FOTO/ Primele impresii de la Rio ale singurei sportive de la un club gălăţean participantă la JOCURILE OLIMPICE

FOTO/ Primele impresii de la Rio ale singurei sportive de la un club gălăţean participantă la JOCURILE OLIMPICE
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Atleta Andreea Arsine mărturiseşte că trăieşte sentimente unice în atmosfera din Satul Olimpic


Atleta Andreea Arsine, singura reprezentantă a unui club sportiv din Galaţi (CS Universitatea) la Jocurile Olimpice din Brazilia (5-21 august), trăieşte primele zile din carieră în atmosfera din Satul Olimpic. „Este foarte frumos, foarte plăcut. Plin de sportivi, să fim toţi împreună... este o atmosferă care îţi generează semntimente unice”, ne-a mărturisit Andreea, marţi noapte în România, ce simte după primele sale 24 de ore în Rio de Janeiro.

Stă la etajul cinci al blocului pe care delegaţia României îl împarte cu cea italiană, iar din balcon are parte de o panoramă superbă. O porţie zdravănă de somn, după „un drum lung şi obositor, foarte obositor”, apoi s-a dus la „întâlnirea” cu Vinicius, mascota de pluş a competiţiei supreme pe care şi-a cumpărat-o din magazinul de suveniruri amenanajat în unul dintre corturile uriaşe din Satul Olimpic.

„Ca prime impresii, este o țară superbă dar se spune că e cam periculoasă. Sper să fim în siguranţă având în vedere paza riguroasă care este aici”, a mai adăugat Andreea, la puţin timp după primul antrenament făcut pe tărâm brazilian, deocamdată în Satul Olimpic.

Andreea Arsine, care va împlini 28 de ani la mijlocul lunii septembrie, va concura la Rio în proba de 20 de kilometri marş, programată tocmai pe 19 august, astfel că are timp pe îndelete pentru acomodarea cu diferenţa de fus orar.

Carieră relansată la CSU Galaţi

Născută în Botoşani, Andreea Arsine renunţase la sportul de mare performanţă în 2011, dezamăgită de lipsa de susţinere în general a activităţii de performanţă şi în special din partea clubului său de atunci. A urmat o perioadă în care a lucrat ca poştăriţă, relansându-şi cariera sportivă în toamna anului 2014, odată cu legitimarea la CSU Galaţi.

Multipla campioană naţională şi balcanică s-a stabilit în Bucureşti, unde, în paralel cu atletismul, îşi câştigă existenţa ca instructor de fitness, domeniu în care este foarte apreciată.

Citit 3805 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.