Din promisiune în promisiune. Când vom avea în Galați AQUA-PARK şi AVENTURA-PARK? (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

Din promisiune în promisiune. Când vom avea în Galați AQUA-PARK şi AVENTURA-PARK? (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)


Galaţiul se perpeleşte la soare şi vara asta, fără un ştrand public şi fără un parc în care să guste din plin aventura. Dacă, însă, toate promisiunile de parc acvatic (aqua-park) şi parc de aventuri (aventura-park), cu tiroliană, ar fi devenit realitate, Galaţiul s-ar fi transformat într-unul dintre cele mai atractive zone de agrement din ţară! Şi nu exagerăm deloc! Cel puţin în mandatul fostului primar, nu mai puţin de trei parcuri au fost cât pe-aci să capete mult-râvnita tiroliană, ba chiar s-au cheltuit şi bani pentru documentaţiile necesare. Păcat că tiroliana a rămas doar pe hârtie… La fel şi aqua-parkul care trebuia să ia locul bazinelor răpănoase de la Plaja "Dunărea". Vestea bună este că nu e chiar totul pierdut! Promisiuni de tiroliană şi parc acvatic se regăsesc şi în proiectul politic cu care Ionuţ Pucheanu a câştigat fotoliul de primar al municipiului Galaţi!

Ce voia Marius Stan


"Ne vom apuca de zona plajei. Avem un proiect amplu, complex, cu tobogane care pornesc de la Turnul Tv, curg pe tot taluzul, un aqua-land, ceva excepţional", declara, în ianuarie 2014, primarul Marius Stan.

"Vrem să transformăm Parcul CFR în Aventura Parc, cu instalaţie de tiroliană pentru iubitorii de adrenalină", declara acelaşi Marius Stan, în aprilie 2014.

Din păcate, documentaţia de modernizare a parcului, pentru care Primăria a plătit 95.914 lei fără TVA, nu spunea nimic de tiroliană, dar propunea amenajarea unui circuit romantic… Consilierii locali au considerat, însă, că investiţia nu este o prioritate, aşa că nu s-a mai făcut nimic!

Pe 19 iunie 2015, Marius Stan îşi asuma o altă promisiune, în faţa elevilor Şcolii Nr. 29: "Vin de la pădurea de la Stadionul "Dunărea", unde, în premieră vă anunţ, în timpul cel mai scurt, vom demara proiectul care se cheamă tiroliană şi aventura-park. Un nou cadou pentru voi, copiii!".

Paradoxal, şase zile mai târziu, pe 25 iunie 2015, tot la propunerea lui Marius Stan, era aprobat de Consiliul Local proiectul "Amenajare scuar bulevardul Galaţi - strada Oţelarilor", care prevedea ca parcul Selgros să devină "Parcul de Aventuri Siretul". "Profitând de panta naturală foarte accentuată a terenului, aici se pot realiza mai multe tiroliene, pereţi de căţărare şi multe altele, lista rămâne deschisă", argumentau arhitecţii, plătiţi pentru proiect cu 161.200 de lei.
Şi-am rămas cu promisiunile şi cu banii cheltuiţi!

Ce propune Ionuţ Pucheanu


"Este obligatorie reamenajarea zonei cuprinse între sensul giratoriu de la "Ultimul Leu", b-dul Cloşca, b-dul Brăilei şi Plaja Dunărea, prin refacerea şi extinderea parcului existent. În această zonă avem deja un parc, dar care necesită o modernizare totală. Îmi propun extinderea parcului actual şi dezvoltarea unui ansamblu care să cuprindă, etapizat, următoarele proiecte: realizarea unui aventura-park în pădurea din vecinătatea Stadionului "Nicolae Rainea"; captarea şi canalizarea cursului de apă care străbate momentan zona şi realizarea unor lacuri artificiale. Acest proiect include şi reabilitarea Plajei "Dunărea" şi, în paralel, realizarea celui mai mare aqua-park din sud-estul României", propune Ionuţ Pucheanu, în programul său politic.

Cert este că, în prezent, Plaja "Dunărea" zace abandonată în mizerie, Parcul "Cloşca" se degradează pe zi ce trece, iar păduricea din zonă este insalubră şi periculoasă. Există, însă, o documentaţie de modernizare plătită de Primărie cu 127.720 de lei fără TVA, dar neaprobată de aleşi...

Poate, cine ştie, în acest mandat avem noroc şi ne alegem măcar cu una din două: aqua-park sau parc de aventuri…

