strazi. E loc si de mai bine, trebuie sa ne cerem anumite drepturi, dar fara exagerari gen ,,eu vreau autobuz la fiecare minut ca sa circul doar eu cu el, eventual sa ma ia din fata blocului”!
  0
  6
  Raportează
 • postat de Jean
  Miercuri, 22 Iunie 2016 13:07
  109.102.62.***
  Daca "toarasu" primar si "toarasa" de la TRANSURB ar merge pana la Buzau, o aruncatura de bat, ar vedea ca acolo intre autobuzele de la firma locala de transport circula maxi taxi particulare cu soferi civilizati cu bilete emise si program stabil in statii si e foarte civilizat.
  6
  0
  Raportează
 • postat de dan
  Miercuri, 22 Iunie 2016 12:58
  89.121.200.***
  Încă un articol scris la comandă pro-dube. Într-adevăr sunt probleme pe unele trasee dar nu din cauza lipsei flotei ci din cauza proastei ei gestionări și din cauza neroziei că schimbă stațiile de la o zi la alta și nu anunță și pe urmă șoferii trec rânjind pe lângă tine și te lasă cu ochii în soare.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Of
  Miercuri, 22 Iunie 2016 11:54
  35.0.127.***
  Domnule cascarabetist ia o pauza. Epoca dricurilor de maxi-taxi a apus. Era o mizerie totala cu acele mizerii de maxi-taxi. Da, isi intra cam greu in drept Transurb dar asta si datorita faptului ca unii smecheri de cascarabete au tinut piciorul pe grumazul Transurb prea mult timp. Trebuie sa-si intre in rol Transurbul, dar pentru asta are nevoie de timp pentru ca nici capusarea (nenorocirea/distrugerea) transportului local nu s-a facut peste noapte cu acele dricuri numite maxi-taxi.

  Sa avem rabdare. Si nu isi freaca nimeni mainile pentru profitul obtinut de Transurb...e si normal sa fie o stare de bine in sanul lor fiindca situatia in transportul local se normalizeaza asa cum si maxi-taxi-stii isi rod unghiile fiindca nu mai pot face ei evaziune fscala in Galati si fiindca nu mai pot ei sofa anapoda pe arterele Galatiului.

  Aveti putintica rabdare ca oriunde in lume nu se repara nimic peste noapte ce altii au stricat/nenorocit in zeci de ani. Transportul local trebuie adus la standardul oraselor civilizate, dar asta se poate face doar cu rabdare.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Sabin
  Miercuri, 22 Iunie 2016 11:27
  5.13.134.***
  26 vine din 15 in 15 min.in zilele lucratoare iar la orele de varf circula si din 5 in 5 minute,traseul 35 este deservit cu 2 unitati inca de pe vremea cand tramvaiele deserveau acest traseu iar la traseul 24 sunt 4 unitati ceea ce este destul avand in vedere ca pe 70% din traseu este dublat de alte trasee.35 face la dreapta si merge pe o ruta ocolitoare inca de acum 2 ani de cand s-a inceput reabilitarea strazii traian dar cred ca tu de-abia acum ai aflat...
  0
  4
  Raportează
 • postat de Elena
  Miercuri, 22 Iunie 2016 11:10
  81.196.199.***
  In Bariera tot timpul e lume multa asteptand nervoasa... 35 e deviat pe la spital prin niste stradute paralele cu Traianul, unde se haraie de toti pomii...
  In fiecare dimineata trebuie sa fug din centru pana la piata sa prind un jegos de Isuzu mic burdusit de oameni nadusiti cu sacose in maini sa ajung si eu la serviciu.
  Cica se va prelungi traseul troleibuzului pana la Bariera, dar cand??
  2
  0
  Raportează
 • postat de nicoleta
  Miercuri, 22 Iunie 2016 10:24
  86.35.62.***
  Cum sa circule cei din conducwre cu propriile autobuze fara ferestre care sa se deschida parca esti in incubator????Da d-na director are masina care o ia din scara blocului acum numai umbla deghizata in baba sa vada daca soferii dau bilete ca nu sunt in stare sa numere banii iesiti dupa o zi de transport,negandindu-se ca acei bani sunt uzi de transpiratia bietilor calatori care pe asa caldura sunt obligati de Transurb sa mearga in asa conditii pe unele trasee (gen 28),la ore de varf mergi cocosat.
  2
  0
  Raportează
 • postat de Cristian
  Miercuri, 22 Iunie 2016 10:17
  5.13.150.***
  E clar ca nu circula cu autobuzele luate de ei. Atunci ar vedea ca e imperios sa nu se mai zgarceasca si sa dea drumul la aer conditionat. Deasemenea, ar intelege de ce e necesara o harta(promisa de altfel) cu traseele. Nu stim fiecare straduta din oras cum se numeste.
  Si poate din banii obtinuti poate ar cumpara cateva autobuze sa suplimenteze traficul. 20,respectiv 40 min de asteptare pt 24 mi se par cam mult...
  0
  2
  Raportează
 • postat de Miu
  Miercuri, 22 Iunie 2016 09:57
  109.103.162.***
  Suntem umiliti zinic in aceste autobuze fara aer conditionat si fara perdele la geamuri, ne pierdem orice urma de demnitate cu transpiratia siroind pe tot corpul, asudand indecent la cea mai mica miscare, cu parte din geamuri inchise de persoane "sensibile".

