Ce ştie Dima şi nu ştie Durbacă. Organizaţia PRU Galaţi s-a ”transferat” la ALDE
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

Ce ştie Dima şi nu ştie Durbacă. Organizaţia PRU Galaţi s-a ”transferat” la ALDE
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Nu mai puţin 22 de organizaţii locale, în frunte cu Monica Roman, fosta candidată a Partidului România Unită (PRU) la fotoliul de primar al Galaţiului, şi liderul organizaţiei judeţene, Mihai Constantinescu, au trecut la ALDE. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă organizată de preşedintele executiv al ALDE, Cristian Dima, la sediul de partid de pe strada Domnească. Curios este că, doar cu o oră mai devreme, preşedintele ALDE, senatorul Eugen Durbacă, a susţinut şi el o conferinţă de presă, la fostul sediu PC de pe strada Brăilei, şi habar nu avea despre migraţia celor de la PRU!

Plecare în masă

"Pe parcursul verii, am evaluat filiale şi am discutat cu membrii PRU. Ne dorim să întărim latura naţională din liberalism. Dânşii au spus că nu vor să fie un partid la remorca PSD, noi ne dorim să fim un partid naţional. Asta nu contravine principiilor liberale", a anunţat ieri, Cristian Dima, preşedintele executiv ALDE, care a ieşit în conferinţă de presă alături de fostul lider al PRU, Mihai Constantinescu, şi de Monica Roman, fosta candidată la Primărie a formaţiunii.

Aportul naţionalist este unul substanţial dacă dăm crezare informaţiei că e vorba de 22 de organizaţii, totalizând câteva sute de membri, şi că sunt în curs de evaluare şi celelalte organizaţii PRU.

Motivele acestei migraţii în masă au fost explicate de Monica Roman: "Pentru mine a fost o dezamăgire! Am militat pentru acest naţionalism, am adus alături oameni şi era inerent să plecăm cu toţii! Naţionalismul cum să-l mai faci cu oameni de stânga? Care 26 de ani au fost de stânga şi peste noapte au devenit naţionalişti. Din cauza jocurilor politice actuale, era normal să plecăm şi să ducem mai departe acest naţionalism, alături de echipa minunată din ALDE”, a spus Monica Roman, făcând aluzie la desemnarea senatorului Gheorghe Saghian, plecat din PSD, drept preşedinte al PRU de către liderul naţional al partidului, Bogdan Diaconu. Faptul că, la rândul său, întemeietorul PRU, Bogdan Diaconu, a fost membru PSD nu părea să-i deranjeze.

"PRU, ca filială pe Galaţi, nu mai există! Biroul Executiv Judeţean, Municipal, toate organizaţiile judeţene au trecut la ALDE, aripa liberală. Dl Saghian, cu părere de rău, nu mai are organizaţie de Galaţi. Toţi membrii şi-au dat demisia şi sunt membri ALDE!”, a declarat Monica Roman.

"Am vorbit cu dl Saghian"

"Eu pot să vă spun doar atât: la nivelul judeţului Galaţi există un singur preşedinte, sunt doi preşedinţi executivi. Eu nu pot să opresc pe nimeni să ţină conferinţă de presă pentru că este chiar un avantaj, cu cât mai multe persoane ţin conferinţe de presă cu atât ne facem mai cunoscuţi! E o iniţiativă pe care o salut, e foarte bine!”, a declarat Eugen Durbacă, atunci când l-am întrebat ce părere are despre faptul că partidul pe care îl conduce a ajuns să susţină două conferinţe de presă în aceeaşi zi!

Despre migraţia foştilor membri PRU, Durbacă nu ştia nimic. „Eu ştiu că la PRU preşedinte este, de câteva zile, dl Saghian, iar dl Butunoiu cred că va fi un prim-adjunct. Am discutat chiar ieri cu dl Saghian. N-am auzit să fi trecut la noi! Nu cunosc! Eu salut iniţiativa unor organizaţii inferioare biroului judeţean care atrag oameni în partid”, a mai spus Durbacă.

 

Citit 5814 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 22:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.