Citit 9173 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Iulie 2016 07:56

12 comentarii

 • postat de Vrabia si malaiul .
  Duminică, 03 Iulie 2016 02:12
  108.245.201.***
  Ce-ar fi sa strangeti cainii vagabonzi mai intai ! Sau sa reparati drumurile , restaurarea bazinelor cu valuri ....si apoi vise ..vise
  5
  20
  Raportează
 • postat de crystal
  Sâmbătă, 02 Iulie 2016 20:14
  95.76.32.***
  Exista 3 tipuri de minciuni : minciuni, minciuni sfruntate si statistici.
  (Mark Twain)
  4
  20
  Raportează
 • postat de matei
  Sâmbătă, 02 Iulie 2016 17:38
  86.122.131.***
  Pentru a face un aventura park gen Brasov , trebuie cumparata licenta , care cu tot cu aranjare se ajunge la suma de 100 000 euro, trebuie sa arati doar locul ca de restul se ocupa ei .
  0
  15
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Sâmbătă, 02 Iulie 2016 17:09
  109.166.133.***
  Eu zic sa lasam pe domnul primar sa isi faca treaba.lasam comentariile de partid gen ..armata pensionarilor..si sa vedem ce face.nu face schimbatil.dar pana atunci sa vedem ce.o iesi dupa 4 ani.apropo m.s fostul primar a stat 2 ani degeaba si nu iati sarit asa in cap.poate ca asa ati primit ordin de la partid.ps.si apropo ma amuz cu voi.la fel si ceilalti cititori cred.pt ca va cunoasteti ca sunteti de la partide.
  40
  2
  Raportează
 • postat de @ cetatean european
  Sâmbătă, 02 Iulie 2016 16:45
  5.13.160.***
  Cand copiii or avea drept de vot poate si cei pe care i-ati votat cu sarg vor avea grija de ei. Pana atunci pensionarii reprezinta armata cea mai disciplinata in slujba partidului rosu si logic beneficiaza de toata atentia lor. Mai nou primarul ales de ei se gandeste sa le construiasca boxe pentru muraturi si alte agoniseli devenite inutile dar cu valoare sentimentala in detrimentul parcurilor si a locurilor de joaca. Asa a auzit el ca se intampla in toate orasele din Europa civilizata...
  9
  28
  Raportează
 • postat de Cetățean european
  Sâmbătă, 02 Iulie 2016 15:48
  5.13.252.***
  Doamna ziarist ,poate vorbiți dintr-un articol si despre rămânerea copiilor fara abonament pe mijloacele de transport in vacanta; sunt multi care au "n" activități si renunța fiindcă trebuie sa plătească zi de zi 3lei ptr. bilet, mai necesari ar fi ptr. un bidon cu apa pe căldură asta. Pensionarii ,chiar si cu pensii peste salariile gălățenilor rămân cu același facilitate tot anul...Sa avem grija de pensionari caci de copii noștri va avea grija ...soarta de a se fii născut in Galați.
  Va mulțumesc,anticipat.
  8
  34
  Raportează
 • postat de Serban
  Sâmbătă, 02 Iulie 2016 12:33
  46.165.251.***
  Daca ati sti ce frumos arata unele parcuri ale lumii. Nici macar nu va puteti imagina ce frumusete au altii, numai noi avem o bucatica de parc si o lasam in gunoaie in mizerie si intr-o degradare continua in loc sa modernizam, sa extindem si mai ales sa pastram oaza de natura care este reprezentata de zona, bucatica de padure si parc si peticele de verdeata pana dupa sala Siderurgistul, pana la Uzina de apa. Ai nostri nu au nici habar, nici viziune, nici dorinta de a face ceva bun.

  Noi galatenii ne multumim sa dam la altii apa calda si caldura moca fiindca poate in felul acesta mai castigam niste voturi, dar de lasat orasul in paragina, in subdezvoltare il lasam fara sa clipim.
  1
  30
  Raportează
 • postat de Cip
  Sâmbătă, 02 Iulie 2016 12:02
  92.84.103.***
  Cu 2.5 miliarde vechi se facea un aventura park fara discutii, asa s-au dat doar pe proiect, pe niste hartii! Eu zic ca aveam o problema cu acesti bani care se dau pe nimic, mai ales ca vorbim de o suma de bani cu care se putea realiza proiectul in sine.
  1
  26
  Raportează
 • postat de Ady
  Sâmbătă, 02 Iulie 2016 11:42
  5.13.157.***
  Ce frumos pare in poze ,dar realitatea e de groaza . Parca vad ca o luam iar cu studii de feza si prefezabilitate al acestor zone ,mai cheltuie primaria alti bani pe aceleasi studii si tot nimic.
  1
  19
  Raportează
 • postat de Mirela
  Sâmbătă, 02 Iulie 2016 11:03
  185.65.134.***
  Poate faceti naibii un parc mai mare acolo, extins ingloband si Padurea Pastragorilor, dar si baza Siderurgistul cu Sala Siderurgistul, plus acele terenuri de tenis, iar in ripa acea dintre care este traversata de un podet sa faceti, sa amenajati acolo o oaza, un ochi de apa asa cum este in Parcul Viva ca sa nu mai fie o ripa, o groapa mizerabila.

  Dar extindeti parcul astfel astfel incat sa fie inclusa si sala Siderurgistul...parcul sa se intinda de la Inelul de rocada pana dupa Sala Siderurgistul. Folositi-va naibii mintea, imaginatia.
  1
  30
  Raportează
 • postat de andoiana
  Sâmbătă, 02 Iulie 2016 08:09
  89.136.186.***
  da..prefer un primar care si spune si CAND se va apuca de toate aceste promisiuni.de Bla , bla , bla sunt satula!
  2
  22
  Raportează
 • postat de kovesi
  Sâmbătă, 02 Iulie 2016 01:02
  95.76.36.***
  Trebuie urgent la Galati Aventura Prak si Aqualand cum au toate orasele din tara civilizate (ex. Sibiu, Brasov). Vor veni turisti din toata zona (Braila, Focsani, Tulcea, Barlad, Tecuci si nu numai). Toata lumea din Galati se va duce acolo! Tobogan care sa fie de sus de la turnul de televiziune pana pe plaja dunarea si o tiroliana tot in zona. Apoi sa se faca un traseu cu vaporasul Galati - Sulina sau macar Tulcea ori Braila! Padurea de langa stadionul dunarea se preteaza la un superb aventura park cu tematica, rau care curge, tiroliene, trasee, catarare etc. Cine va face astea va da lovitura!
  3
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.