  Va urasc, domnilor, cum pot eu sa mai merg la serviciu cu hainele ude si mirositoare?
  2
  0
  Raportează
 • postat de Maria
  Miercuri, 22 Iunie 2016 09:47
  5.13.148.***
  Transurb ar trebui sa ia masuri pentru dotarea autobuzelor cu aer conditionat. Cei de la ITM si DSP ar trebui sa se autosesizeze fata de conditiile de lucru al soferilor, cat si la conditiile de calatorie. Autobuzele sunt saune, va rog sa observati condensul ce se forneaza pe geamuri.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Calator fara autoturism personal la serviciu, piata, medic, etc.
  Miercuri, 22 Iunie 2016 08:16
  82.208.137.***
  Eu as avea alta intrebare: oare nu s-ar putea sa se introduca din nou maxi-taxi? A fost cea mai mare prostie desfiintarea lor. Vorbesc in numele celor care utilizeaza zilnic transportul in comun. Nimeni nu s-a gandit la calatori. Ii detest( putin spus) pe cei care au desfiintat acest serviciu. In autobuze, caldura- fara posibilitate de aerisire, sacose, oameni in picioare, transpiratie, iar in cabina soferului aer conditionat. De ce nu se utilizeaza aerul conditionat si in partea cu calatori? I-as invita pe primar- fostul si actualul, directoarea de la Transurb si pe toti cei care au consimtit desfiintarea maxi-taxi, sa circule zilnic, timp de o luna, in special acum, vara, cu autobuzul.
  5
  1
  Raportează
 • postat de corleone
  Miercuri, 22 Iunie 2016 07:52
  5.13.240.***
  V-ati bucurat cand au scos microbuzele ! Serviti cu incredere TRANSURB !
  5
  0
  Raportează
 • postat de glg
  Miercuri, 22 Iunie 2016 07:38
  79.112.102.***
  Si asa, incet incet, apare lobby ul (interesat/sensibilizat ?) pentru reintroducerea haosului pe strazi. Am fost acum doua saptamani in Galati si am fost surprins de faptul ca se circula mai ordonat pe strazi, nu mai era debandarea produsa de maxi taxi uri. Si cireasa de pe tort a fost reprezentata de faptul ca autobuzele erau relativ curate, destul de libere, nu urlau manelele sau kissul si cel mai important respectau orarul afisat. Si chiar am avut de mers prin oras cu autobuzul zilele alea. PS. sa nu uit: cred ca biletul e cel mai ieftin din tara.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Costica
  Miercuri, 22 Iunie 2016 07:12
  5.13.239.***
  "NUSTIU ALTI CUM SUNT{Ion Creanga),dar eu sincer sunt f multumit de transportul in comun,care functiu-oneaza din 9 mai.Si sa nu fiu banuit cumva de "patriotism",comunic ca sunt un cetatean din M39C.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Aurel
  Miercuri, 22 Iunie 2016 06:45
  86.127.100.***
  E greu cu ei... L-am dat vreo 2 e-mailuri acum 2 saptamani cu referire la un anume traseu de tramvai in fine nu sau sinchist sa raspunda.. Numara banii in continuare cel mai important lucru
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nu-s pro-Transurb, sunt pro-transportul in comun in general
  Miercuri, 22 Iunie 2016 05:51
  109.100.26.***
  Apreciez mesajul acestui articol şi spiritul critic. Într-adevăr, s-a greşit când s-a scris în presă despre creşterea relativă a încasărilor, dar nu s-a scris şi despre munca titanică din spatele acestor servicii, despre faptul că unii şoferi fac ore suplimentare de dimineaţa până noaptea şi este normal să fie epuizaţi. Referitor la 35, devierea traseului pe străzile: Lozoveni-Războieni-N.Alexandrescu-Poşta Veche - are loc de mai mult timp, de dinainte de 1 ianuarie, dar au uitat să scrie pe site această modificare pentru că nu i-a întrebat nimeni în mod direct.
  0
  1
  Raportează
 • postat de miclovan
  Miercuri, 22 Iunie 2016 01:16
  5.13.211.***
  Și ar mai fi ceva : nu e posibil ca în zilele de sărbătoare sau s-ta și d-ca , când multă lume e liberă și dorește să ajungă în anumite zone ale orașului , să aștepți în stație între 30 și 45 min. depinde de traseul ce-l astepti ! Îmi pare sincer rău că am fost unul dintre cei care au optat pentru desființarea maxi-taxi - urilor !
  2
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.