CERERE CĂTRE TRANSURB: O informare mai clară privind traseele deviate

CERERE CĂTRE TRANSURB: O informare mai clară privind traseele deviate
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Urmăresc cu mare atenţie maniera în care Transurb şi-a însuşit perspectiva de monopolist în transportul de persoane în Galaţi. Chiar recent mi-au auzit urechile faptul că persoanele din conducerea societăţii de transport gălăţean îşi freacă mâinile de bucurie vizavi de creşterea substanţială a încasărilor din vânzările de bilete şi abonamente.

La prima vedere, s-ar spune că Transurb face faţă bine acestei noi misiuni, dar se pare că doar pe traseele importante se realizează acest lucru. Pe traseele secundare sunt prea puţine autobuze, ca număr. Când spun acest lucru mă refer la traseele 24, 26 şi 35. Mi se pare slab şi defectuos gestionată situaţia pe aceste rute, deoarece mi se par insuficiente doar câte 2 sau 4 autobuze pe aceste linii, care, dacă  stăm strâmb şi judecăm drept, sunt foarte importante, având în vedere numărul mare de clienţi pe care îi deservesc.

Dar cel mai "interesant" aspect pe care l-am sesizat personal se referă la faptul că Transurb se joacă în voie cu nervii gălăţenilor, prin maniera în care are "grijă" de aceştia şi de informarea lor. Stăteam, nu demult, în staţia liniei 35 din Bariera Traian, unde ani de-a rândul avea staţia maxi-taxiul nr. 79. Eram în jur de 15 - 20 de persoane în staţie, pe la ora 11,20. După cum citisem atât în "Viaţa liberă", cât şi în Piaţa Centrală, pe o plăcuţă de informare cu privire la traseul respectiv, aceste autobuze circulă cu plecare la şi 15, respectiv, şi 45 ale fiecărei ore. Ştiind că nu sunt multe autobuze pe traseu, m-am înarmat cu răbdare şi am zis să aştept, numărându-mă printre cei care nu-şi permit să  apeleze la un taxi. Şi aştept… Lumea deja se precipitase, văzând că nu mai apare 35-ul. Îl văzusem cu toţii când se îndrepta spre Metro. La 11,55, nu mare ne-a fost mirarea tuturor ce ne aflam acolo, cu nervii deja în pioneze, când acesta, în loc să meargă prin intersecţia din Bariera Traian, a virat la dreapta, spre Spitalul de Boli Infecţioase, pierzându-se rapid după colţ. Toţi am rămas cu gura căscată, iar fiecare a decis ce are de făcut, văzând că suntem ocoliţi de autobuzul 35. Am ales să cobor pe jos spre Piaţa Centrală, unde doream să ajung şi deja mă grăbeam, după ce aşteptasem aproape o oră. Mergând spre Piaţă, am  constatat că strada Traian era închisă pentru lucrări. Şi, totuşi, nu-mi dau seama unde, de fapt, trebuia să stau pentru a prinde autobuzul 35.

Mi se par mult prea mari timpii de aşteptare pe aceste trasee. Vizavi de această problemă văd trei rezolvări: ori Transurbul scurtează traseele, creând rute suplimentare, ori suplimentează numărul mijloacelor de transport, ori acceptă câteva rute de maxi-taxi, dacă simte că nu are flotă suficientă. Altfel transportul gălăţean va fi în haos, foarte curând.

Îmi închei expunerea adresând pe această cale câteva întrebări Transurbului. Oare nu este posibil să se facă o informare clară, corectă a cetătenilor vizavi de traseele care sunt deviate pe alte rute, menţionându-se pe plăcuţa traseului respectiv unde este staţia în perioada provizorie de deviere? Oare Transurbul este mult prea ocupat cu număratul banilor din vânzarea biletelor încât nu mai poate avea "grijă" şi "atenţie" faţă de cetăţenii care îi sporesc veniturile? Oare cei din conducerea Transurb circulă vreodată cu autobuzele din flota proprie?


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 9282 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.