UPDATE. Constituirea Consiliului Local şi alegerea viceprimarilor, ANULATE. Justiţia i-a redat lui MARIUS STAN şi mandatul de ales local

UPDATE. Constituirea Consiliului Local şi alegerea viceprimarilor, ANULATE. Justiţia i-a redat lui MARIUS STAN şi mandatul de ales local
Evaluaţi acest articol
(1579 voturi)


Fostul primar al municipiului Galaţi, Marius Stan, va reveni cu drepturi depline şi în Consiliul Local, nu doar în Consiliul Judeţean. Aleşii locali ai Galaţiului sunt obligaţi de magistraţii Tribunalului Galaţi să valideze mandatul de consilier local câştigat prin vot de Marius Stan, la alegerile locale din 5 iunie 2016. Dar asta nu e tot! Sunt puse sub semnul întrebării şi declararea Consiliului Local Galaţi ca legal constituit, precum şi alegerea lui Cristian Sorin Enache (PSD) şi a lui Picu Apostol Roman (UNPR) ca viceprimari.

Decizia instanţei


Judecătorii Tribunalului Galaţi s-au pronunţat, ieri, în procesul pe care Marius Stan l-a intentat după ce mandatul de consilier local nu i-a fost validat. Concret, instanţa de judecată a dispus nu doar anularea dispoziţiei prin care Marius Stan a fost nevalidat, ci şi anularea a alte două decizii ale legislativului local. Este vorba despre Hotărârea (HCL) nr. 3 din 27 iunie 2016, prin care Consiliul Local a fost declarat ca legal constituit, şi de HCL nr. 5 din 27 iunie 2016, prin care au fost aleşi viceprimari ai oraşului Cristian Sorin Enache (PSD) şi Picu Apostol Roman (UNPR). Totodată, municipalitatea a fost obligată de instanţă să-i plătească lui Marius Stan suma de 1.500 de lei, cheltuieli de judecată.

Soluţia instanţei nu este similară cu aceea pronunţată în cazul procesului dintre Marius Stan şi Consiliul Judeţean. Astfel, este definitivă doar soluţia cu privire la validarea lui Stan ca ales local. Anularea hotărârii de declarare a Consiliului Local ca legal constituit şi a alegerii viceprimarilor pot fi atacate cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Ce spune Marius Stan


"Mi se pare o decizie normală. Aştept şi decizia instanţei la recurs. De această hotărâre depinde foarte mult activitatea ce a urmat, iar instanţa va spune dacă a fost în conformitate cu legea sau nu. La Consiliul Judeţean a fost o întreagă discuţie, au luat cuvântul tot felul de domni şi doamne care încercau să explice că hotărârea instanţei e corectă sau nu, că aduce prejudicii oamenilor din judeţ şi alte din acestea, poveşti populiste! Esenţa lucrurilor e următoarea: ei vorbesc despre consecinţele, în fapt, ale unei ilegalităţi comise de ei. Ei acum se comportă ca şi cum nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase! Penibil!", ne-a declarat fostul primar.

Acesta rămâne de neclintit: "După ce am hotărârile definitive ale instanţei, am timp şase luni ca să le fac plângere penală! În sfera asta s-au dus ei, pentru că le-a dictat partidul!".

Situaţie aşteptată


Cum declararea Consiliului Local ca legal constituit poate fi supusă recursului, repetarea circului politic de genul celui din Consiliul Judeţean mai are de aşteptat. Cert este că decizia instanţei nu surprinde pe nimeni. "Suntem extrem de pregătiţi, dormim extrem de relaxat, nu mor caii când vor câinii! Eu zic că nu se formează noi majorităţi, dar nimeni nu e de neînlocuit. Sunt speculaţii privind desfiinţarea tuturor hotărârilor adoptate până acum. Consiliul, la momentul la care a fost constituit, a fost constituit legal! Legea 215 spune că CL se constituie cu două treimi prezenţă, fapt care a fost îndeplinit. Drept urmare, la momentul respectiv, CL era legal, putea să îşi exercite toate atribuţiile. Se anulează constituirea pentru a-i da dlui Stan posibilitatea de a candida pe una dintre funcţiile de viceprimar", a declarat, săptămâna trecută, primarul Ionuţ Pucheanu.

Conform legii, primarul depune jurământul în faţa Consiliului Local legal constituit. "Jur de câte ori e nevoie!", ne-a răspuns primarul Ionuţ Pucheanu, când l-am întrebat ce va face dacă va ajunge în situaţia să repete momentul solemn în faţa Consiliului Local (re)declarat legal constituit.


