Pe lângă stâlpii fără rost... Reacţie halucinantă a ELECTRICA, la o AVARIE veche de şase luni

Pe lângă stâlpii fără rost... Reacţie halucinantă a ELECTRICA, la o AVARIE veche de şase luni
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Situaţia înregistrată la două blocuri din Ţiglina IV, de lângă Şcoala 5, merită cu prisosinţă calificativul de "halucinant". Concret, de aproape şase luni, trei stâlpi-lampadar de lângă blocul F de pe strada Molidului nr. 7 nu mai luminează, făcându-i pe locatari să se descurce care cum poate pentru a ajunge acasă după lăsarea întunericului: unii cu lanternele de la telefon, alţii „cu Dumnezeu înainte”, încercând să nu-şi rupă picioarele în gropile de pe trotuar.

Reprezentanţii asociaţiei de proprietari respective au făcut mai multe demersuri şi au aflat că avaria se datorează unui cablu subteran aparţinând Electrica - Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Galaţi, cablu care, din diverse motive, s-a întrerupt. Situaţia a fost confirmată şi de firma care administrează iluminatul public stradal, Total Strada, care a trimis o adresă către Electrica SDEE Galaţi, adresă înregistrată cu numărul 3822 din 30 martie 2016 şi în care se preciza că patru(!) stâlpi nu funcţionau din cauza întreruperii respectivului cablu îngropat.

După mai mult de o lună, văzând că nu se mişcă nimic pentru remedierea situaţiei, Asociaţia de Proprietari nr. 350 a trimis şi ea, pe 4 mai (nr.4228), o sesizare, dar pe adresa Primăriei Galaţi, căreia îi solicita sprijinul „în rezolvarea problemei iluminatului public în perimetrul blocurilor asociaţiei”.

Se susţinea, în adresa către Primărie, că „sunt cereri ale cetăţenilor, deoarece la adăpostul întunericului se pot întâmpla lucruri grave”. Teoretic, documentul primit de la Asociaţia 350 trebuia redirecţionat de Primăria Galaţi către Electrica SDEE. Însă, şi de data asta, tot nimic! Cablul îngropat a rămas bine-mersi, adică tot întrerupt, iar bezna, la datorie, seară de seară.

Sesizări repetate, soluţii - ioc

Situaţia ne-a fost adusă la cunoştinţă de unul dintre locatarii blocului F, Daniel I., care s-a adresat şi el către Electrica SDEE Galaţi, telefonic, de două ori. „Prima dată mi-a răspuns o doamnă, care mi-a spus că situaţia este cunoscută. Nu s-a rezolvat nimic, aşa că am sunat şi a doua oară. De data aceasta mi s-a dat legătura la un domn inginer care, pe un ton nepoliticos, mi-a spus că Electrica are şi alte probleme de rezolvat, mai importante”, ne-a spus Daniel I. Oricum, rezultatul sesizărilor telefonice a fost tot nul.

La solicitările repetate ale „Vieţi libere”, Biroul de presă al Electrica SDEE Galaţi a răspuns ferm, săptămâna trecută: „Până în acest moment, la nivelul SDEE Galaţi nu există înregistrată nicio sesizare pe numele Dan I., sau din partea Asociaţiei de Proprietari nr.350, privind iluminatul public din zona Şcolii nr.5 - Micro 17. Ca urmare a sesizării dvs, o echipă SDEE Galaţi se va deplasa în zona respectivă şi va face verificări pentru identificarea avariei”.

Acest răspuns ne-a parvenit pe 1 septembrie şi, în aceeaşi zi, într-adevăr, o echipă de la Electrica SDEE a fost văzută de locatari la faţa locului. Rezultatul „verificărilor” este, însă, aşa cum spuneam, halucinant! De joi seară, nici blocul de alături, E, nu mai are lumină! „Au rezolvat situaţia, şi încă în ce fel! Acum sunt două blocuri în beznă, nu numai unul. De patru nopţi!”, ne-a spus luni, 5 septembrie, Daniel I., la aproape şase luni de când situaţia a fost semnalată pentru prima dată.

Citit 5636 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.