Proprietăţi, bani şi afaceri. Ce AVERI şi ce INTERESE au primarul Galaţiului şi preşedintele judeţului

Proprietăţi, bani şi afaceri. Ce AVERI şi ce INTERESE au primarul Galaţiului şi preşedintele judeţului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Înainte de a ajunge în fotoliul de primar al oraşului, Ionuţ Pucheanu încasa un salariu anual de 38.088 de lei, ca director general la Serviciul Public Ecosal * Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, a câştigat, în funcţia de administrator public (county manager), un venit anual de 55.510 lei


Declaraţiile de avere şi de interese, pe care aleşii noştri sunt obligaţi să le depună, reprezintă o oglindă cât se poate de clară a ceea ce au realizat până să ajungă în posturile publice: cum şi-au câştigat traiul de zi cu zi, ce au agonisit până acum şi mai ales cât de chivernisiţi s-au dovedit a fi în viaţa privată. Sau, pe scurt, cum ar spune bunicii noştri, „ce hram poartă”.

Dacă preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), social-democratul Costel Fotea, şi-a făcut deja publice declaraţiile de avere şi de interese pe portalul instituţiei pe care o conduce, nu acelaşi lucru se poate spune despre primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Ce-i drept, termenul până la care documentele trebuie depuse este 27 iulie, aşa că mai e vreme. Într-o conferinţă de presă, primarul a dat asigurări că, de la data depunerii declaraţiilor pentru candidatura la Primărie, aprilie 2016, nu s-a schimbat nimic în documentele de avere şi de interese, prin urmare, le vom detalia pe cele publicate pe portalul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Primarul Ionuţ Pucheanu

Iată ce a agonisit tânărul primar PSD Ionuţ Pucheanu, până la vârsta de 35 de ani. În declaraţia de avere depusă odată cu candidatura, la capitolul imobile, Ionuţ Pucheanu a trecut două terenuri agricole, de 262,5 (bănuim, pentru că nu se precizează unitatea de măsură) metri pătraţi şi, respectiv, 337,5 (bănuim) metri pătraţi, cumpărate în 2014, în satul Costi, comuna Vânători, judeţul Galaţi, al căror titular este soţia acestuia, Mirela Pucheanu cu o cotă-parte de 1/2.

Potrivit mărturiilor de avere şi de interese, politicianul este asociat la trei firme. La SC Steel Trade SRL deţine 1.737 de acţiuni sau părţi sociale, cu o valoare totală la zi de 17.370 de lei. La SC Unigal Group SRL are 20 de acţiuni sau părţi sociale, în valoare de 200 de lei. Iar la SC C House Lounge Cafe SRL, Pucheanu are şapte acţiuni sau părţi sociale, în valoare totală de 70 de lei.

În ceea ce priveşte veniturile, Ionuţ Pucheanu a câştigat ca director general al Serviciului Public Ecosal un salariu anual de 38.088 de lei. Veniturile anuale încasate de soţia lui sunt: 1.128 de lei ca educatoare la Grădiniţa Nanny SRL, 2.670 de lei ca asistent manager la Metnav Prest SRL şi 4.532 de lei ca administrator la C House Lounge Cafe SRL.

În declaraţia de interese, Ionuţ Pucheanu precizează că este preşedintele Organizaţiei Municipale de Tineret a PSD Galaţi şi vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Galaţi.

Preşedintele CJ, Costel Fotea

Iată ce a agonisit până la cei 41 de ani pe care îi are preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, social-democratul Costel Fotea. În declaraţia de avere, la capitolul „imobile”, preşedintele a trecut un teren intravilan de 460 de metri pătraţi în Galaţi, cumpărat în 2007, al cărui titular este Costel Fotea (cotă-parte sută la sută), un teren, tot intravilan, de 2009 metri pătraţi, cumpărat în 2008, la Bereşti-Meria, titular fiind soţia sa, Silvia Ghimpu (cotă-parte sută la sută). De asemenea, mai apar: un apartament de 69 de metri pătraţi în Galaţi, cumpărat în anul 2010, şi unul la Târgu Bujor, de 46 de metri pătraţi, cumpărat în 2011, ambele avându-l drept titular pe Costel Fotea (cotă-parte sută la sută). Pe numele Silviei Ghimpu (cotă-parte sută la sută) se află o casă de locuit de 880 de metri pătraţi, cumpărată în 2008, la Bereşti-Meria.

Preşedintele CJ nu a trecut nimic la bunuri mobile. În schimb, a precizat că, în iulie 2015, i-a vândut un autoturism lui Constantin Boşneagă şi a încasat 7.800, cel mai probabil euro, pentru că nu precizează moneda.

Costel Fotea are de plătit două debite. Un credit de 30.000 de euro, contractat în 2010, scadent în 2035, la Banca Italo Romena, şi un altul, de 40.000 de euro, contractat în anul 2015, scadent în 2025, pentru care este coplătitor pentru împrumutul contractat de Profira Fotea, tot la Banca Italo Romena.

Ca administrator public al judeţului, Costel Fotea a încasat un venit anual de 55.510 lei. Soţia preşedintelui, medic la Spitalul de Copii „Sf. Ioan”, declară un venit anual de 43.090 de lei. Tot la capitolul venituri, mai este trecută şi suma de 3.198 de lei, alocaţie copii.

În declaraţia de interese, singurele precizări făcute vizează calitatea de preşedinte al organizaţiei orăşeneşti PSD Târgu Bujor şi cea de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene PSD Galaţi.

Citit 11286 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 12:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.