MARIUS STAN a câștigat şi MANDATUL de consilier local. Decizie a instanţei

Fostul primar al municipiului Galaţi, Marius Stan, şi-a câştigat în instanţă nu doar mandatul de consilier judeţean, ci şi pe cel de consilier local.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au dispus astăzi anularea în parte a Hotărârii Consiliului Local Galaţi nr. 2 din 27.06.2016, mai exact a articolului 2, referitor la invalidarea mandatului de consilier local al lui Stan. Tribunalul a obligat Consiliul Local la adoptarea unei hotărâri de validare a mandatului de consilier local al reclamantului în 15 zile de la comunicarea sentinţei.

Instanţa a dispus şi anularea hotărârii prin care Consiliului Local al municipiului Galaţi era declarat legal constituit şi a hotărârii de alegere a viceprimarilor. Totodată, a obligat municipalitatea să-i achite lui Marius Stan suma de 1.500 de lei, cheltuieli de judecată.

Decizia instanţei este definitivă doar în ceea ce priveşte validarea lui Marius Stan.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 12853 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 00:03

20 comentarii

 • postat de gicanul47
  Marți, 30 August 2016 19:22
  5.13.246.***
  NU sunt sustinatorul lui Marius Stan dar acum are dreptate si se vede foarte clar ce abuzuri fac cei care ar trebui sa respecte LEGEA,Ganditi va ce se intampla cu cei ce nu au putere sa dea in JUdecata ptr. diferite abuzuri . INCA ODATA ZIC CA TREEBUIE LUATA ATITUDINE IMPOTRIVA TUTUROR NEDREPTATILE PE CARE LE INTAMPINAM,doar asa se va schimba ceva in Romania ,Reclamati lucrarile la carosabil ,la cladiri ,parcari de masini langa semafoare :vezi la T. Dramatic ETC.Tratamentul medicilor .al profesorilor .al politistilor si chiar al celor ce arunca paharul de cafea pe geamul de la masina.
  2
  17
  Raportează
 • postat de dispari Stane
  Marți, 30 August 2016 18:13
  78.96.255.***
  Tot nu am scapat de Cap De Minge ???
  49
  6
  Raportează
 • postat de Viorel Gudron
  Marți, 30 August 2016 17:50
  5.13.147.***
  Eu sunt tare curios cum au indraznit niste judecatorasi de provincie sa schimbe ce au hotarat Domnul Durbaca si Domnul Nica?
  cine se cred ei? sunt mai presus de greii din politica?
  6
  9
  Raportează
 • postat de Vio
  Marți, 30 August 2016 16:29
  94.68.120.***
  Marius, trebuie, te rugam sa revii, astia vor face prapad!
  7
  19
  Raportează
 • postat de EUEU
  Marți, 30 August 2016 15:19
  82.137.11.***
  Nu ma pot abtine totusi poate ne spune d-l fost primar si de ce m-a indatorat pe mine om cu centrala termica, facand credit guvernamental pentru a achita datoriile la caldura unor asistati sociali multi dintre ei, majoritatea care nu se duc la munca cum mi-a spus unu ca el mai bine sta la ajutor decat sa munceasca pe salariu minim sau altor asistati care vin cu taxi-ul sau masini de fite sa-si ridice masa de la cantina sociala? Cu ce o sa achitam creditul d-l fost primar aduceti dvs. bani de acasa sau luati din impozitele platite de mine si de altii in loc sa fi investit in sanatate sau educatie de exemplu. Nu va e rusine d-l fost primar ca in mandatul dvs. se facea cheta la parinti ca sa se poata trimite loturile judetene la olimpiadele nationale? Hai laudatorilor mai garaiti niste osanale, mi se face greata cand va vad cum ganditi.
  38
  6
  Raportează
 • postat de Akbar
  Marți, 30 August 2016 15:18
  81.12.148.***
  Pe secretarul Primariei nu-l intreaba nimeni care au fost argumentele legale cand si-a dat avizul de legalitate pe HCL in care Marius Stan era invalidat ? O fi HCL semnat si de el ? Probabil ca da. Dar probabil ca n-a citit-o...
  O mare fratie, ce actioneaza nu legal sau la bunul simt, ci exact asa cum se dicteaza de la sediile de partid, intr-o Primarie ce se transforma intr-o anexa a spatiului colorat in rosu de la "Fata de valuri".
  3
  11
  Raportează
 • postat de Votul democratic exprimat la urne
  Marți, 30 August 2016 12:51
  79.124.59.***
  @ sunt curios


  Asa este procedura legala de urmat. Dupa ce ai fost votat la urne trebuie ca acel consiliu sa verifice daca totul a fost conform legii si daca nu exista neconcordante, neclaritati, suspiciuni de ceva ilegal la urne sau din orice alt considerent de incompabilitate acel consiliu trebuie sa verifice si sa valideze/invalideze. Numai ca acel Consiliu s-a batut elcu pumnul in piept crezand ca el e mama Democratiei si au invalidat mandatul lui doar pentru ca asa a vrut muschiul lor. De aici si ilegalitatea facuta de consiliu. E doar o procedura de urmat in cadrul unui scrutin electoral atata tot. Numai ca "desteptii" aia au intrerpretat Democratia si votul la urne cum a vrut muschiul lor crezand ca au ei dreptul sa arunce la cos niste voturi ale oamenilor exprimate in mod democratic.

  Consiliul a invalidat ilegal, abuziv, aberant un vot exprimat democratic, legal doar pentru ca le era Stan incomod. In orice stat democratic un vot trebuie apoi validat, dar nu validat conform ifoselor consiliului ci conform legii, iar daca nu s-a constatat nimic ilegal la acel vot atunci legea te obliga sa validezi mandatul omului. Dar ei au invalidat mandatul doar pentru ca ASA AU VRUT EI. Iar acel "ASA AU VRUT EI" a fost declarat de catre instanta abuziv, ilegal, nedemocratic. Acea sedinta de consiliu nu era decat un filtru, un filtru de constatare. Dar consiliul ala si-a arogat de la sine putere validare/invalidarea mandatelor de la urne indiferent daca nu exista ilegalitati pentru a fi invalidat voturile omului. Ce e asa de greu de inteles ca acel Consiliu s-a substituit alegerilor. Acel Consiliu nu putea fi un inlocuitor pentru alegeri. Ca asa indiferent ce am vota, indiferent ce ai vota tu sau eu iti poate fi invalidat apoi de orice consiliu. Si cu toate ca nu a existat nicio suspiciune de ilegalitate la vot ei au ales sa invalideze oricum mandatele castigate de acest om la urne. Aici nu e vorba de Stan, de X sau de Y. Ci e vorba de principiu. Nu poti si nu ai dreptul sa chemi oamenii la vot daca tu apoi iti arogi dreptul de a lr invalida oricum votul. Ei nu au descoperit nicio ilegalitate la vot si totusi au invalidat mandatele omului doar pentru ca ASA A VRUT MUSCHIUL LOR. Asta a si decis instanta. Nu ma intereseaza ca acum a fost vorba de Stan, ca nici macar nu l-am votat, dar maine, poimaine, la alegerile urmatoare se poate intampla acelasi lucru cu oricine altcineva, cu orice alt candidat pe care l-ai votat tu si sunt sigur ca nu ti-ar conveni sa decida un consiliu in locul tau indiferent ce ai votat. Daca s-ar fi decis altceva s-ar fi sters cu buretele inportanta votului exprimat democratic. Nu ar mai avea rost sa venim la vot daca indiferent ce am vota iti poate fi apoi invalidat de o gasca doar pentru ca asa a vrut ea. Ce e asa de greu de inteles?

  @EUEU

  Ce a facut in mandatul anterior mai obositule? Aaa ca tu esti oparit la fund ca ti-a daramat cocioaba/haznaua/cocina pe care o numeai tu "garaj"? La asta te refereai? Sau la toate mizeriile de asa-zise chioscuri care impanzisera toate trotuarele si parcurile, toate spatiile verzi? Ajunseseram sa avem cel putin cate o taraba mizerabila pe fiecare trotuar al Galatiului. Lasa bai ca de cand a demolat mizeriile acelea de cosmelii, asa-zisele "garaje" si mizeriile acelea de chioscuri Galariul parca s-a mai aerisit si nu mai pute a pisati si a rahati asa cum era inainte, ca acelea asta erau niste wc-uri publice pe peretii carora se pisau toti. Auzi la unii, "da ma dar alea erau ale micilor intreprinzatori". Bai pramatiilor, sa-ti faci tu o taraba pe trotuar unde vinxi tu marfa la suprapret, marfa cumparata de la supermarketuri asta nu te face intreprinzator. Explicatii pentru mandatul de primar? Daca erai "propritar di vizuina" asta nu te face mai breaz baietas. Ca a incercat sa curete orasul asta de cosmelii si te-a nemultumit pe tine asta nu inseamna ca trebuie sa-ti dea tie explicatii. Erau cosmelii, rahaturi construite pe domeniul public, public inseamna al tuturor baiete, deci trebuie construit ceva in folosul tuturor nu sa iti tii tu dugheana mizerabila, construita si sa pretinzi apoi ca detii terenul, ca ar fi al tau. Stim ca stai cu frica-n fund sa nu cumva sa revina si sa continue si in cartierul tau demolarea dughenelor, a vizuinelor de sobolani construite pe acolo...i-ati dugheana si bagati-o in dormitor sau duti-o pe proprietatea ta privata, nu pe domeniul public.
  6
  79
  Raportează
 • postat de EUEU
  Marți, 30 August 2016 08:23
  82.137.15.***
  La ciolan tot inainte d-le Stan, cand e vorba sa dati explicatii ptr ce ati facut in mandatul de primar, tot inapoi...
  43
  15
  Raportează
 • postat de Uraa , sa inceapa circul
  Marți, 30 August 2016 00:12
  89.137.225.***
  -
  6
  15
  Raportează
 • postat de gynexx
  Luni, 29 August 2016 21:44
  89.136.231.***
  Cei care au invalidat mandatul lui Marius Stan sunt alesi de noi, deci este o palma si pentru cetatenii Galatiului.
  15
  37
  Raportează
 • postat de Galateanu
  Luni, 29 August 2016 21:29
  5.13.177.***
  Astora de tot dati dislike comentariilor : Ce motiv aveti , altul decat datoria de postaci de partid si de gasca , sa contestati argumentele atat de simple si clare pe care le aduc toti care au postat ? Nu am fost un fan Stan dar aici nu e vorba despre asta, ci despre profesionalism , caracter , respectarea legii , bun simt si normalitate . Voi cand o sa incetati sa fiti marionete ale sforarilor care va arunca oase in cap? Sa va fie lehamite de voi si de sefii vostri ! Roadeti tot , subreziti tot , daramati tot , o treaba nu faceti..
  8
  47
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Luni, 29 August 2016 20:57
  109.166.138.***
  Haha na facut nmk ca primar si acum vrea consilier.sa mai dea votu in consiliu pt concerte cu ,cantareti expirati,aaa si becuri de craciun.nuu
  48
  27
  Raportează
 • postat de dana
  Luni, 29 August 2016 18:45
  185.53.252.***
  BRAVOOOOOOOO !!!!!!!!!!Astept sa va intoarceti primar d-le Stan !!!!
  30
  46
  Raportează
 • postat de sint curios
  Luni, 29 August 2016 17:22
  95.76.32.***
  daca tot a fost ales "democratic", de ce mai era necesara validarea functiei in plenul cj si cl? pina la urma ce rol are aceasta validare si de ce e nevoie de ea? in ce situatie e corecta o invalidare a unuia ales '' democratic"? cred ca 99% din postaci nu stiu raspunsurile la intrebarile astea dar posteaza pe subiect. poate ne dumireste un articol viitor ca sa ne dam si noi in seama pe "bune".
  14
  28
  Raportează
 • postat de Basescu Presedinte!
  Luni, 29 August 2016 16:56
  193.226.155.***
  Dupa calculele mele PSD-ul tocmai ce a pierdut majoritatea in CL.
  Permiteti-mi sa spun: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAAHA!
  17
  36
  Raportează
 • postat de Irina
  Luni, 29 August 2016 15:55
  89.187.142.***
  Mda...ca prostii am pierdut timpul degeaba. "Onor" celor ce i-au invalidat abuziv mandatele. Acum cine a facut prostia invalidarii nedemocratice a mandatului de consilier sa plateasca ei.

  Cred ca pe langa legea raspunderii magistratilor, legea raspunderii ministeriale ar trebui promovata si promulgata si legea raspunderii politice/politicului sau ceva de genul. Nu se poate ca intotdeauna dupa atatea si atea prostii facute de politicieni, romanii sa fie cei ce trebuie sa plateasca. Nu se mai poate asa ceva.
  6
  49
  Raportează
 • postat de A.
  Luni, 29 August 2016 15:46
  37.130.227.***
  Acum Pucheanu, Dobre, Chebac, Cristache si Durbaca sa faca bine si sa-si goleasca propriile buzunare pentru a plati cei 1500 lei pentru prostia pe care au facut-o interpretand democratia dupa cum au vrut ei. Am pierdut timp si bani degeaba. Si cate puteau sa faca galatenii cu 1500 lei...Toti cei ce facusera invalidarea ilegala, nedemocratica ar merita un scuipat in ochi, dar acum pare ca nici macar un scuipat nu merita irosit pentru gasca politica ce a dus la acest rezultat in urma caruia galatenii vor cheltui 1500 lei (...).
  10
  46
  Raportează
 • postat de Abracadabra
  Luni, 29 August 2016 15:34
  62.210.105.***
  Uite asta se intampla cand unele caricaturi politice aleg sa calce in picioare voturile oamenilor. De ce naiba s-au incapatanat unii politicieni sa faca mizeria de sa-i da la gioale unui om ce a fost votat democratic la urne? Sa le fie rusine celor ce si-au batut joc de votul la urne in urma carui fapt acum galatenii trebuie sa achite nota de plata de 1500 lei "consumatia" obraznica a celor ce au interpretat democratia dupa bunul plac in acea sedinta de Consiliu Local. Rusine bai politicieni locali de...cacao. Daca i-ati fi validat normal, democratic, legal mandatul de consilier local omului poate ca nu am mai fi pierdut timpul degeaba cu toata abrambureala asta si cu tot circul asta facut de fostul Consiliu Local constituit ilegal.
  Nemernicilor, ati invalidat abuziv/ilegal/nedemocratic mandatul acestui om, pe banii nostri ai galatenilor, iar acum instanta v-a dat o palma peste ochi de vi se invart ochii in cap, dar ce e mai grav este faptul ca tot galatenii trebuie sa achite nota de plata (...).
  Nesimtirea din politica romaneasca e nemarginita si e pe banii galatenilor.
  8
  50
  Raportează
 • postat de PSD+ALDE+PNL+PMP interpretacii Democratiei si a votului s-au fript
  Luni, 29 August 2016 13:30
  35.0.127.***
  Ohooo, ce palma data de Justitie tuturor mafiotilor de politicieni care interpretasera Democratia si votul romanilor exprimat democratic la urne, dupa bunul plac al lor. Era si normal, pai de ce am mai fi venit la vot daca indiferent ce am vota o gasca politica i-ar putea apoi invalida abuziv votul omului exprimat democratic la urne. Un scuipat binevenit pentru politicienii romani.

  Sa le fie invatatura de minte tuturor politicienilor sa nu mai interpreteze Democratia dupa bunul plac invalidandu-le abuziv romanilor voturile.
  8
  47
  Raportează
 • postat de Palma daca politicienilor romani
  Luni, 29 August 2016 12:41
  185.65.134.***
  Foarte bine. M-am saturat ca o pleaba mafiota politica (oricum s-ar numi ea) sa-mi invalideze votul pe care il dau la urne. Indiferent ce am vota noi romanii la urne sa stie toti mafiotii astia din politica faptul ca nu pot interpreta ei Democratia dupa bunul lor plac. Astia in sedintele de Consiliu respective incercasera sa calce in picioare Democratia si Importanta Votului exprimat de oameni in mod democratic la urne. Oricum te-ai numi tu partid ce alcatuiesti acele consilii (local si judetean) nu ai cum sa INVALIDEZI tu votul oamenilor exprimat democratic la urne. Era chiar mizerabil sa le poti invalida oamenilor votul dat la urne fiindca daca ar fi fost asa atunci de ce ar mai fi venit oamenii la vot stiind ca o sleahta politica mafiota iti poate invalida votul oricand, la cheremul lor. Asta sa fie invatatura de minte atat pentru PSD, ALDE, PNL, UNPR, PMP sau pentru orice alt partid ce se va mai forma de acum in colo. Nu poti sterge cu buretele intr-o sedinta de Consiliu (local, judetean) importanta votului oamenilor exprimat democratic la urne. Asta da palma pentru politicienii care se cred mai presus de democratie, mai presus de lege.

  Din punctul meu de vedere este un scuipat binevenit in ochii politicienilor. Ca oamenii s-au saturat la cati scuipati au primit din partea politicienilor de-a lungul timpului. Bravo instantei. E o palma data de justitie tuturor politicienilor romani.
  8
  51
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.